2
Skrevet 28.09.2013. Ligger i kategorien Oppskrifter. 2 kommentarer
4

Fant ut jeg skulle overraske mannen min med noe ekstra godt til frukost i dag. Hadde sett denne oppskrifta på godt.no, og blitt inspirert: pannekaker av banan og havregryn med blåbær. Høres ikke det godt ut?!

Vell, resultatet ble ikke helt som forventet....

Slik ser glansbildet i oppskriften ut:

 

Og slik ble resultatet mitt:
Ser kanskje ikke fullt så innbydende ut...? Heldigvis er det ikke utseendet som teller, men smaken! Og smaken var.... tja, omtrent som brent havregrøt med alt for mye banan.... Ikke godt! Faktisk en smule kvalmende, for å være ærlig. Tok et par biter, og resten gikk i søppla.

Så moralen er: det er ikke godt alt som skinner på nett!

 

#mislykka #falskeforhåpninger #glansbilder #virkelighet #oppskrift #frukost

Skrevet 27.09.2013. Ligger i kategorien Oppskrifter. 4 kommentarer
0

Her kommer en litt forsinka meny for denne uken. Kjenner jeg begynner å gå litt tom for ideer. Noen som har noen forslag til hva jeg kan gjøre med den kyllingen på torsdag?

Grønnsakssuppen i går ble laget av det jeg hadde av grønnsaksrester i kjøleskapet da vi kom hjem i går kveld. Nå er skapene temmelig tomme og jeg må ut og handle - mye.

See you! 

#ukesmeny #tomforideer #oppskrift

Skrevet 24.09.2013. Ligger i kategorien Oppskrifter. 0 kommentarer
2

Slik ser menyen ut for denne uken:

 Så nå skal jag ut ogt handle det vi trenger!

 

 

#ukesmeny #middagstips

Skrevet 02.09.2013. Ligger i kategorien Oppskrifter. 2 kommentarer
6Mannen min var ikke helt fornøyd med ukesmenyen sist uke, han syns det var for mye smakløs norsk mat. Så i dag har vi satt oss ned sammen og bestemt menyen for neste uke. Ideen er å velge retter som passer sammen, slik at råvarene blir brukt opp etterhvert og det blir minst mulig svinn. Har dere noen ideer til sunne, enkle og rimelige middager?

 

 

#ukesmeny #middag #oppskrifter

Skrevet 26.08.2013. Ligger i kategorien Oppskrifter. 6 kommentarer
0


Noe som frister?

Veldig spent på om vi klarer å holde oss til planen!

 

#ukesmeny

Skrevet 19.08.2013. Ligger i kategorien Oppskrifter. 0 kommentarer
1

Kom på den supre ideen at jeg skulle strikke en liten hverdagskjole til den lille prinsessa vår mens vi venter. Googlet masse bilder på nettet, og ble inspirert av denne enkle kjolen fra Nøstebarn, på bloggen til aneskreative.blogspot.no.Orginaloppskriften til Nøstebarn (som du kan finne HER) har litt mer pynt og dilldall, men jeg likte den akkurat slik som dette!

Dette er andre gangen jeg besøker butikken til Nøstebarn. Hver gang har jeg på forhånd sett meg ut på nettet akkurat hva jeg vil ha, og hver gang har ekspeditrisen rynket på nasen og lirt av seg: "....eeh... er du sikker på at du vil ha akkurat denne? Jeg syns heller denne eller denne vil være mye bedre!" Temmelig spesiell service, spør du meg! Men sta som jeg er, har jeg alltid klart å overtale de til å selge meg det jeg vil ha likevel! :)

Så nå er det strikking og Tour de France som gjelder, mens vi venter på at noe skal skje....

 

Skrevet 05.07.2013. Ligger i kategorien Oppskrifter. 1 kommentar
4

Ingenting er vel hyggeligere å drive med i ukene frem mot fødselen, enn å strikke søte små ting til den lille. Kombinasjonen permisjon og U21EM = storproduksjon. (Elsker å strikke mens jeg ser på fotball!) Dette teppet ble ferdig på et par uker. Ble det ikke fint?
Oppskriften er enkel:

Start med en maske (= det ene hjørnet) og strikk frem og tilbake mens du øker en maske i begynnelsen av hver omgang. Når du har brukt halvparten av garnet (ca 2,5 nøster), begynner du fellingen ved å strkke de to første maskene av hver omgang sammen, helt til det bare står en maske igjen.

Heklekant: første omgang: fastmasker rundt hele kanten. Andre omgang: lag fem staver i samme fastmaske. Hopp over en fastmaske, lag en luftmaske i neste fastmaske, hopp over en fastmaske igjen, og lag fem staver i den neste fastmasken.

Raskt og enkelt!

 

Skrevet 20.06.2013. Ligger i kategorien Oppskrifter. 4 kommentarer
2

Årets påskekake fant jeg på dinmat.no:
Deilig kake som er kjempe enkel å lage!

Jeg malte 250g mandler og 250g hasselnøtter i stavmikseren.

Laget eggedosis av 5 egg og 200g sukker.

Blandet nøttene i eggedosisen sammen med 1 ts bakepulver, og stekte på 200 grader i 35 minutter.

Kaka ble pyntet med ei plate smeltet kokesjokolade, revet apelsinskall og påskemarsipan.

 

Smaker skikkelig nøtter, og gir en litt sunn luksusfølelse, siden den ikke inneholder noe smør eller mel. Lur til gluten- eller laktoseallergikere også. 
Skrevet 31.03.2013. Ligger i kategorien Oppskrifter. 2 kommentarer
4

Er det noen som har noen gode mat ideer til meg? Noe som er enkelt, rimelig, næringsrikt og helt uimotståelig?

Jeg sliter nemlig så sinnsykt med å få i meg nok mat for tiden. Er i uke 20, men har enda ikke lagt på meg en eneste kilo i løpet av svangerskapet. Magen vokser jo, men selv så blir jeg bare tynnere og tynnere - og jeg var ikke akkurat overvektig i utgangspunktet heller. Vil gjerne ha noen kilo å gå på til jeg skal amme, for vet mange går mye ned i vekt i den perioden, og nå har jeg rett og slett ikke stort mer å gå på.

Så hvorfor ikke bare spise? Joda, jeg gjør jo det - 4-5 ganger om dagen, minst. Men orker ikke tanken på mektig mat. Kjøtt og fisk frister heller ikke. Så det vil si at jeg stort sett lever på frukt, grønnsaker og knekkebrød med ost - og det blir man jo ikke feit av!

Noen som har hatt det på samme måten? Hva spiste dere under graviditeten? Gode råd, inspirerende forslag og enkle oppskrifter mottas med takk!

 
Skrevet 18.02.2013. Ligger i kategorien Oppskrifter. 4 kommentarer
2

Jeg må innrømme at jeg er litt ute av trening når det gjelder bollebaking - så da er gode oppskrifter gull verdt! Og gulloppskriften fant jeg på denne bloggen: villavonkrogh.no. Siden jeg ikke har kjøkkenmaskin, gjorde jeg noen tilpasninger, og oppskriften ble da som følger:

6 dl melk
150 g sukker
50 g fersk gjær
1kg hvetemel
1ts salt
1egg
1ts kardemomme
150g smør
1 egg til pensling
.
Bland alt det tørre i en bolle (hold tilbake litt av melet til du skal kna deigen). Smelt smøret i en kasserolle, tilsett melken og varm opp til ca 37 grader. Rør ut gjæren i melka. Visp sammen egget, og bland i det våte. Tilsett væsken i det tørre, rør og kna til deigen er passe. Heves i en time. Trill ut bollene. Jeg laget 25 ganske små boller - som etterhevet til å bli ganske store og flotte. Etterhev i en halv time. Pensle med egg. Og stek på 200 grader i ca 15 minutter.
.
Denne oppskriften var rett og slett genial! Har aldri vært borti boller som er så enkle å trille ut. Og bollene ble fantastiske! Myke, luftige, deilige og helt perfekte.
Så da ble det fastelavenskos i heimen! Ser det ikke godt ut?
.Skrevet 10.02.2013. Ligger i kategorien Oppskrifter. 2 kommentarer
2

Menyen på Nyttårsaften ble:

ytrefilet av hjort 

reinsdyrbiff

glaserte pærer

soppstuing

ovnsstekte tomater

søtpotetmos

rosenkål

stekte plommer

tyttebærsyltetøy

viltsaus

Hah! Kalkunen kan bare gå og legge seg!Til dessert:

Ostekake med skogsbærsaus

Tror gjestene ble fornøyde! Hva spiste dere på nyttårsaften?

Skrevet 01.01.2013. Ligger i kategorien Oppskrifter. 2 kommentarer
4

Vi får gjester på nyttårsaften, og jeg hadde tenkt å servere kalkun. For meg har nemlig kalkun blitt en slags nyttårstradisjon. For å være ærlig er det  vel også sånn ca det eneste festmåltidet jeg er sånn ganske sikker på å få bra til. Men som vanlig skorter det litt på planleggingen; vi var alt for sent ute, butikkhyllene er tomme og den fuglen har fløyet, for å si det sånn.

Så da må vi finne på noe anna lurt! Noen som har noen gode forslag til et realt festmåltid verdig en uorganisert amatørkokk?

Jeg lurer litt på lammelår.. Men usikker på om det er mulig å få tak i på denne tiden av året? Uansett, jeg skal komme med en rapport om resultatet!

Hva skal dere spise på nyttårsaften?

Skrevet 29.12.2012. Ligger i kategorien Oppskrifter. 4 kommentarer
6

Helg = matinspirasjon. I alle fall for min del. Dagens søndagsfrukost: Afrikansk eggerøre.

Du trenger:

  • 1 liten, moden tomat
  • 1/4 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • litt fersk chili eller chilipulver.
  • 3 egg
Finhakk tomat, løk, hvitløk og evt chili, og surr det i stekepanna i litt olje. Rør, slik at tomatene går i oppløsning, og blir grøtete. I mellomtiden pisker du eggene med litt salt. Når løken er myk og tomatene passe grøtete, tilsetter du eggene. Rør, sånn at løk og tomater blir blandet jevnt inn i eggene. Stek eggerøren ferdig på vanlig måte.

God frokost!

Skrevet 28.10.2012. Ligger i kategorien Oppskrifter. 6 kommentarer
7

Dagens lunch:Salat med pasta og stekt laks.

Eplebiter, svisker, hvalnøtter og stangselleri setter prikken over i-en.

Skrevet 20.10.2012. Ligger i kategorien Oppskrifter. 7 kommentarer
0Da jeg var liten, hadde vi en stor eplehage. Hver høst plukket vi nedfallsepler og presset eplesaft. Flere naboer gikk sammen om en felles "pressedag", og jeg husker fortsatt disse pressedagene som gyldne barndomsminner. Derfor ble jeg så nostalgisk da jeg fant denne eplepressen på Bondens marked i Bogstadveien. Slik skal skikkelig eplesaft presses!

Og smaken var nesten akkurat slik jeg husker det fra mitt barndoms rike!

 

Skrevet 13.10.2012. Ligger i kategorien Oppskrifter. 0 kommentarer
2

Dagens lunch:

Hjorteburger med tyttebærrømme

på Markedsdag i Bogstadveien


Har aldri tenkt på å blande tyttebærsyltetøy med rømme før - men det var et perfekt tilbehør!

Det skal jeg prøve å lage hjemme også!

 

Skrevet 13.10.2012. Ligger i kategorien Oppskrifter. 2 kommentarer
Sunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens vakreste Thea som ble født juli 2013. Her skriver jeg om hverdagens små og store gleder, bekymringer, tanker, håp og drømmer. Velkommen til bloggen min!

hits