4

Da vi var hjemme i jula, kom mamma med det aller første klesplagget til babyen vår. Bare en helt enkel, ensfarga ullbody. Men DU så søt! Helt rart å se på dette lille klesplagget, og forestille seg at vi snart skal ha en sprell levende baby som bruker sånne dukkeklær.
Skrevet 30.12.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 4 kommentarer
4

Vi får gjester på nyttårsaften, og jeg hadde tenkt å servere kalkun. For meg har nemlig kalkun blitt en slags nyttårstradisjon. For å være ærlig er det  vel også sånn ca det eneste festmåltidet jeg er sånn ganske sikker på å få bra til. Men som vanlig skorter det litt på planleggingen; vi var alt for sent ute, butikkhyllene er tomme og den fuglen har fløyet, for å si det sånn.

Så da må vi finne på noe anna lurt! Noen som har noen gode forslag til et realt festmåltid verdig en uorganisert amatørkokk?

Jeg lurer litt på lammelår.. Men usikker på om det er mulig å få tak i på denne tiden av året? Uansett, jeg skal komme med en rapport om resultatet!

Hva skal dere spise på nyttårsaften?

Skrevet 29.12.2012. Ligger i kategorien Oppskrifter. 4 kommentarer
8

Denne uka har jeg markert den ene milepælen etter den andre. For det første har jeg fått meg mitt første mammaplagg! Magen er ikke så stor enda, så strengt tatt er det kanskje litt tidlig å begynne med mammaklær. Men jeg syns det er så ubehagelig med bukser som strammer over magen. Derfor har jeg så vidt begynt å snoke litt rundt på mammaklær i butikkene - den der er det neimen ikke mye fint! Finnes det en uskreven regel om at man skal se ut som ei kjerring mens man er gravid, eller??! Hvor kjøper dere mammaklær? Setter pris på noen gode (og rimelige) tips!

Men altså, mammaklær ble det på meg likvel. For jeg har nemlig ei veldig snill lillesøster, med stor mage, og ei bukse som har blitt for liten til henne. Kjempe myk og deilig bukse i tweedstoff og pen fasong. Kan den gravide ønske seg mer?! Kommer til å bo i den buksa de neste 6 mnd, jeg.

Og det bringer meg til milepæl nr 2: Magen synes. Ikke så veldig, altså. Men bittelittegrann antydning til gravidmage. Hvis man ser godt etter. Og legger godviljen til. Og det gjør vi!

Og så den viktigste milepælen av de alle: vi har pasert 3 måneder. Dermed er jeg offisielt virkelig gravid på ordentlig. Vi har fortalt det til familie og venner. Jeg klarte til og med å få sagt det til sjefen min, sånn 5 minutter før hun drog på juleferie, og jeg innsåg at det bare ikke kunne utsettes lengre. Og så gleder vi oss. På ordentlig. For nå er det bare 2/3 igjen!

Skrevet 29.12.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 8 kommentarer
6

Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg ville fortelle om graviditeten på jobben denne uka. Men nå er uka over halvveis, og jeg har enda ikke klart å få tatt den praten med sjefen. Det er ikke det at jeg er redd for å si det - sjefen min er kjempe hyggelig og grei, og jeg vet hun vil være positiv til det hele. (Selv om de nok ikke er kjempe glade for ett år med vikar-kaos.) Men det er liksom så vanskelig å få sagt det. Hvordan skal jeg bringe det på bane, liksom? Jeg har ikke lyst til å avtale et formelt møte, eller lansere en alvorlig "jeg har noe jeg må snakke med deg om" - samtale. Jeg vil liksom bare si det sånn hyggelig og tilfeldig. Men så blir det på en eller annen merkelig måte litt flaut...?

Hvordan fortalte dere det på jobben?

Skrevet 05.12.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 6 kommentarer
Sunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens vakreste Thea som ble født juli 2013. Her skriver jeg om hverdagens små og store gleder, bekymringer, tanker, håp og drømmer. Velkommen til bloggen min!

hits