2

I dag hadde jeg time hos gynekolog. Ble egentlig henvist dit av fastlegen min, for at hun skulle hjelpe meg å bli gravid, så var veldig spent på om jeg ville få noe hjelp av henne når jeg allerede var gravid. Men hun var heldigvis kjempe instilt på å sjekke om alt stod bra til med den lille. Hadde nesten ikke turt å håpe at jeg skulle få se babyen allerede i uke 8. Men fikk et klart og flott bilde. Var en overraskende sterk opplevelse og plutselig se han! Han beveget seg og sprellet rundt - ingen tvil om at der er liv i alle fall.

Jeg kaller babyen "han", jeg. Vet ikke hvorfor, men har liksom en følelse av at det er en gutt.

Gynekologen sier at når vi ser at babyen lever og har det bra i uke 8, er sjansen for spontanabort plutselig bare 3%. Så nå kan vi virkelig begynne å glede oss!

Skrevet 30.11.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 2 kommentarer
5

Til helga kommer mamma og pappa på besøk. Kjempe koselig! Men også en skikkelig utfordring. For hva skal vi finne på? De bor på landet, og er skikkelig bonde i byen. Pappa har angst for folkemengder/trengsel, mens mamma er dårlig til beins og kan ikke gå mye. Dessuten er jeg kvalm... Noen som har gode forslag til hva vi kan finne på for å underholde dem? Vil jo gjerne at de skal få noe ut av helga også.

Ellers er vi veldig i tvil om vi skal fortelle dem om graviditeten eller ikke. Mannen min vil helst vente til jul, når vi passerer den magiske tremånedersgrensa. Men jeg syns det å ikke fortelle dem, når det er alt vi tenker på om dagen, nesten blir som å lyge... Vanligivs pleier jeg å holde beskytte dem fra alt som kan virke oppskakende, men denne gangen er det jo i utgangspunktet gode nyheter - i alle fall så lenge det går bra. Hva sier dere? Er det for tidlig å fortelle vordende besteforeldre den store nyheten i uke 7?

 
Skrevet 22.11.2012. Ligger i kategorien Lykke. 5 kommentarer
10

Det har vært stille fra meg de siste dagene. Har rett og slett ikke hatt energi til å blogge. Eller til å gjøre noe særlig annet heller, for den saks skyld. Jeg er nå i uke 7, og kroppen begynner åpenbart merke at noe skjer. Utrolig trøtt og slapp! Har heldigvis sluppe å kaste opp enda, så skal vel ikke klage. Mange gravide som har det mye verre! Men er litt småkvalm, og orker ikke tanken på mat. Det eneste jeg klarer å få ned er frukt, og den typen gammeldagse middagsretter som mamma lagde til meg da jeg var liten. Og klarer ikke en gang lukten av sjokolade - jeg som pleier være skikkelig chocoholic!

Hadde dere også lite energi i starten av svangerskapet?

Noen som har noen gode tips til hvordan jeg skal få opp koken?

Skrevet 21.11.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 10 kommentarer
0

Nå er jeg klar for å begynne pynte til advent!

Hva med deg?

(Bildene er fra weheartit.com).

Skrevet 16.11.2012. Ligger i kategorien Inspirasjon. 0 kommentarer
2

Jeg var litt usikker på om søknaden om fødeplass på ABC skulle sendes på mail direkte til dem, eller pr post til inntaktskontoret på Rikshospitalet, så jeg gjorde likegodt begge deler. Og det fantastiske er at jeg fikk svar med en gang på mailen! Bare helt kort, men de sa jeg ville få plass, og at informasjon blir sendt pr brev. Dette er nok ingen formell tildeling av fødeplass eller noe. Men likvel veldig deilig å få bekrefta at de har plass, og at de ikke er stengt i juli.

Så da blir det altså ABC klinikken og fødsel uten noen smertestillende medikamenter på oss!

Tror du jeg kommer til å angre på det når veene setter inn, eller?


Slik ser fødestuen på ABC ut.

Bildet er fra cissemosse.com

Skrevet 14.11.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 2 kommentarer
16

For meg betyr tydeligvis hcg-nivå opp = sexlyst ned. Det var faktisk sånn jeg skjønte at jeg var gravid i utganspunktet. Vanligivs pleier jeg nemlig være supergira på sengekos i dagene før mensen, mens sist måned hadde jeg bare null interesse i den retning når dagen for forventa mens nærma seg. I går kveld tok mannen initiativ til litt kos for første gang siden vi fant ut jeg var gravid. Jeg har jo også savnet kosen og intimiteten, men klarer rett og slett ikke slappe av og nyte det. Den søte kriblinga mangler, rett og slett!

Innerst inne er jeg nok redd for at sex skal sette i gang en spontanabort. Særlig siden blødningene som var første tegn til at noe var galt sist, startet rett etter at vi hadde hatt sex. Hjernen min vet jo at det egentlig skal være helt trygt, men magefølelsen er ikke like overbevist.

Samtidig kan jeg vanskelig forestille meg at vi skal gå ni måneder uten sex!

Hvordan har det vært med sengekosen for dere mens dere har vært gravide - mer eller mindre enn vanlig?

Skrevet 13.11.2012. Ligger i kategorien Ekteskap. 16 kommentarer
5

Fikk telefonregning i dag. Ikke noe vakkert syn! Har brukt 345kr på BloggShout i oktober. Forsetter det slik, har jeg jo nesten brukt penger nok til en hel barnevogn før det har gått et år.... Det har jeg rett og slett ikke råd til!

Så; no more BloggShout for me!!
Skrevet 10.11.2012. Ligger i kategorien Blogg. 5 kommentarer
12

Hvis mine beregninger er riktig, er jeg nå i uke 5+3. Det betyr i følge barnimagen.no at den lille spiren vår er 1-3mm stor, og i slutten av uka begynner allerede hjertet å slå! Er ikke det fantastisk?! Såååå liten - og allerde et eget bankende hjerte.

Jeg har ikke merket så mye til denne graviditeten enda. (Kanskje ikke så rart, hvis junior bare er 1mm stor!) Ingen morgenkvalme eller voksende gravidpupper å se. Og det skal jeg kanskje være glad for? Men jeg merker at jeg er veldig trøtt og slapp om dagen.har rett og slett ikke energi til noe! Ikke en gang å skrive på bloggen... Rett og slett helt fjern i hodet.  Er det et graviditetssymptom mon tro - eller bare rein latskap...?

Ellers har jeg fyllt ut søknad om fødeplass i dag. Har blitt rimelig sikker på at ABC klinikken er det rette for oss. Så nå er jeg veldig spent på om jeg får plass! Er det forresten noen som vet om ABC klinikken stenger i fellesferien?

Skrevet 10.11.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 12 kommentarer
4

Vinteren har igjen kastet et hvitt slør over Oslo og vi feirer(?) med litt vinterstemnings bilder.

Minner meg på at vinteren faktisk kan være ganske koselig!

Hva gir deg god vinterstemning?

(Bildene er fra weheartit.com)

Skrevet 06.11.2012. Ligger i kategorien Inspirasjon. 4 kommentarer
4

Det er så mange ting å tenke på når man plutselig er gravid. (Ja,ja, to års prøving er vell ikke plutselig, da men...) Siden jeg ikke har lyst til å dra til Bærum eller Ahus for å føde, tenker jeg det er lurt å søke om Fødeplass ganske snart. Men hvor vil jeg egentlig føde? Så i går satt jeg og leste det ene nettforumet etter det andre om erfaringer med ulike fødesteder. I utgangspunktet tenkte jeg på Rikshospitalet. Fikk et godt inntrykk da vi var til utredning for prøverør der, og de fleste nettforumene skryter også av Rikshospitalet. Men så fant jeg en blogg som snakket veldig varmt om ABC klinikken. Snakket med mannen min om det, og han ble veldig gira på dette med naturlig fødsel. (Lett for ham å si!!!) Men er det lurt å satse på å føde uten smertelindring når jeg er førstegangsfødende og ikke har peilig på hva jeg går til?

Hva sier dere?

Noen som har gode eller dårlige erfaringer med fødesteder i Oslo?

Skrevet 06.11.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 4 kommentarer
12

Vi ble ikke like umiddelbart jublende glade for den positive graviditetstesten denne gangen. For vi vet så alt for godt at det kan gå galt. Derfor har neste redselen for at det skal gå galt denne gangen også overdøvet gleden. Spesielt hos mannen min, som kanskje følte seg ekstra hjelpeløs i alt det som skjedde sist. Men nå begynner virkelig håpet å stige frem. Det ser virkelig ut til at det er en liten baby som har begynt å vokse der inne! Og veit du hva; nå begynner jeg faktisk å glede meg! Ja, tror rett og slett at jeg skal tørre det! Å glede meg!

I følge terminkalkulatoren er jeg i uke 4+5, og har termin 12. juli. Fantastisk spennende å se det sånn svart på hvitt!

Skrevet 05.11.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 12 kommentarer
4

Litt adventskalenderinspirasjon, mens vi venter....
Bildene er fra weheartit.com.

 

Skal dere ha adventskalender i år?

Hvilken type?

Skrevet 04.11.2012. Ligger i kategorien Inspirasjon. 4 kommentarer
35

Tro det eller ei - denne gangen var testen....... Positiv!!!!

Skrevet 04.11.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 35 kommentarer
6

Når er det mat? Kan du finne ei pute til meg? Du glemte å gi meg juice! Hadde det ikke vært godt med kaffe nå? Her, ta tallerken min! Kan du gå og finne headsettet mitt?Noen ganger føler jeg mannen tar meg for å være en hushjelp....

Noen andre som har det problemet?

(Bilde: facebook.com/DowntonAbbey)

Skrevet 03.11.2012. Ligger i kategorien Ekteskap. 6 kommentarer
14

Mannen min måtte trekke to jeksler i dag. Ikke visdomstenner, men helt vanlige jeksler som man trenger for å tygge med. Hvorfor måtte han trekke dem? Fordi vi ikke har råd til behandling. Begge tennene er rotfyllt fra før, men infisert på nytt, og tannlegen sier det vil koste minst 30 000kr å redde dem denne gangen. 30 000 - det har ikke vi råd til!

Lurer på hvordan det hadde vært hvis det samme hadde gjaldt andre legetjenester: "Brukket arm ja, og et komplisert brudd, dette må nok behandles av en spesialist. Blir ikke billig dette nei! Men jeg kan amputere arrmen for en tusenlapp, hvis du vil!"

Skal det være sånn????

Skrevet 02.11.2012. Ligger i kategorien Meninger. 14 kommentarer
21

Tenkte jeg skulle ta en test, så jeg slipper å gå og tenke på dette mens jeg er på tur med jobben i helga. Men tror du ikke den dumme testen ikke engang virket! Ikke så mye som en kontrollstripe å se. Ikke har jeg tid til å gå og kjøpe en ny heller.Så nå lurer jeg ihvertfall på om jeg er gravid eller ikke. Fornuften min vet jo selvsagt egentlig at det er jeg ikke. Men noen ganger er det så innmari vanskelig for fornuften å bli hørt!

Uansett - siste gang jeg kjøper billigste merke i alle fall! Plutselig demrer det for meg hvorfor folk på film alltid kjøper mange om gangen av disse testene... Så that's the reason!

 

Skrevet 02.11.2012. Ligger i kategorien Barnløshet. 21 kommentarer
17

So little time - som many places to go...

Her er mine 5 drømmedestinasjoner i Europa:


1) Venezia, Italia.

(Bilde: snl.no)


2) Roma, Italia

(Bilde: Lonelyplanet)


3) Provence, France.

(Bilde Lonely Planet)


4) Santhorini, Hellas
(Bilde: Lonely Planet)5) Den Transsibirske Jernbane - fra Moskva til Bejjing)

(Bilde: squidoo.com)

 

Har du vært noen av disse stedene? Hva syntes du?

Hva er dine drømmedestinasjoner?

Skrevet 01.11.2012. Ligger i kategorien Inspirasjon. 17 kommentarer
7

I går skulle jeg fått mensen. Det fikk jeg ikke. Tidenes pms, mensmurringer og alt som hører med. Men ingen mens. Slik var det  i juli da jeg faktisk var gravid også.

Bare sier det.

Likevel er jeg ganske sikker på at jeg ikke er gravid denne gangen, fordi jeg tror jeg hadde eggløsning på den siden siden som de fjernet egglederen. Så ingen grunn til å begynne håpe.

Men likevel...

Klarer ikke unngå tenke tanken. Tenk om......?

Skrevet 01.11.2012. Ligger i kategorien Barnløshet. 7 kommentarer
Sunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens vakreste Thea som ble født juli 2013. Her skriver jeg om hverdagens små og store gleder, bekymringer, tanker, håp og drømmer. Velkommen til bloggen min!

hits