0

Da jeg startet å skrive på denne bloggen, ønsket jeg å skrive om barnløshet, utredning for prøverør, og andre private tanker som jeg ikke ønsket å dele med folk som kjenner meg. Derfor valgte jeg å skrive under psevdonym. Det gav meg stor frihet til å skrive om akkurat det jeg følte, og tørre å dele ting jeg aldri ville ha delt med noen "ute i det virkelige livet". Men etter at Thea ble født, har jeg fått mer og mer lyst til å ha en åpen blogg som familie og venner kan lese, og hvor jeg også kan poste bilder av meg og Thea. Etter å ha fundert litt frem og tilbake og diskutert det med mannen min, har jeg derfor bestemt meg for å lage en ny blogg. Der kommer jeg ikke til å dele fullt så private ting som jeg har gjort her, men til gjengjeld vil jeg poste bilder og bruke mitt egentlige navn.

Jeg kjenner det er litt trist å legge Sunniva Lykke død - føler jeg har lagt mye av meg selv ned i henne. Men samtidig skal det bli godt å slippe holde bloggen hemmelig for de rundt meg. Og så håper jeg at alle dere som har fulgt bloggen min vil følge med over på den nye bloggen, og legge meg til som venn der. Jeg syns jeg har blitt kjent med mange av dere her inne i bloggverden, og ønsker ikke å miste kontakten. Jeg skjønner jo at dere kanskje syns det er rart at jeg plutselig bruker et helt annet navn, men dere vil nok fort merke at jeg er den samme likevel. Tross alt kjenner jo dere meg bedre enn noen andre, siden jeg har delt hemmeligheter med dere som jeg ikke har fortalt til noen andre. Og så gleder jeg meg veldig til å vise dere hvor nydelig Thea er!


Skrevet 11.10.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
7

Når jeg akkurat syns jeg har begynt å finne ut hvordan jeg gjør dette her med baby, så forandrer alt seg: det blir kaldt! Plutselig er det ikke så enkelt å brette ut puppen og amme på en benk eller en stein når vi er ute og triller lengre. Og selv om vi har en diger kommode smekkfull av klær, så passer liksom ingenting til høstværet....

Noe av det jeg og mannen min krangler ofte om for tiden, er om Thea har nok klær på seg eller ikke. Han syns nemlig ikke jeg kler godt nok på henne. Jeg pleier vanligvis ha på henne en ullbody og en strømpebukse eller fleecebukse innendørs. Har også et par ullkjoler som jeg tar utenpå dersom det er ekstra kaldt eller hvis jeg har en vanlig body på henne (ikke ull). Jeg tenker at så lenge det er over 20 grader i stua, burde det holde. Men samtidig er jeg enig i at det nok er litt kald trekk på gulvet der hun ligger. Men jeg syns det er så utrolig vanskelig å vite hva mer jeg skal ta på henne. Finner liksom ikke så mange klær i butikkene som jeg syns passer til å ha utenpå bodyen og strømpebuksa innendørs. Prøver meg med noen cardiganer, men det blir så klumpete og ukomfortabelt for henne, syns jeg.

Syns også det er vanskelig å kle hennenår vi er ute og triller. Da ligger hun nede i vognposen sin, som er så varm og god at hun nærmest blir kokt. Samtidig vifter hun sånn med hendene at armer og bringe alltid kommer utenfor posen etter fem sekunder. Føler jeg burde hatt en varm og god jakke på armene og bringa hennes, men samtidig er jeg redd hun skal bli overopphetet også. Foreløbig virker hun veldig fornøyd med bare ullbodyen, og veldig misfornøyd dersom jeg prøver å kle på henne mer, så da  blir det med det. Men føler meg av og til som en veldig uansvarlig mor som ikke kler henne bedre....

 (Bilde fra rampestreker.net)

Hvordan kler dere på babyene i høstkulda?

Hva slags klær syns dere virker komfortable utenpå body og strømpebukse når det er kaldt?

 

 

#usikkermamma #vinter #høst #kaldt #klær #babyklær #mammablogg

Skrevet 06.10.2013. Ligger i kategorien Mamma. 7 kommentarer
4
Skrevet 06.10.2013. Ligger i kategorien Dåp. 4 kommentarer
11

Klokka er halv 12 om formiddagen, og Thea sover faktisk enda. Fantastisk! Jeg bruker den stille mammatiden til å søker på internett etter inspirasjon til hvordan jeg kan pynte til dåpen. Vi skal få låne lokaler på jobben min. Det er billig og hjemmekoselig, dessuten enkelt og greit siden jeg er så godt kjent der. Men lokalene er litt mørke, med røde mursteinsvegger og lite vinduer, så jeg tenkte kompensere med lyse farger og masse levende lys på bordet.

Her er noen bilder som har inspirert meg:

1)Silje-sin.blogspot.com 2)idyllpalandet.blogspot.com 3)scblogg.blogspot.com 4)silje-sin.blogspot.com 5)rosaliv.no 6)livetistallogstue.blogspot.com 7)scblogg.blogspot.com 8)husetvedfjorden.blogspot.com 9)silje-sin.blogspot.com


Jeg syns det er kjempe fint å ha enkle blomster i små vaser spredt rundt på bordet, i stedet for de tradisjonelle blomsteroppsatsene. Dessuten har jeg utrolig lyst til å ha små skåler med pikekyss på bordet som pynt, som folk kan spise til dessert etterpå. Har inntrykk av at pikekyss er temmelig vanskelig å lage, så spørs om jeg prøver meg på det. Men kanskje man kan få kjøpt det noe sted?

Som duk, tenkte jeg å bare kjøpe ruller med hvit papirduk hos Biltema. Så har jeg bestilt en rull med rosa organsa på ebay til en slikk og intenting, til å legge som en løper på midten av bordet. Dessuten tenkte jeg å kjøpe disse små vasene og telysholderene på Ikea:
Hadde også veldig lyst til å kjøpe noen søte sommerfuglbordkort på ebay. Men mannen min syns det blir litt fomelt med bordkort, så tror vi dropper det. Merker jeg syns dette er utrolig morro å holde på med!

 

Hvordan pyntet dere i dåpen?

Syns dere det er koseligst med bordkort, eller uten?

 

#dåp #dekkebord #rosa #interiør #mammablogg

Skrevet 01.10.2013. Ligger i kategorien Dåp. 11 kommentarer
Sunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens vakreste Thea som ble født juli 2013. Her skriver jeg om hverdagens små og store gleder, bekymringer, tanker, håp og drømmer. Velkommen til bloggen min!

hits