0

Til helga skal jeg på skogstur med jobben. 7 km å gå med ryggsekk og sovepose - ja sånn er jobben min! Siden det har snødd, regna og slapsa om hverandre tre dager i strekk, begynner det å demre for meg at det ikke vil være kjempe smart å legge av gårde i joggesko, fleecejakke og jeans... Her må det shoppes! Men siden jeg ikke akkurat er et superfriluftsmenneske bortsett fra når jeg må, vil jeg jo ikke akkurat kaste bort alt for mye penger på turutstyr heller. Så her er fangsten:

Jakke fra Vero Moda 399, geser fra Vero Moda 169, sko fra Din Dko 899.

 

Hva syns dere? Jeg er veldig fornøyd med jakken. Men litt i tvil om skoene...  I tillegg  burde jeg hatt ei vanntett turbukse, men de er enten ekstremt dyre eller ukofortable å gå med. Noen som har ei rimelig turbukse å anbefale, eller?

Skrevet 31.10.2012. Ligger i kategorien Inspirasjon. 0 kommentarer
12


(Bildet er fra finn.no)

Skrevet 30.10.2012. Ligger i kategorien Inspirasjon. 12 kommentarer
0

Kjenner at jeg er litt rastløs for tiden. Har lyst på ny jobb, nytt sted å bo, ny by, nye venner, ny hobby....

Som jeg sa i går, fant jeg en spennende jobbannonse som jeg vurderer. Men er egentlig gresset grønnere på andre siden? Egentlig elsker jeg jobben min! Men i det siste har jeg følt mer og mer at jobben suger ut alle krefter jeg har. Blir så mye overtid, helgearbeid og press om å prestere. Er det virkelig slik jeg ønsker å ha det?

Jeg har bare hatt denne jobben i ett år, men for meg er det faktisk ny rekord! Så er det på tide å prøve noe nytt? Eller er det på tide å ta seg sammen og bli voksen?

Skrevet 30.10.2012. Ligger i kategorien Inspirasjon. 0 kommentarer
6

Kom over en kjempespennende jobbannonse. Stillingen virker som den er designet for meg, og kvalifikasjonskravene er som tatt ut av CVen min. Det vil utvilsomt være et solid steg oppover i karriærestigen, med en relativt prestisjefull tittel. Lønna er også nesten 100 000kr mer i året.

For godt til å være sant? Ja, det er selvsagt en hake...Jobben er på andre kanten av landet - i en liten by, hvor vi ikke kjenner noen, og egentlig ikke vet om vi kan tenke oss å flytte til. Dessuten er det et vikariat "med mulighet for forlengelse".

Så hva sier dere? Skal - eller skal ikke?

Skrevet 29.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 6 kommentarer
8

Elsker den romantiske Downton Abbey-stilen!

 

Vakre pasteller, løs passform, florlette materialer, nydelige blonder og lekre detaljer. Er det ikke vakkert?

(Bildene er fra fanpop.com)Men det er håp for oss romantikere i 2012 også! La deg inspirere av Downton Abbey stilen i en litt mer moderne variant:

 1) Nelly.com, 499. 2) Vero Moda, 159. 3) Vero Moda, 229. 4) Noa Noa, 249. 5) Noa Noa 699. 6) zalando.no, 1230. 7) zalando.no, 509. 8) Vero Moda 299. 9)zalando.no, 2070. 10) Nell.com, 2695. 11) Nelly.com, 499. 12) Nelly.com, 180. 13) zalando.no, 999. 14) zalando.no, 599. 15) zalando.no, 639. 16) Noa Noa 249.


Hva syns du?

Skrevet 28.10.2012. Ligger i kategorien Inspirasjon. 8 kommentarer
6

Helg = matinspirasjon. I alle fall for min del. Dagens søndagsfrukost: Afrikansk eggerøre.

Du trenger:

 • 1 liten, moden tomat
 • 1/4 løk
 • 1 fedd hvitløk
 • litt fersk chili eller chilipulver.
 • 3 egg
Finhakk tomat, løk, hvitløk og evt chili, og surr det i stekepanna i litt olje. Rør, slik at tomatene går i oppløsning, og blir grøtete. I mellomtiden pisker du eggene med litt salt. Når løken er myk og tomatene passe grøtete, tilsetter du eggene. Rør, sånn at løk og tomater blir blandet jevnt inn i eggene. Stek eggerøren ferdig på vanlig måte.

God frokost!

Skrevet 28.10.2012. Ligger i kategorien Oppskrifter. 6 kommentarer
11

Life is a promise that we will experience all that it has to give.

A promise that we shall love, cry, laugh, and eventually die.

That we shall not worry about tomorrow, or contemplate too much about yesterday.

And that we shall experience today; and all it's beautiful moments.

 

Life is a promise. Fulfill it.


Mother TeresaSkrevet 27.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 11 kommentarer
8

En av de tingene jeg virkelig drømmer om, er et eget hus.

Tenk om jeg bodde her?

.. og dette var badet mitt?

... og kjøkkenet mitt såg slik ut?

Begynner å bli en smule lei av å bo i en trang blokkleilighet, med plassbygd 60-tallskjøkken og et bad som er så liten at jeg må gå ut på gangen for å skifte klær (helt sant!).

Derfor drømmer jeg meg bort på finn.no. Drømmer om et koselig lite hus, med hage, bodekjøkken, og naboer som faktisk sier hei når du treffer dem. Foreløbig har vi egenkapital nok til et huslån på 800 000. Tenker vi får et palass til den prisen!

Flere som blir litt desperate når de tenker på boligprisene her i landet, eller?

 

(Bildene er fra Finn.no)

 

Skrevet 24.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 8 kommentarer
7

Høstkulda skjærer inn til margen, og bare èn ting hjelper meg å holde varmen.

Jeg tar utfordringen til Residenssimonsen, og deler med dere hva som holder meg varm;

Å krype tett inn til min store, gode, varme mann!

 Det er bedre å være to enn én;
 de får god lønn for sitt strev.
          
   
For om de faller, kan den ene
     hjelpe den andre opp.
     Men stakkars den som er alene!
   Faller han, er det ingen
  som kan reise ham opp.

     Når to ligger sammen, blir de varme,
          men hvordan kan den som ligger alene, holde seg varm?
    

Forkynneren 4  


Hvordan holder du varmen i høstkulda?

Skrevet 23.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 7 kommentarer
5

 

There are so many doors to be opened

and I'm not afraid

to look behind them.

Skrevet 22.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 5 kommentarer
1

Intervjuet med den gamle tyske damen Traute Lafrenz-Page under TVaksjonen gjorde inntrykk på meg. Hvordan hun stod opp i mot nazismen, i en tid da hele det tyske samfunnet var hjernevasket til å tro at dette var den rette veien.

Mottoet for årets TVaksjon er "Stå opp mot urett". Det er noe jeg skulle ønske kunne bli sagt om meg: "Hun stod opp i mot urett". Men syns Traute Lafrenz-Page hadde et godt poeng da hun sa; da må du selvsagt først vite hva som er rett.

Hvordan kan vi vite hva som er sant og rett? Blir våre meninger og oppfatninger formet av samfunnet vi bor i? Eller klarer vi å stå opp i mot urett også i vår egen kultur og vårt eget land? Ser vi verden med vestlige øyne, eller klarer vi å se ting også fra afrikansk synsvnkel, fra den muslimske verdens synsvinkel, fra Kina sin synsvinkel.....

Hvordan vet du hva som er rett?Bildet Den Hvite Rose er inspirert av motstandsgruppen Traute Lafrenz-Page var en del av.

Skrevet 21.10.2012. Ligger i kategorien Meninger. 1 kommentar
6


I dag var jeg i barnedåp. Rørende å se stivpynta , stolte foreldre, besteforeldre og faddere bære barnet frem til døpefonten. Og rørende å se barnet få øst vann over hodet og bli lagt i Guds hender.

Samtidig får det meg til å reflektere. Ca 70% av norske foreldre velger å døpe barna sine. Hvorfor gjør de egentlig det? De aller fleste av dem er jo skjelden innom kirken sånn ellers. Er det fordi det er en tradisjon? En fin måte å ønske det lille barnet velkommen i familien på? Er det en ekstra forsikring, for at Gud skal passe på barnet "sånn i alle tilfelle"? Døper foreldre barna sine fordi de ønsker at de skal være kristne?

Eller er det en kombinasjon av alt dette?

Hva tror dere?

Skrevet 21.10.2012. Ligger i kategorien Meninger. 6 kommentarer
7

Dagens lunch:Salat med pasta og stekt laks.

Eplebiter, svisker, hvalnøtter og stangselleri setter prikken over i-en.

Skrevet 20.10.2012. Ligger i kategorien Oppskrifter. 7 kommentarer
7
So why am I always in a hurry;

and still never anywhere at the proper time?


På etterskudd i livet mitt om dagen! På etterskudd på jobb, på etterskudd med husarbeid, på etterskudd med kontakt med venner.....

Liker hvirkelig ikke å ha det sånn!

Skrevet 19.10.2012. Ligger i kategorien Meninger. 7 kommentarer
29Den mest vanlige kommentaren her på blogg.no må være "Du er kjempe pen". Og det eneste formålet med alle disse outfit og photoshoot innleggene må jo være å få bekreftet at man er pen nok. Her om dagen las jeg et innlegg av en tenåring som postet bilde av seg selv i underetøyet for å få bekreftet at hun ikke er feit. Hvorfor er det egentlig så viktig å være pen?

Hva er det med dagens samfunn som gjør at unge jenter (og gutter) tror at deres verdi avhenger av skjønnhet, klær og sminke?

En svensk undersøkelse viser at pene mennesker lettere får jobb og høyere lønn enn mindre pene. Kanskje ikke så rart at unge jenter er bekymra for om de er pene nok...

Så kanskje vi alle skal tenke litt over holdningene våre; Er vi hyggeligere mot den vakreste jenta i klassen enn mot den grå musa? Tenker vi at lubne mennesker er litt dumme? Blir vi imponert av siste mote og merkeklær? Og er det sånn vi ønsker å ha det?

 

Skrevet 18.10.2012. Ligger i kategorien Meninger. 29 kommentarer
21

 

What makes the desert beautiful

is that somewhere

it hides a well.


Hva synes dere om bildene?
 

Skrevet 17.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 21 kommentarer
18

I dag var jeg hos fastlegen min, for en oppfølging etter alt som har skjedd. Jeg har en fantastisk fastlege som virkelig bryr seg, og hun mener det fortsatt er mye vi kan gjøre, selv om vi ikke kan få prøverør. For det første vil hun at jeg skal følges tett opp av en gynekolog, som kan hjelpe meg fastslå nøyaktig når jeg har eggløsning, og hvilken side som har eggløsning når (siden med eller uten eggleder). Dessuten mener hun hormonbehandlinger kan gjøre at vi lettere blir gravid på egenhånd.

Så nå har jeg rett og slett fått nytt håp! Kanskje det blir en liten baby på oss likevel...?


 

 

 

Skrevet 15.10.2012. Ligger i kategorien Barnløshet. 18 kommentarer
0

Jeg traff tydeligvis en nerve med innlegget mitt om sexpress og det å være jomfru i går. Jeg har aldri tidligere hatt så mange lesere og fått så mange tilbakemeldinger før. Det er hyggelig! Samtidig skjønner jeg at mange syns dette er et viktig tema som det er litt tabubelagt å snakke om. Det gjør inntrykk å lese at så mange opplever at de var for unge første gang, og at mange angrer i etterkant.

Kanskje vi skulle være flinkere til å bryte tabuet og snakke om disse tingene?
Skrevet 15.10.2012. Ligger i kategorien Meninger. 0 kommentarer
27

Jeg var jomfru til jeg var 30 år gammel. Uvanlig? Ja, kanskje. Men kanskje ikke så uvanlig som du tror. Det er nemlig ikke noe man snakker høyt om. Jeg var kjempe flau, ja rett og slett skamma meg over å være jomfru. Er det ikke rart? For noen år siden var det skamfult å ha sex før man var gift - men nå er det skamfult å ikke ha hatt det. Derfor svarte jeg alltid unnvikende hvis noen spurte, og var nervøs for å date i frykt for at fyren skulle merke hvor uerfaren jeg var. For når man leser blader og nettsider får man jo inntrykk av at uerfaren = teit, ikke sant?

Likevel er jeg så glad for at jeg ventet helt til jeg traff mannen min! Så glad for at første gang jeg var naken og nær et annet menneske var sammen med han.Glad for at de første famlende forsøkene ikke var sammen med noen som jeg måtte imponere i senga, for at han skulle gidde å treffe meg igjen. Men sammen med noen som elsket meg, og elsket å utforske kroppen min - ikke fordi den var perfekt, men fordi den var min. Glad for at for at vi sammen fikk utforske hva som kjennes godt ut, for oss.

Derfor syns jeg det er så trist når jeg leser 13-14 år gamle jenter som skriver til diverse spørrespalter og er flaue for at de fortsatt er jomfru. Det har ingen hast!! Jeg skulle ønske det fantes en måte å overbevise alle dere tenåringer om det: Det har ingen hast! Jeg skjønner jo at man får det inntrykket; nettsider, blader og TVprogrammer (les:trekant) er jo fulle av sexguider og bruksanvisninger til diverse teknikker. Så da må man jo bare komme igang med å trene, liksom! Men når sexstillinger blir øvelser man skal prestere, omtrent som idrettsmerket man tar på ungdomsskolen, forsvinner kosen og gleden! I alle fall for meg.
Skrevet 14.10.2012. Ligger i kategorien Ekteskap. 27 kommentarer
0

 

 

Skrevet 14.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 0 kommentarer
0

Mannen min som støvsuger huset naken, med bare et håndkle rundt livet. Perfekt start på søndagen!

Dessverre har jeg ikke noen bilder.... Overlater det til fantasien!

Men hva er det egentlig som er så sexy med mannfolk som gjør husarbeid??

Elsker det!

Skrevet 14.10.2012. Ligger i kategorien Ekteskap. 0 kommentarer
4

En gang mannen min og jeg var skikkelig nedfor, kom jeg på at jeg skulle lage dette Husband&Wife spillet for å muntre oss opp litt. Kom over det da jeg ryddet i papirene mine i dag. Det er et klassisk stigespill; kommer du på en rød rute må du trekke et hjertekort og gjøre det som står på baksiden. Kommer du på en grønn pil går du opp eller ned stigen. Enkelt men gennialt - vi hadde en skikkelig romantisk kveld med spillet vårt.

Prøv gjerne å lage et slikt spill du også! Du kan selvsagt skrive hva du vil bakpå hjertekortene- hvis stemningen er riktig kan du jo inkludere litt mer sexy ting også.

På mine kort stod det ting som:

 • Gi et kyss
 • Hvordan forrestiller du deg livet vil være når du blir gammel?
 • Gi en masasje
 • Hvordan var livet ditt da du var 15 år?
 • Hvem var din første kjærlighet?
 • Hvilke tre ting setter du mest pris på hos din kjære?
 • Gi et komplimang som starter på hver bokstav i fornavnet til din kjære
 • Beskriv drømmeferien din
 • Gi en klemSkrevet 13.10.2012. Ligger i kategorien Ekteskap. 4 kommentarer
0Da jeg var liten, hadde vi en stor eplehage. Hver høst plukket vi nedfallsepler og presset eplesaft. Flere naboer gikk sammen om en felles "pressedag", og jeg husker fortsatt disse pressedagene som gyldne barndomsminner. Derfor ble jeg så nostalgisk da jeg fant denne eplepressen på Bondens marked i Bogstadveien. Slik skal skikkelig eplesaft presses!

Og smaken var nesten akkurat slik jeg husker det fra mitt barndoms rike!

 

Skrevet 13.10.2012. Ligger i kategorien Oppskrifter. 0 kommentarer
2

Dagens lunch:

Hjorteburger med tyttebærrømme

på Markedsdag i Bogstadveien


Har aldri tenkt på å blande tyttebærsyltetøy med rømme før - men det var et perfekt tilbehør!

Det skal jeg prøve å lage hjemme også!

 

Skrevet 13.10.2012. Ligger i kategorien Oppskrifter. 2 kommentarer
6En ordfører mot ei skolejente. Makt mot avmakt. Voksen mot barn...

Man skal være forsikitg med å velge side i en pågående rettssak. Om de har hatt sex, om han har sett på dem som kjærester, om han virkelig ble sjalu og aggressiv da hun fikk seg kjæreste på sin egen alder - ja det kan vel strengt tatt ikke jeg vite. Men noe vet vi jo. At de har vært på overnattingsturer sammen, delt hotellrom og seng, det har ordføreren innrømmet. Og for meg er det grenseoverskridende adferd mer enn nok.

Derfor syns jeg det er utrolig trist å se en tendens til at jenta og familien hennes blir mistenkeliggjort. "Vi har andre opplysninger om jentas familiesituasjon" sier forsvareren i en overskrift i aftenposten. Heldigvis er det ikke jenta eller hennes familie som står på tiltalebenken. Da burde de også slippe å forsvare seg og sin livssituasjon.

Jeg er også rystet over å se kommentarer på facebook og andre steder om at "Hun sikkert var med på det selv", Dersom en 50 år gammel mann har sex med ei 13 år gammel jente er det totalt irrelevant om "hun har vært med på det selv" eller ikke. Det er et overgrep. Kort og godt. Uansett.

Så kanskje vi også skulle stille oss opp utenfor rettslokalene i morgen? Bare sånn at hun skal vite at hun ikke er alene.

Skrevet 10.10.2012. Ligger i kategorien Meninger. 6 kommentarer
6 

Nevøen min på tre år har pyntet muffinsene med stort alvor og glede!

Ble de ikke fine?

Skrevet 10.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 6 kommentarer
4

 Jeg liker eksotisk mat fra spennende steder, og elsker å prøve nye restauranter. Her kommer mine 5 favorittrestauranter i Oslo - klikk på lenken for mer informasjon om de ulike stedene!

1) Restaurant Marrakech ligger bortgjemt i Hieronymus Heyerdahls gate, like ved Rådhuset. Det virker som en typisk familedrevet restaurant, med et lite, men stilfult og hjemmekoselig lokale. Menyen er også nokså liten, men veldig fristende og smaker ordentlig hjemmelaget. Anbefaler Lammetaginen, servert i en leirgryte!

2) Cafe Marhaba ligger i Keyseersgate, like overfor Trefoldighetskirken, og er en skikkelig avslappa, hjemmekoselig nabolagskafe. Her skrev jeg store deler av masteroppgaven min!  De serverer arabiskinspirert mat, konsentrert om Mezzeh; en samling deilige småretter som hummus, falafel, babe ghaonush, labneh - og andre deiligheter.

3) Mama Africa ligger inne på Galleri Oslo (busstasjonen). Du finner den hvis du tar rullebåndet opp til andre etasje, i motsatt vei fra oslo s (mot Grønland). Om omgivelsene kanskje ikke er ideelle, er lokalene faktisk ganske hyggelige. Maten derimot er kjempe deilig! Tradisjonell etiopisk mat, som består av injera (en syrlig etiopisk lefse) servert med diverse sauser og stuinger. Alt smaker autentisk etiopisk. Anbefaler den vegetariske kombinasjonsretten kombinert med en kjøttrett, for eksempel Tips - det blir passe mat til 2-3 personer. Det eneste problemet med Mama Africa er at de ikke åpner før kl 14.00, og i ekte afrikansk tradisjon gjerne ikke presis kl 14.00 heller.... Så her gjelder det å ikke være dødssulten til lunsj!

4) Nambo Thai Restaurrant ligger i Majorstuveien, bare et steinkast fra Majorstua tbane, men likevel på merkelig vis litt utenfor allfarvei. Det må være derfor det var litt merkelig tomt i lokalene da vi besøkte stedet - for dette stedet fortjener flere kunder! Lokalet gir et delikat og innbydende inntrykk (men unngå vindusbordene), betjeningen er hyggelig og maten er deilig! Anbefaler at du tar deg tid til forrett og dessert også, for de toppet virkelig måltidet.

5) Salama Restaurant er en somalsk restaurant i Motzfeldsgate på Grønland, og er perfekt hvis du virkelig føler deg eventyrlysten. Både gjestene og betjeningen er utelukkende somalske menn, men de tar hjertelig (dog noe undrende) i mot "utlendinger" også. De har ingen skriftlig meny og servitøren kunne ikke et ord norsk, men bak disken stod en mann som snakket brukbart engelsk. Dersom kommunkasjonen blir krøkkete anbefaler jeg at du bestiller "hilib iyo bris" - kjøtt og ris. Kjøttet kan komme i ulike fasonger og utgaver, men vil uansett være det beste kjøttet du har smakt! Lokalene er ikke mye å skryte av, men den gode og billige maten veier opp. Forresten, bananen er ment å spises sammen med maten som en grønnsak!

Hva er din favorittrestaurant i Oslo?
 

Skrevet 09.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 4 kommentarer
9

Jeg fant dette gamle, sjarmerende bordet på Loppemarked. De blå og hvite flisene i Delft-stil fanget oppmerksomheten, siden jeg akkurat hadde vært i Delft. Men treverket var slitt og trist, og fremhevet ikke flisene i hele tatt. Derfor har dagens prosjekt vært å male bordet hvitt!


Ble det ikke fint?Slik ser flisene ut på toppen.Og slik ser bordet ut i stua mi.

Hva syns dere?

Skrevet 08.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 9 kommentarer
6Spasertur hånd i hånd med min elskede.

Vakre rustikke hager.

Romantisk høststemning.

Søndagskaffe på Åpent Bakeri.
 

 

Skrevet 07.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 6 kommentarer
12

Denne uka har vi hatt besøk av søstra mi, hennes sjarmerende lille gutt og stadig voksende mage. Det viser seg at vi skulle hatt termin omtrent samtidig, hvis vi bare hadde fått beholde den lille spiren vår. Det er ordentlig hyggelig med besøk! Men samtidig kjenner jeg at det gjør litt vondt. Vi går og ser på mammaklær og barrnetøy, og jeg tenker at det skulle ha vært meg. Hun forteller om morgenkvalme og ultralyd, og jeg lurer på om jeg noen gang få oppleve det samme.

Operasjonssårene har grodd fint. Men den vonde knuten i mellomgulvet, smerten over at dette skjedde med meg, over at vi ble utsatt for alt dette, den vil ikke forsvinne. Det føles så urettferdig!

Vi har snakket om å skrive en formell klage til sykehuset, og kanskje et krav om pasientskadeerstatning også, men jeg er usikker på om det har noe for seg.

Skrevet 07.10.2012. Ligger i kategorien Barnløshet. 12 kommentarer
3

 

Fantstisk Delft!

Romantiske gater.

Idylliske kanaler.

Maleriske broer.
 
Skrevet 02.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 3 kommentarer
Sunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens vakreste Thea som ble født juli 2013. Her skriver jeg om hverdagens små og store gleder, bekymringer, tanker, håp og drømmer. Velkommen til bloggen min!

hits