0

Jeg blir helt fasinert av hvor glad Thea blir av å se at jeg ser på henne. Noen ganger prøver jeg å lure henne til å tro at jeg leker med henne på gulvet, selv om øynene mine egentlig streifer bort på pcen eller andre ting, men da begynner hun straks å sutre. Selv om hun ikke kan snakke enda, er det som om hele henne roper: Se på meg! Se på meg! Og når jeg lar øynene hvile på henne, ordentlig ser på henne, ansikt til ansikt, så responderer hun med verdens vakreste smil og jubler så ljomer mellom veggene. En sann glede over å bli sett.

Det får meg til å tenke på at vi voksne også i grunn har dette grunnleggende behovet for å bli sett. Lagt merke til. Å få en annerkjennelse bare på at vi er til.

Da mannen min flyttet til Norge, er dette en av de tingene han syntes var mest vanskelig. Han følte seg usynliggjort. Oversett. Avvist. Ingen snakket til ham, eller hilste på ham. Når han traff på noen som han kjente igjen fra høyskolen på gata, var det naturlig for ham å hilse og slå av en prat. Men i stedet opplevde han at disse såg rett frem som om de ikke såg eller hørte ham. Hans "Hi, how are you?" ble møtt med total taushet og bortvente blikk. I Oslo snakker man ikke med fremmede. Og fremmed er man ganske lenge.

Kansje du vet om noen som trenger å bli sett? Noen som trenger at du tørr å møte blikket, se dem, og si hei?

 

 

#se #baby #glede #nyinorge #åblisett #mammablogg #innvandrer #hverdag

Skrevet 29.09.2013. Ligger i kategorien Livet. 0 kommentarer
5

Den neste tingen jeg grubler litt på til dåpen, er det klassiske spørsmålet en kvinne alltid spør seg: hva skal jeg ha på meg???

I vår familie er det egentlig tradisjon å bruke bunad i dåp, men bunaden min er helt umulig å amme i, så med Thea som må ha pupp ca hvert tiende minutt utgår definitivt bunaden som et alternativ. Da jeg var fadder i helga hadde jeg en gammel sommerkjole med ammevennlig omslagsutringning, men følte meg ikke så veldig fin i en velbrukt og lappet sommerkjole, så må helt klart kjøpe noe nytt. Mange fine kjoler dere ute! Men ikke så mange som er lette å amme i... Siden dåpsbildene blir viktige familieminner for mange år fremover, ønsker jeg jo noe jeg kan føle meg ordentlig fin i! Dessuten en kjole som er litt klassisk, kanskje mer "voksen" enn mye av det jeg bruker til vanlig, dessuten stå i stil med dåpskjolen. Er egentlig veldig glad i blomstrete kjoler, men føler det blir litt stilbrudd...

Her er noe av det jeg har funnet på nettet. Hvilken syns du er finest?


veromoda.com


Zalando.no


zalando.no


zalando.com

 

Har du forslag til noen andre kjoler som kan passe for anledningen?

Hva slags kjole hadde du på deg i barnedåpen?

 

#dåp #barnedåp #kjole #amme #ammevennligkjole #mammablogg

Skrevet 29.09.2013. Ligger i kategorien Dåp. 5 kommentarer
2
Skrevet 28.09.2013. Ligger i kategorien Oppskrifter. 2 kommentarer
10

Nå om dagen går det i dåpsplanlegging her i heimen. Vi prøver å gjøre det så enkelt og rimelig som mulig, samtidig som vi selvsagt ønsker å gjøre stas på jenta vår og være stolte av selskapet vi lager til også.

Akkurat nå driver jeg å leter på nettet etter noen som lager dåpskake. Har sjekket nettsiden til de klassiske bakeriene; baker Hansen, Baker Brun, Smsons osv. Men syns disse kakene ser ut som utrolig kjipe gammelmannskaker - ikke noe jeg vil være stolt av å sette på kakebordet, og ikke verdt 6-800kr.  Har funnet hjemmesider med noen utrolig flotte kaker fra diverse hjemmebakere, men disse ser ut til å ligge på godt over 1200kr - det er for mye, syns jeg!

Vet du om noen som baker fine og gode dåpskaker på bestilling i Oslo, uten at det koster skjorta?

Her er noen fine kaker jeg har sett på:


passion4vintage.com


passionforbaking.com
kakefatet.mono.netkakefatet.mono.net

 

Hva slags kake hadde dere i barnedåpen?

Bakte dere selv, bestillte fra bakeri eller fra en hjemmebaker?

Ble du fornøyd med kaka?

 

#dåp #dåpskake #marsipankake #oppskrift #mammablogg

Skrevet 28.09.2013. Ligger i kategorien Dåp. 10 kommentarer
4

Fant ut jeg skulle overraske mannen min med noe ekstra godt til frukost i dag. Hadde sett denne oppskrifta på godt.no, og blitt inspirert: pannekaker av banan og havregryn med blåbær. Høres ikke det godt ut?!

Vell, resultatet ble ikke helt som forventet....

Slik ser glansbildet i oppskriften ut:

 

Og slik ble resultatet mitt:
Ser kanskje ikke fullt så innbydende ut...? Heldigvis er det ikke utseendet som teller, men smaken! Og smaken var.... tja, omtrent som brent havregrøt med alt for mye banan.... Ikke godt! Faktisk en smule kvalmende, for å være ærlig. Tok et par biter, og resten gikk i søppla.

Så moralen er: det er ikke godt alt som skinner på nett!

 

#mislykka #falskeforhåpninger #glansbilder #virkelighet #oppskrift #frukost

Skrevet 27.09.2013. Ligger i kategorien Oppskrifter. 4 kommentarer
2

Akkurat nå ligger Thea og sover i sin egen seng for første gang! Det er jo det vi har ønsket og prøvd å få til hele tiden: for det første at hun skal sove på dagen, og for det andre at hun skal sove i sin egen seng. Men når det først skjer, så blir jeg mer urolig enn glad: Er hun frisk? Hvorfor sover hun så mye? Hvorfor protesterte hun ikke da jeg la henne ned? Puster hun...? Mammahjerner er rare greier altså! Fantasien løper liksom helt løpsk...

Dette er den andre ekstra-luren til Thea i dag. Begge gangene har hun sovnet i armene mine, og fortsatt å sove etter at jeg har lagt henne ned. Det har faktisk ikke skjedd siden hun var nyfødt! Kan kansje virke som hun er litt slapp og ute av form. Men kan også rett og slett hende at hun holder på å komme inn i et bedre sovemønster. Det er jo det vi vil; at hun skal sove både formiddagslur og ettermiddagslur, som andre babyer. På helsestasjonen sa de at det ofte ordner seg rundt tre måneders alderen. Håper det er det som skjer!

 

Disse babyene har litt bedre sovehjerte enn babyen min!

(bilde fra hdwallpapers.in)

 

#sove #milepæl #mammahjerte #mammablogg

Skrevet 26.09.2013. Ligger i kategorien Mamma. 2 kommentarer
0

Mitt sparetips nr tre er: bruk sesongens råvarer - spis det som er billig akkurat nå. Og hva er billig nå om høsten? Jo fårikålkjøtt! Jeg er absolutt ingen stor fan av fårikål, men fårikålkjøtt kan jo brukes til så uendelig mye mer! Akkurat nå har Rimi fårikålkjøtt til 39kr kiloen. en kilo holder til minst tre middager for oss - det gir kjøtt til en deilig høstmiddag for under 15 kr - det er billig det! Dessuten bruker vi høstens andre billigvare: rotgrønnsaker. Her kommer to oppskrifter:

 

Lammegryte

Kutt fårikålkjøttet i litt mindre biter, men la beina være på (det gir bare mer smak).

Finhakk løk og hvitløk.

Surr løken sammen med kjøttet i en gryte, på ganske sterk varme, til kjøttet får farge.

Salte og krydre kjøttet med litt godt kjøttkrydder (evt bare pepper/chilipulver).

Tilsett vann, buljongterning og en boks med hermetiske tomater.

Skjær et par poteter i store biter, et par gullrøtter i skiver og tørka aprikoser i små biter.

Tilsett grønnsakene, gjerne sammen med noen hviter bønner eller røde linser.

Kryddre med laurbærblader, kardemomme, muskatt og kanel.

La det hele koke sammen i ca en time - dess lengre dess bedre.

Server med ris

 

Ovnstekte grønnsaker med lam

Bruk en ildfast form eller langpanne.

Skrell og skjær rotgrønnsaker i båter eller staver. Hos oss er poteter, søtpoteter og gullerot selvskreven. I tillegg bruker jeg 1-2 ekstra, f.eks: kålrot, sellerirot, nepe, pastinakk, eller det du måtte finne i grønnsaksdisken.

Skjær kjøttet i mindre biter.

Legg alt i formen, sammen med finhakket og løk og paprika.

Sprinkle over litt olivenolje, og bland godt.

Krydre med salt og pepper, og det du måtte ha av krydder. Jeg bruker timian, Knorr kjøtt/grillkrydder og chilipulver.

Stek i ovnen på 200 grader i ca en halvtime, avhengig av hvor store biter du har. Skru gjerne ned varmen og la det godgjøre seg i ovnen en stund ekstra.

 

 

#sparetips #fårikål #middag #oppskrift #lammekjøtt #rotgrønnsaker

Skrevet 26.09.2013. Ligger i kategorien Sparetips. 0 kommentarer
2

Det måtte jo komme før eller siden; et innlegg om bæsj. Eller rettere sagt, mangel på bæsj. Den flaska med mme som Thea fikk på bussen, har visst forstyrra hele systemet. For plutselig er det slutt på å bæsje. Hun pleier alltid å bæsje to-tre ganger om dagen, men nå har hun bare hatt suksess en eneste gang siden fredag kveld. Det er lenge det, for ei lita jente....

Jeg vet jo at det er mange babyer som ikke bæsjer så ofte, så det er ikke krise i seg selv. Men problemet er at det tydeligvis plager henne ganske mye. Hun er mye mer grinete og urolig enn vanlig. Og kan ligge og kose seg, og så plutselig sette i å hylskrike, en skikkelig "jeg har så voooondt" grining, med tårer og alt... Fælt å se babyen sin ha vondt i magen og ikke kunne gjøre noe med det!

Prøver å stryke henne på magen med sirkelbevegelser, holde henne over skuldra mi og stryke på ryggen og spiser svisker til den store gullmedalje i håp om at det skal gå over i melka og sette fart på magen hennes. Men ingenting ser ut til å hjelpe....

Ikke så greit å være Thea i dag med andre ord....

 

Stopp i systemet....

 

Noen som har noen tips?

Har deres babyer hatt problem med bæsje?

 

#mammablogg

Skrevet 25.09.2013. Ligger i kategorien Mamma. 2 kommentarer
0

Her kommer en litt forsinka meny for denne uken. Kjenner jeg begynner å gå litt tom for ideer. Noen som har noen forslag til hva jeg kan gjøre med den kyllingen på torsdag?

Grønnsakssuppen i går ble laget av det jeg hadde av grønnsaksrester i kjøleskapet da vi kom hjem i går kveld. Nå er skapene temmelig tomme og jeg må ut og handle - mye.

See you! 

#ukesmeny #tomforideer #oppskrift

Skrevet 24.09.2013. Ligger i kategorien Oppskrifter. 0 kommentarer
1

Da har det vist seg at vi har ei ekte bussrinsesse. Vi la ut på helgens ekspedisjon bevæpnet med mme på flaske, bæresele (takk for tipset Anne Lise) og Theas favorittleke; Pampers bleiepakke. Fire timer på buss, første gang på reise,  første gang i bilsete, første gang hun skulle drikkee av flaske, første gang hun skulle smake noe annet enn mammas melk... Det er veldig mange "første gang" for ei lita jente!  Og mamma var bomsikker på at det ALDRI ville gå bra. Men der tok mamma grundig feil! Jenta vår viste seg nemlig å være et naturtalent for å kjøre buss. Sovna før me var ute av Oslo sentrum, og sov i tre kvarter før hun våknet, tok hele flaska på styrten, og sov videre en time til. Deretter var riktignok tålmodigheten høylydt over, og jeg måtte ta henne over i bæreselen ei stund, for å unngå at hun skulle skrike både pasasjerer og sjåfør fra sans og samling. Men sannelig sovna hun ikke i bæreselen også, faktisk så tungt at jeg kunne legge henne over i setet uten at hun våknet, og sov helt til vi var fremme. Fantastisk! Tror aldri hun har sovet så mye på dagtid siden hun ble født!

Det ble et par "første gang" resten av helga også: første gang overnatte i fremmed hus, første gang hilse på fetteren sin (du skulle sett hvor søte de var når de låg der side ved side på gulvet og holdt hender!), første gang i kirka (stille som en mus!) og første gang i familieselskap (absolutt ikke stille som en mus..). Merker at Thea ikke er så vandt til å være blandt mange folk, så hun ble litt satt ut av alle inntrykkene. Men det er nok sunt for henne å begynne å komme mer ut i verden etterhvert.

Vi hadde en flott helg! Men nå er både mamma og Thea ganske sliten....

Skrevet 23.09.2013. Ligger i kategorien Mamma. 1 kommentar
1

Til helgen skal vi i barnedåp på en annen kant av landet. Kjempe hyggelig, vi skal være faddere og greier, og gleder oss masse. Problemet er bare at bussturen tar fire timer. Vi har allerede sjekket at de har trepunkts sikkerhetsbelter i bussen, så vi kan feste bilsetet hennes like trygt som i en vanlig bil. Men hvordan skal vi få henne til å sitte i ro i bilsetet i fire timer i strekk??? Og hva gjør vi om hun begynner å hylskrike etter ti minutter, og ikke stopper å skrike før vi har komt frem? Og skrike vil hun jo, for hun vil ha pupp minst annenhver time, dessuten masse kos i armene til mamma. Jeg har tenkt på at vi kan ta med MME på flaske som "niste" på veien. Men hun har aldri drukket av flaske før, så er usikker på om hun vil ta den.

Noen som har noen gode råd?

Syns dere det er veldig uansvarlig å ta babyen ut av barnesetet og amme mens bussen kjører dersom hun skriker for mye?

Et annet alternativ er å ta toget i tre timer, og så bli hentet med bil. Men det er en time og femten minutter å kjøre hver vei, og det er ganske mye for noen som har huset fullt av gjester og mye å ordne dagen før barnedåp. Har liksom ikke helt samvittighet til å be om det, selv om de har tilbudt....

Hva tenker dere?

Kjenner jeg gruer meg mer og mer til denne turen....

 

 

#reisemedbaby #sikkerhet #nervøsmamma #bilsete #mammablogg

Skrevet 18.09.2013. Ligger i kategorien Mamma. 1 kommentar
4

Thea har blitt to måneder, og vi syns hun har blitt såååå stor! Her er månedens månedsoppdatering:

Thea kan:

 • Følge oss med blikket, og se ting som er litt mer på avstand. Virker som hun stadig oppdager nye ting rundt seg som hun studerer inngående.
 • Le høyt når vi leker med henne.
 • "Delta i samtalen" når vi snakker med henne. Babypludringen er fortsatt mest "rrrøøøøø, rrrøøøø", men syns den har begynt å variere litt mer.
 • Løfte hodet når hun ligger på magen. Et par ganger har hun også løftet seg opp på armene og holdt hodet og brystet høyt litt lengre, men virker som hun ikke helt husker hvordan hun skal gjøre det fra gang til gang enda.
 • Finne munnen med handa. Men enda har hun ikke helt skjønt at det blir lettere å suge på tommelen dersom hun ikke knytter handa så hardt rundt den... Foreløbg suger hun på hele handa i stedet!
 • Sitte i vippestolen. Det er kanskje ikke en stor prestasjon rent fysisk, men for meg var det en stor seier at hun aksepterer å sitte der noen minutter og se på at jeg jobber på kjøkkenet. Plutselig kan jeg få gjort tre minutters husarbeid innimellom selv om hun er våken!

 

Thea liker:

 • Mamma! Hun har blitt en skikkelig mammajente, og syns ikke det er morsomt å være hos noen andre. Helst vil hun at mamma skal holde henne døgnet rundt - tett inntil, der er det best å være!
 • Bildet av babyen på bleiepakken. Virker som hun blir like glad hver gang hun får øye på den - hun kan ligge og se på den, smile, og småpludre til den i evigheter. Love is in the air... ;) 
 • Når pappa bader henne. Da er det kos og store smil på badet! Når mamma bader henne, er høydepunktet når hun får øye på seg selv i speilet - da sender hun et stort hjerteknusersmil til den søte babyen "der inne"!

 

Hun spiser:

 • Etter som hun har blitt flinkere til å ligge på gulvet, sitte i vippestolen osv, ligger hun ikke ved puppen døgnet rundt lengre. Hun vil fortsatt spise ofte, men nå kan det gå 1-2 timer mellom hver gang jeg ammer på dagtid, dersom hun er i godlune. Dessuten spiser hun 2-4 ganger i løpet av natta. Men puppen blir fortsatt brukt mye som trøst og smokk.

 

Hun sover:

 • Godt på natta, men sliter veldig med å sove på dagen. Hun vet rett og slett ikke hvordan hun skal gjøre det!
 • Vi prøver å legge henne i 9-tiden om kvelden, men som oftest sovner hun ikke før i 10-tiden, og sover til halv ti - halv elleve om formiddagen. Jeg må fortsatt legge meg med henne for at hun skal sovne, så det betyr at jeg også må tilbringe store deler av kvelden i senga. Nå har vi begynt med at jeg skal stå opp igjen når hun har sovnet, men etter at hun gjennomskuet det, ble det litt vanskeligere å få henne til å sovne ordentlig om kvelden.
 • På dagtid har hun nå lært seg å sove i vogna mens vi triller tur. Det betyr at det er mye lettere å være ute og trille henne. Dessuten er det deilig at hun får sove ordentlig, uten at jeg må sitte og holde henne hele tiden. Derfor prøver jeg å trille 1-2 timer hver formiddag, sånn at hun får en ordentlig formiddagslur.
 • Etter som hun har vokst sover hun ikke like godt i armene mine lengre - fanget mitt er liksom for lite til at hun ligger komfortabelt. Det er fortsatt det stedet hun sovner lettest, men søvnen blir litt urolig og hun våkner lett. Dessuten er det helt slutt på at vi kan legge henne ned i vogna etter at hun har sovnet i armene mine - da våkner hun garantert innen 15 sekunder.

 

Hun sier:

 • Rrrrøøøøøø. Uææææiihii. (Og her er det skarre R som gjelder!)
 • Et par ganger har jeg også syntes det høres ut som hun hermer etter oss og svarer "hei" når vi sier hei til henne, men regner med at det bare er en overivrig mammatolkning!

 

Vekt:

 • 4150g (da hun var 7 uker)

 

 

#månedsoppdatering #mammablogg

Skrevet 13.09.2013. Ligger i kategorien Mamma. 4 kommentarer
0

I dag var det endelig tid for timen min hos fastlegen til 6ukerskontroll. Lurte litt på hva jeg skulle gjøre med Thea i mens. Så for meg at jeg måtte sitte i gynekologstolen og amme henne samtidig for at hun ikke skulle hyle... Fant ut at det var ingen god ide! I stedet kom pappa hjem et par timer for å se etter henne mens jeg var hos legen. Modige pappa, altså! Han har jo tross alt ingen pupp å gi henne når hun hyler som værst...

Det var ikke ei fult så modig mamma som gikk fra babyen sin hjemme alene med pappa for første gang... Hadde vel komt ca fem meter ned i veien her før jeg ringte hjem første gang, for å gi noen "livsviktige" beskjeder. Heldigivs var det ikke lang ventetid hos legen, og jeg slapp til nesten med en gang.

Legen spurte litt om hvordan jeg hadde det, vi snakket om prevansjon, og så sjekket hun "the downstears area" - at livmoren har trekt seg sammen og stingene har grodd slik de skal. Alt såg heldigvis fint ut, og hun sa det var ingenting i veien for å begynne å ha sex igjen. Heldigvis! MEN jeg må gjøre MYE knipeøvelser fremover, for bekkenbensmusklene var vist helt på bærtur. Dessuten har jeg visst gjort knipeøvelsene helt feil, og ikke knipt for harde livet på de nedre magemusklene i stedet... Ikke at magemusklene har vondt av litt trening de også, men det var liksom ikke det som var poenget... Så fra nå av blir det kniiiip hele dagen. Kan bli ganske morsomt, siden jeg ikke klarer å knipe der, uten å knipe igjen øynene samtidig. Så hvis du treffer en dame på bussen som sitter og kniper igjen øynene på en litt anstrengt måte, så vet du hva jeg egentlig holder på med....

Så fort jeg kom ut fra legen, løp jeg mot tbanen, mens jeg ringte hjem, for å høre hvordan det stod til. Pappaen hørtes ut til å være ved relativt godt mot, selv om jeg kunne høre Thea hyle i bakgrunnen, så tbanen kunne ikke komme fortnok for min del. Småsprang de siste meterne hjem, og var forberedt på å høre vrælene hennes i hele oppgangen. Men tro det eller ei, da jeg kom hjem låg Thea blid og fornøyd og pludret på stellebordet! Flinke pappa, altså! De koste seg så fint i lag, at hun hadde ikke bruk for meg på nesten en halvtime etter at jeg kom hjem. Så jeg sier bare:

 

(Bildet er lånt fra Google)

 

#daddyismyhero #pappa #6ukerskontroll #mammablogg

Skrevet 12.09.2013. Ligger i kategorien Mamma. 0 kommentarer
2

Her kommer Sparetips nr 2: Lag hjemmelaget!

Som en del av spareprosjektet i heimen har jeg begynt å lage hjemmelaget musli og bake hjemmebakt brød. Prisen blir bare en brøkdel av det du må betale i butikken, det smaker mye bedre og er mye sunnere. Dessuten er det faktisk ganske raskt og enkelt også. Så hvorfor ikke, liksom?

Jeg har aldri hatt tålmodighet til å bruke desilitermål og vekt og andre sånne dikkedarier, så oppskriftene mine ser omtrent sånn ut:

 

Musli

 • Hakkede mandler (Mye!)
 • Havregryn
 • Solsikkefrø
 • Bittelitt knuste linfrø
 • Ca en dl honning

Stek det hele i stekepannen, mens du rører hele tiden. Pass på at det ikke blir brent i bunnen! Når havregrynene har "krøllet seg sammen" og begynt å bli en anelse gyldne, er det ferdig. Avkjøl.

Deilig med tyrkiskk youghurt og bittelitt honning!

Brød

 • Omtrent like mengder med sammalt hvete, rug, og vanlig hvetemel.
 • En desj solsikkefrø
 • Littegrann knuste linfrø
 • En og en halv pakke gjær
 • Ei klype salt

Bland alt det tørre, og lag en stor grop i midten.

Fyll gropen med lunket vann og raust med olivenolje.

Rør det sammen. Det bør være så mye vann at deigen er litt for klissete når alt er blandet.

Kna inn litt hvetemel til deigen er passe (den bør fortsatt være litt klissete). Klapp litt hvetemel over overflaten, og sett til heving i en time.

Fordel deigen i 1-2 brødformer, og la dem etterheve i 30-40 minutter til.

Stek på 220 grader i ca 40 minutter, eller til lukten av nystekt brød fyller huset.

Høres kanskje tidkrevende ut, men hver operasjon tar bare et par minutter - resten gjør seg av seg selv mens du kan gjøre andre ting.

 

 
Brød til heving.

 

 

#sparetips #hjemmelaget #oppskrift #brød #musli #økonomi

Skrevet 12.09.2013. Ligger i kategorien Sparetips. 2 kommentarer
2

Nå har jeg hatt noen dagers bloggpause, og kjenner jeg bobler over av ting å blogge om! Små, hverdagslige ting, that is!

I helga har vi hatt besøk av mormor og morfar. (Som mamma og pappa nå plutselig har skiftet navn til, føltes litt rart i begynnelsen - nå er de ikke lenger først og fremst min mamma og pappa, men Thea sine besteforeldre.) Det var første gang morfar fikk se Thea, så det var stor stas. Jeg hadde gledet meg til at de skulle komme og dulle litt med Thea, slik at jeg skulle få armene fri og kunne gjøre andre ting et par dager, men det var ikke snakk om. Thea sendte mormor og morfar sine vakreste smelte-hjerter smil, og koste seg på fanget dere - i max ett minutt... Ei skikkelig mammajente vi har! Skikkelig koselig med besøk likevel, fikk litt hjelp i huset, litt avveksling i hverdagen, og koselig å se lillegullet knytte bånd med besteforeldrene sine.

På slutten av helga ble både jeg og Thea litt småforkjøla, og har rett og slett vært litt slappe og ute av form de siste dagene. Merker at jeg har null peiling på hva man gjør hvis en baby blir syk! Akkurat nå holder jeg bare øye med temperaturen hennes, og håper at den ikke stiger. Har lest litt på nettet om baby og feber, og ble bare enda mer forvirra. De fleste steder står det at man skal gi febernedsettende hvis babyen har over 39c, og kontakte lege om almenntilstanden blir dårlig, eller feberen varer i mange dager. Men i legevakthåndboken stod det at feber over 39c hos babyer under tre måneder vanligvis skal føre til sykehusinnleggelse umiddelbart. Heldigvis har den ikke steget over 38c enda, så satser på at hverken lege eller febernedsettende skal bli nødvendig.

Hvordan hånderer dere feber hos de minste babyene?

 

#besteforeldre #feber #sykbaby #mammablogg

Skrevet 11.09.2013. Ligger i kategorien Mamma. 2 kommentarer
5

I dag hadde vi første samling med barselgruppa. Jeg har gledet meg litt til barselgruppa skulle starte, for kjenner ingen andre som er hjemme med barn akkurat nå. Og det viste seg å være ei veldig hyggelig gruppe. Vi var bare fem mødre, men syns vi fant tonen godt, og ble sittende igjen og skravle i over en time etter at samlingen med jordmor var ferdig. Fint å ha noen i samme situasjon å dele erfaringer og bekymringer med!

Problemet er bare at etterhvert som det ble på tide å gå, var det ingen som tok innitiativ til noe nytt møte. Det var liksom igen som sa noe om at de hadde lyst til at gruppen skulle treffes igjen eller foreslo ting v kunne gjøre heller. Kanskje de andre ikke er interessert i det..? Hva tror dere? Jeg kunne jo selvsagt tatt initiativet selv, men turde liksom ikke... Hva tror dere? Syns dere jeg skal ta initiativet til en ny samling? I så fall  hvordan? Sms-runde? Fellesmail? Søke de opp på Face? Eller bare sende en sms til en eller to som jeg følte jeg var mest på bølgelengde med og skippe resten?

 
Har dere vært med i en barselgruppe?

Hvordan funket det?

Hvordan kom dere igang?

 

 

#barselgruppe #mammablogg

Skrevet 06.09.2013. Ligger i kategorien Mamma. 5 kommentarer
2

Mannen min har søkt på jobb i over to år nå, uten å få noe. Og så lenge vi lever på en inntekt, er det en evig kamp å få pengene til å strekke til. Vi drømmer om å kjøpe et eget sted å bo, og prøver legge til side litt penger til egenkapital hver måned. Men ofte må vi spise av sparepengene for å få det til å gå rund på slutten av måneden. Derfor har vi bestemt oss for å ta grep! I høst skal vi være superøkonomiske og spare minst 5000 hver måned. Kanskje alle dere lesere har mer enn nok penger å ta av. Men hvis ikke, tenkte jeg å dele noen sparetips med dere i ukene som kommer, Og her kommer det første, og sannsynlighvis viktigste, tipset:

SPARETIPS 1: LAG BUDSJETT OG REGNSKAP

Dette var virkelig nøkkelen til at vi ble motivert for å spare litt ekstra. Vi lagde oss ganske enkelt et exceldokument, med en kolonne for inntekter, og ulike kolonner for utgifter som; mat og dagligvarer, klær og sko, babyutstyr, bil og transport, bolig, helse, telefon og internett, fritid, sparing og diverse. Deretter gikk vi gjennom kontoutskriftene for de to siste månedene, og førte hver sum opp i den aktuelle kolonnen, summerte hver kolonne, samt totalen på inntekter og utgifter. Spesielle utgifter noterte vi årsaken til i et eget kommentarfelt. På den måten fikk vi brutalt god oversikt over hvor pengene tok veien.

Når vi hadde fått oversikt, lagt vi et budsjett over hvor mye vi kan bruke på hver utgiftspost i månedene fremover. For eksempel skal vi prøve å redusere matutgiftene til 3500kr, og bruke bare 1000kr/mnd på klær og sko. Det burde ikke være så vanskelig å få til!

Det finnes sikkert mange måter å gjøre dette på, men denne måten funker for oss. Har lagret exceldokumentet i en synkronsertt mappe i dropbox, slik at både mannen min og jeg har tilgang til det på hver vår maskin. Målet er at vi skal fylle inn i regnskapet etterhvert, slik at vi kan se om vi holder oss til budsjettet underveis i måneden, og evt snu trenden dersom vi bruker for mye. Nå har det nesten gått litt sport i det hele, og det er kjempe spennende å se på slutten av hver måned om vi har lart målet vårt!

 

Hva er ditt beste sparetips?

Har du prøvd å følge et budsjett og føre regnskap?

Hvordan funket det for deg?

 

#økonomi #penger #sparetips #pengeproblemer #egenkapital #budsjett #regnskap

 

Skrevet 05.09.2013. Ligger i kategorien Livet. 2 kommentarer
2

Slik ser menyen ut for denne uken:

 Så nå skal jag ut ogt handle det vi trenger!

 

 

#ukesmeny #middagstips

Skrevet 02.09.2013. Ligger i kategorien Oppskrifter. 2 kommentarer
Sunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens vakreste Thea som ble født juli 2013. Her skriver jeg om hverdagens små og store gleder, bekymringer, tanker, håp og drømmer. Velkommen til bloggen min!

hits