2

Chicken Tikka Masala til middag i dag. Men tomt for mangochutney. Krise - hva gjør man? Lager Plummechutney så klart!

 

Selvlaga oppskrift på Plummechutney:

3 plummer

halvt eple

halv løk

epleeddik

5-6 ts sukker

rosiner

div krydder

Jeg begynte med å surre finhakka løk i littegrann epleeddik. Tilsatte tre plummer og et halvt skrellet eple i terninger. Lot det koke ganske kraftig, for å dampe bort så mye veske som mulig.

Tilsatte en neve rosiner og sukker. smakte til med chilipulver, kanel og kardemomme.

Lot det hele koke mens jeg lagde ris og chicken tikka - ca 20 minutter.

Innertier!!
 

Skrevet 30.09.2012. Ligger i kategorien Lykke. 2 kommentarer
3

Tusen takk til alle som har sendt inn forslag til blogger verdig en plass på bloggrollen min! Det var mange flotte blogger - men ikke alle oppfyller kriteriene om å skrive om noe ingen andre skriver om eller reflektere et spessielt livssyn eller en uvanlig livsstil. Jeg har likevel satt stor pris på å kikke innom alle bloggene!

Nå har jeg plukket ut 10 unike blogger som jeg synes det vil være interessant å følge fremover - og som jeg gjerne vil anbefale til dere alle! De utvalgte er:

 1. Heavensentblesings.blogg.no. En nydelig blogg skrevet av en mor som har valgt å ha hjemmeundervisning for barna sine.
 2. TheAdenturesOfKevin.blogg.no. En ung mann med en annerledes historie.
 3. emiliesskap.blogg.no.  Om en ung mann som i hemmelighet ønsker å være kvinne
 4. Tegnehanne.no. Et humoristisk blikk på livet, illustrert med morsomme tegneseriebilder. Ubetalelig!
 5. Kosmos&kaos. Ei ung norsk jente som har valgt å konvertere til islam.
 6. Idamariebr,bogg.no. Om livet som kristen tenåring.
 7. kokosbollar.blogsoft.no. en sterk blogg om hvordan det er å leve med angst og depresjon.
 8. gatepresten.blogg.no. Gatepresten i Oslo deler tanker om liv, samfunn og tro.
 9. birgitteailin.blogg.no. Skriver om lakksko, tapeter og andre kuriositeter - og særlig om livet som singel og utfordringer på veien mot den rette.
 10. vintagesomalia.tumblr.com. Vakre bilder fra Somalia, som viser hvor vakker dette landet pleide å være.

God lesning!
Skrevet 30.09.2012. Ligger i kategorien Blogg. 3 kommentarer
10

Eller vet du om en blogg du vil anbefale?

Jeg vil opprette en bloggroll full av annerledes, interessante, morsomme, meningsfulle og givende blogger. For å komme med i betraktning må bloggen oppfylle minst ett av følgende kriterier:

 1. den handler om et tema ingen andre skriver om
 2. personen bak bloggen har en spesiell livssituasjon eller livsstil som det er interessant for andre å lese om
 3. personen bak blggen har et spesielt livssyn, politisk overbevisning eller religiøs tro som preger det h*n skriver
 4. det er en nisjeblogg som ikke passer inn under noen av kategoriene til blogg.no
 5. bloggen handler kanskje ikke om så veldig spesielle ting, men den er skrevet på en intelligent, morsom eller fengende måte

I morgen plukker jeg ut 10 blogger som kommer på lista. Så sett igang og kom med forslag!

Skrevet 29.09.2012. Ligger i kategorien Blogg. 10 kommentarer
2

Trodde nesten ikke mine egne øyne da jeg så julemarsipan i kassa på Rimi i dag.

I september!!

Seriøst???

Er jeg den eneste som føler verden går beserk når man ser sånt, eller?

 

 
Skrevet 29.09.2012. Ligger i kategorien Meninger. 2 kommentarer
0

I dag har jeg kjøpt meg nye høstsko! Hva syns dere? Skoene er fra Grensen sko og kostet 799kr.

Det finnes utrolig mange stilige ankelboots for tiden! Liker spesielt godt at de passer så bra både til jeans og skjørt. Likevel måtte jeg lete ganske lenge før jeg fant det perfekte paret. Jeg syns nemlig det er viktig at skoene er komfortable å gå med også. De bør være myke og gode på foten og ha såle med god demping. Problemet er bare at sånne sko skjelden er særlig pene. Derfor ble jeg veldig glad da jeg fant merket Softwalk - perfekt blanding av komfort og beauty!

Hva syns du er viktigst når du kjøper sko - komfort eller stil?

Skrevet 17.09.2012. Ligger i kategorien Lykke. 0 kommentarer
0

Siden jeg har vært så dårlig, har vi ikke kunnet ha sex på mange uker. Etterhvert som jeg begynnte jeg å føle meg bedre, ble savnet etter sex større.  Men operasjonssårene gjør at jeg fortsatt bare kan ligge på ryggen, helst uten noen over meg. Så da måtte vi være litt kreative! Fant rett og slett opp en ny stilling! Som følger: Jeg ligger på ryggen i senga, mannen min legger seg på tvers, vendt mot meg, og jeg legger beina over hoftene hans. Dermed kan jeg ligge helt i ro med magen, mens han gjør all jobben. Og det beste av alt, på et eller annet vis gjør denne stillingen at jeg kjenner ham mye bedre enn vanlig. Dette er nok en stilling som passer ypperlig for dere som er gravide også.

Godt mulig dette egentlig er en kjent stilling med eget navn og greier, men den er i alle fall ny for oss!

Skrevet 16.09.2012. Ligger i kategorien Ekteskap. 0 kommentarer
0

... Å komme hjem fra jobb, kjempe sliten, og oppdage at jeg ikke trenger lage middag - fordi mannen min har kjøpt sushi til oss!

Og så krype opp i armkroken hans og se på Premier League sammen.

 

Lykken er ikke: en pc som ikke virker. (Må tyvlåne jobbpcen.) Noen som kan anbefale et godt pc-kjøp? Vil ha en som er liten og lett å ta med seg rundt omkring!

 

Skrevet 15.09.2012. Ligger i kategorien Lykke. 0 kommentarer
15

Det finnes en million intetsigende fjortisblogger der ute. Men midt blant all meningsløsheten finnes det også noen perler. (Gjør det ikke???) Er det noen som kan anbefale en skikkelig god blogg der ute? En som du bare må lese?

Jeg er ikke interessert i type "se hvor pen jeg er - se hvor dyre klær jeg har - se hvor pent hjemmet mitt er", men blogger som gir et hverdagslig blikk på interessante temaer eller en interessant vinkling på hverdagen. Bloggere som skriver med glimt i øyet - uten å måtte skrive "haha" etter annenhver setning, for at vi skal skjønne at det skal være morsomt. Skjønner du hva jeg mener?

Forslag mottas med takk!

Skrevet 13.09.2012. Ligger i kategorien Blogg. 15 kommentarer
3

I dag fikk jeg besøk av svigerinna mi som er i byen et par dager. Jeg inviterte henne på lunch, men siden jeg ikke hadde tid til å lage mat, hadde jeg en utmerket unnskyldning til å kjøpe sushi!

Mitt favorittsted for sushi take-away er Godbiten Sushi. Rimelig pris, alltid nylaget og veldig godt. Hvis du vil sjekke det ut, finner du dem både på Bislett og Majorstua, i tillegg til på Facebook da, selfølgelig...

Hva er ditt favoritt take-away sted? Noen som har noen gode anbefalinger?
Skrevet 13.09.2012. Ligger i kategorien Lykke. 3 kommentarer
0

Siden vi giftet oss, har nattøyet mitt stort sett bestått av sexy silkenattkjoler som dette. Det vil si, hvis jeg har hatt på meg noe i hele tatt da.... ;)


Men nå har høstkulda satt inn, og jeg har gått til innkjøp av ny pysjamas. Kjempe varm, myk og deilig, men kanskje ikke akkurat kjempe sexy? Eller hva syns du?

Litt usikker på hva dette sier om ekteskapet vårt - har vi vært gift så lenge at vi ikke bryr oss lenger? Men det ble nå litt kos på oss i går kveld likevel - påtross av flanellpysjen! ;)

Pysjamasen er fra Cubus og koster 249,-.

Skrevet 12.09.2012. Ligger i kategorien Ekteskap. 0 kommentarer
6
Jeg har lenge lett etter nye puter til sofaen, de gamle var fryktelig slitte og stygge. Og i går fant jeg endelig de rette! Salg på KID, 2 for 1, og mye fint. Anbefales! Ble det ikke koselig?

Beklager dårlig mobilkvalitet på bildet.

Skrevet 11.09.2012. Ligger i kategorien Lykke. 6 kommentarer
4
Som jeg skrev, ble jeg bare verre og verre etter spontanaborten. Sist mandag fikk jeg endelig komme til en sjekk på sykehuset, etter tidenes værste smerteannfall søndag kveld. Legen forsikret meg om at det var helt normalt å ha smerter og blødninger tre uker etter en SA, men siden jeg insisterte, skulle hun ta en UL av meg likevel. Resultatet viste en fire cm stor graviditet i egglederen og indre blødninger. Tre timer senere var jeg operert, fire arr rikere og en eggleder mindre.

Den siste uka har jeg brukt på å komme meg til hektene igjen fysisk og psykisk. Siden vi allerede har strevd i flere år for å bli gravid, og ikke får IVF, er det hjerteskjærende å få de allerede små sjansene til å bli gravid redusert med 50%.

Med ting litt på avstand, begynner jeg å få motet tilbake. Vi trøster oss med at det tross alt skal være fysisk mulig for oss å bli gravide på egenhånd. Samtidig ønsker vi prøve få IVF behandling i utlandet dersom vi ikke klarer det selv i løpet av ett år eller to. Er det noen som har erfaring med IVF behandling i utlandet når man er bærer av hepatitt B?

Skrevet 11.09.2012. Ligger i kategorien Barnløshet. 4 kommentarer
Sunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens vakreste Thea som ble født juli 2013. Her skriver jeg om hverdagens små og store gleder, bekymringer, tanker, håp og drømmer. Velkommen til bloggen min!

hits