0

Legen som utførte laparoskopien min, sa at ganske mange opplever å bli gravide i tiden rett etter en laparoskopi. Dette er den første syklusen etter inngrepet, og jeg er veldig spent. I følge kalenderen skulle mensen kommet i dag, men ingen tegn enda. Det blir spennende å se de neste dagene!

Skrevet 29.07.2012. Ligger i kategorien Barnløshet. 0 kommentarer
8

Siden legene ikke har funnet noe galt, lurer jeg litt på hvorfor vi ikke blir gravide. Og da dukker det opp noen spørsmål som det er litt pinlig å ta opp med en travel gynekolog. Det skyldes ihvertfall ikke at vi ikke prøver nok! Favoritten vår er å gjøre det dino-style.

Men jeg lurer lltt på om dette kanskje ikke er så effektiv stil for babylaging? Ting renner nemlig veldig fort ut igjen... Tror dere stilen har noe å si for om man blir gravid eller ikke?

En annen ting jeg lurer litt på, er om vi rett og slett gjør det for mye? Vi har liksom tenkt at dess oftere vi gjør det, dess større sjanse er det for at vi lykkes. Dess flere lodd dess større vinnersjanse, liksom. Da snakker vi 5-6 ganger i uka, og gjerne mer rundt eggløsning. Men i informasjonen fra Rikshospitalet står det at mannen ikke kan ha hatt utløsning minst 48 timer før en sædprøve. Betyr det at sædkvaliteten blir dårligere dersom vi gjør det for ofte? Kanskje vi rett og slett prøver for mye? Hva tror dere?

Er det noen andre som lurer på ting om babylaging som det er litt flaut å spørre gynekologen om?

Skrevet 28.07.2012. Ligger i kategorien Barnløshet. 8 kommentarer
2

For ganske nøyaktig to år siden bestemte jeg og mannen min oss for at vi hadde lyst til å bli mamma og pappa. Jeg sluttet med p-pillen, begynte å lese baby-bøker, strikke baby-klær og forberedte meg på at livet snart skulle bli snudd på hodet. Men tiden gikk, måned etter måned forsvant, og ingen tegn til morgenkvalme å se.

Etter 15 måneder ba jeg legen min henvise meg til prøverør. Og dermed begynte prosessen som vi står midt oppe i akkurat nå.

Her er hvordan jeg forestilte meg på forhånd at prosessen ville bli:

  1. Legen bestiller time på sykehus
  2. Vi får time etter 1-2 måneder. I løpet av denne timen tar legene ut egg og sæd, og blander det sammen i et reagentsglass før det sprøytes inn i meg igjen
  3. Jeg er gravid!

Her slik prosessen faktisk har foregått så langt:

  1. November: Legen bestiller time hos gynekolog
  2. januar: Jeg får time hos gynekologen. Han undersøker meg, finner ikke noe galt, og sier han ønsker å bestiller time på Rikshospitalet for en sædprøve av mannen min og en laparoskopi av meg.(En laprosko-hvafornoe???!???)
  3. Mars: Mannen min får time for sædprøve. De finner ikke noe galt.
  4. April: Jeg får innkalling til Rikshospitalet Legen der undersøker meg, finne ikke noe galt, og sier hun ønsker å bestille time til meg for en laproskopi. Hun er kjempe grei, og forklarer litt om hvordan dette fungerer. En laparoskopi er en kikkhullsoperasjon hvor man går inn gjennom navlen for å se etter endometriose (der  var det enda et nytt ord, ja!) og om egglederne er åpne.
  5. Juni: jeg får time til laparoskopi på Ullevål sykehus. Operasjonen går fint, og de finner ikke noe galt.
  6. 22. august: vi har ny time på Rikshospitalet.  
  7. Fortsettelse følger!

Er det noen av dere der ute som har lignende erfaringer? Eller helt annerledes?

 

 

 

Tenk så greit om babyer hadde komt på denne måten i stedet...! ;)Skrevet 27.07.2012. Ligger i kategorien Blogg. 2 kommentarer
0

Her vil jeg skrive om jakten på hverdagslykken - med alt det innebærer; de små øyeblikkene, de store spørsmålene, håp, drømmer og utfordringer på veien mot å etablere oss som en liten familie. Akkurat nå hadde lykken vært en liten baby - men det viser seg ikke å være så lett som vi først hadde trodd. Men det skal jeg skrive mer om en annen gang.

Skrevet 25.07.2012. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
Sunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens vakreste Thea som ble født juli 2013. Her skriver jeg om hverdagens små og store gleder, bekymringer, tanker, håp og drømmer. Velkommen til bloggen min!

hits