3


Fant denne nydelige kjolen på Vero Moda. Trodde egentlig ikke det var vits i å prøve den engang, men den viste seg å passe perfekt med gravidmage! Skal i barnedåp om en måned, og regner med at ingen av de andre kjolene mine passer, så da kan denne komme godt med. Og på toppen av alt var det 30% på alt i butikken, så den kosta bare 180kr!

Skrevet 16.04.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 3 kommentarer
3

Har du sett flodhester noen gang? De ligger og våker rett under vannoverflaten. Sjøen ser helt tom og stille ut, og så plutselig kommer det et hode opp til overflaten. Akkurat sånn gjør den lille babyen i magen min! Når jeg hadde lagt meg i går kveld, stakk babyen plutselig så mye ut av magen, at jeg kunne helt klart og tydelig kjenne kroppen hennes på utsiden av magen min. Strøk henne bare ehlt forsiktig med fingertuppene, så dukket hun ned igjen, men fem minutter etterpå dukket hun opp igjen, og denne gangen så langt ut, at hun nesten låg utenpå ribbeina mine. I alle fall kjentes det sånn ut et øyeblikk... Tror det var ryggen eller siden/ribbeina som pekte mest utover. Og når vi la hånda over, kunne vi helt klart og tydelig kjenne hjerteslagene. Ganske fantastisk!

 
Skrevet 15.04.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 3 kommentarer
6

Ifølge Statistisk sentralbyrå bruker vordende foreldre 20 400kr på babyutstyr i månedene før barnet blir født. Vi har et ganske stramt budsjett i utgangspunktet, så jeg var ganske spent på hvor mye det ville koste med alt sammen. Vil jo gjerne ha fine ting til babyen vår også! Nå er vi i mål med det aller meste, og jeg må si jeg er positivt overraska over hvor langt pengene har holdt. Her er det vi har brukt så langt:

 • Duovogn (Teutonia Spirit S3, ny): 4500kr
 • Sprinkelseng med madrass (Basson Julia, fra finn.no): 350kr
 • Kommode (Malm, fra finn.no): 300kr
 • Vippestol (Babybjørn, brukt fra en venninne): 250kr
 • Bilsete (maxicosi, brukt fra en venninne): 200kr
 • Bæresjal (Brukt fra en venninne) 250kr
 • Klær: ca 300kr (I tillegg har vi allerede  fått mye klær i gave)
 • Lita dyne: gratis

Så langt har vi altså brukt den nette summen av 6 150kr!

I tillegg trenger vi:

 • Stellebord
 • Stellemadrass
 • Stelleveske
 • Badebalje
 • Noen myke hånklær og kluter
 • Sprinkelbeskytter
 • Sengetøy
 • Klær: noen flere bukser, sokker og pysjamaser
 • Insektsnett til vogna

Jeg tror vi skal klare å komme i mål med det viktigste utstyret til 10 000kr. Det må jeg si jeg er fornøyd med!

Hvor mye har dere brukt på babyutstyr? Er det noe mer dere syns jeg trenger til den lille prinsessa?
Skrevet 11.04.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 6 kommentarer
7

Jeg er litt bekymret for den lille jenta vår i magen om dagen. På torsdag var jeg sammen med en spykisk utviklingshemmet, som i sin glede ble litt overivrig og ristet meg ganske kraftig. Etter det syns jeg babyen har vært så stille der inne. Vanligivs kjenner jeg kraftige spark mange ganger for dagen, noen spark så harde at det nesten gjør vondt, og gjerne 6-7 spar på rad. Men nå kjenner jeg bare noen små sommerfugl-bevegelser. Hun lever jo tydeligvis der inne, men virker langt fra så energisk som vanlig. Triks som vanligvis fører til rene turnoppvisningen inni magen, slik som kald drikke eller at jeg legger meg ned og hviler, fører nå bare til en eneste slapp liten bevegelse.

Jeg har vurdert å ringe sykehuset for å høre om de kan sjekke om alt står bra til med henne. Men ABC har egentlig ikke så mye utstyr til å sjekke sånne ting, så litt usikker på hvor jeg skal ringe. Dessuten vet jeg jo helt sikkert at det er liv der inne, så egentlig er det vel bare jeg som er litt sånn overhysterisk mamma!

Er det noen av dere som har opplevd noe lignende?
Skrevet 07.04.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 7 kommentarer
7

Det ble ikke vogn fra Anna of Scandinavia. I stedet fikk vi tilbud om en splitter ny Teutonia Spirit S3 til en veldig god pris. Avgjørelsen ble tatt i løpet av fem minutter - håper vi blir fornøyde med valget! Nå mangler vi bare stellebord og sengetøy, så er babyutstyret i boks!


Skrevet 06.04.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 7 kommentarer
8

Helt fra jeg såg den lille babyen min på ultralyd for første gang i uke 9, har jeg elsket denne babyen. Elsket henne så høyt som bare en mor kan elske sitt barn. Men hva om ultralyd eller fostervannsprøve hadde vist at noe var galt med henne? Ville jeg fortsatt elske henne like mye? Ville jeg fortsatt ønske å holde henne i armene mine? Se henne vokse opp? Så klart!

Men faktum er at jeg hadde kanskje ikke fått lov. For legene ville gjort alt de kunne for å overtale meg til å ta abort. Hvis jeg hadde stått i mot presset og likevel fullført svangerskapet, ville babyen blitt nektet enhver hjelp til å overleve fødselen, slik som overvåking av hjerterytmen under fødselen, hjelp til å komme igang med å puste på egen hånd eller mat i sonde.

I avisen i dag står tre kvinner frem og forteller om hvordan de ble møtt med fordømmelse og trakasering fra helsevesenet fordi de nektet å ta abort da det ble oppdaget at barna de ventet hadde trisomi 18-syndrom. Den ene kvinnen forteller at legene på sykehuset i forkant av fødselen bestemte at barnet ikke skulle få noen form for hjelp når det kom til verden - heller ikke mat i sonde. Barnet skulle dø fordi det ikke hadde noe sjelsliv eller følelse av å være til, fikk foreldrene beskjed om. Da babyen ble født nektet legene å hjelpe henne puste. Heldigvis klarte barnefaren å få pusten i gang ved hjelp av munn til munn metoden.

En annen kvinne forteller hvordan hun fikk beskjed om at hun måtte ta abort, fordi sykehuset ikke hadde ressurser til å følge opp et barn som hennes. Hun trosset legene, og bar frem sønnen sin. Ole er nå 1 år gammel, og er en vakker, tillitsfull gutt som smiler, ler og babler, som andre babyer.

Ole er født med trisomi 18-syndrom.

 

Så jeg lurer - er egentlig abort kvinnens eget valg? Eller har abort av ressurskrevende babyer blitt en plikt? En ting er i alle fall sikkert; jeg skal aldri ta fostervannsprøve hvis dette er måten helsevesenet møter deg på hvis prøven viser at noe er galt!

Du kan lese avisartikkelen her: http://www.vl.no/samfunn/bedt-om-a-signere-egne-barns-dodsdom/

 

 

Skrevet 04.04.2013. Ligger i kategorien Meninger. 8 kommentarer
4 

Det er så mange fine stellevesker der ute! Dessverre er det ikke alle som er like lette å få tak i i Norge. Her har jeg samlet noen av mine favoritter fra norske nettbutikker:

1) Storksak Nina, 999kr, fra Bebitoshop.no

2) Ryco, 499kr, fra babyshop.no

3) OiOi, 1199kr, fra jollyroom.no

4) Oilily, 1299, fra babystore.no

5) Babymoov, 599kr, fra mimmis.no

6) Petunia pickle bottom, 1499kr, fra babyloftet.no

7) Fleurville, 900kr, fra lilleprinsen.no

 

Hvilken syns du er finest? Har du prøvd noen av disse veskene?

Skrevet 03.04.2013. Ligger i kategorien Inspirasjon. 4 kommentarer
3

Av alle de tingene vi trenger til den lille prinsessa vår kommer, er barnevogn utvilsomt det som er vanskeligst å kjøpe. Det er så mye penger! Vi har leita i månedsvis etter ei passende duovogn som vi kan ha råd til; den må være knøttliten for å få plass i gangen, superlett for at jeg skal få den opp trappen, og helst litt pen og se på også.

I går fant jeg denne på nettet: Anna of Scandinavia til bare 2999kr.

Anna og Scandianvia er så vidt jeg forstår designet i Sverige, men produsert i Kina. Den har fått ganske bra tilbakemeldinger både i tester og på diverse forum i Sverige. Syns den ser ganske grei ut, og prisen er fantastisk! Men det er vel ofte sånn at kjøper du en Mercedes til 10kr, så får du en Mercedes verdt 10kr. Eller hva tror dere? Samtidig lurer jeg litt på om de andre barnevognene som koster 2-3 ganger mer, virkelig er mye bedre... Tror kanskje stemningen i heimen heller litt mot at vi tar sjansen!

I morgen skal jeg se om jeg finner en fin stelleveske som passer til!

Skrevet 02.04.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 3 kommentarer
0

Det var en skikkelig hyggelig overraskelse at mamma og pappa kom på besøk noen dager i påsken. De hadde med seg mye stasj til babyen, og syns det er stor stas med den voksende magen. Veldig hyggelig å dele litt av denne tiden med dem også. For første gang i mitt liv kjenner jeg faktisk litt på at vi ikke har noe familie i nærheten her vi bor.

Samtidig har mine foreldre en egen evne til å lokke frem trollet i meg; etter 24 timer har jeg på mystisk vis blitt forvandlet til en trassig, tverr og innesluttet tenåring igjen. De styrer sånn! Lar vi oppvasken stå i fem miutter etter middag sånn at maten får synke litt, kaster mamma seg over oppvaskekosten. Og pappa maste fælt om at han ville kjøpe knotter og skru på den nye Malm kommoden vår. Går ikke ann å ha en kommode uten knotter på skuffene, må vite! De babler i vei om alt fra barnedåp til bunadsdeler. Vi har ikke begynt å snakke om vi ønsker å døpe jenta vår en gang! Og insisterer på å handle inn en hel haug med matvarer som vi garantert ikke kommer til å spise opp. For hvem kan vel leve uten et lager av brunost i huset?

Jeg har verdens snilleste foreldre! Men dess snillere og mer velmenende de er, dess tverrere blir tenåringstrollet i meg. Kanskje det blir bedre når jeg blir mamma selv?

Skrevet 01.04.2013. Ligger i kategorien Meninger. 0 kommentarer
Sunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens vakreste Thea som ble født juli 2013. Her skriver jeg om hverdagens små og store gleder, bekymringer, tanker, håp og drømmer. Velkommen til bloggen min!

hits