11

- Hvordan har den lille gutten vår det i dag? Sier min kjære og stryker meg over magen. (Av en eller annen grunn er vi overbevist om at det blir en gutt.) Men det aner jo ikke jeg noe som helst om! For jeg kjenner jo ingenting til den lille minien der inne enda. Nå nærmer vi oss 17 uker, og jeg venter hver dag på at jeg skal kjenne et aldri så lite spark der inne. Syns stadig vekk jeg kjenner noe også. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har fortalt mannen at jeg tror jeg kjenner at det sparker - før jeg 30 sekunder etterpå må gi kontrabeskjed; det var nok bare luft denne gangen også.  *fnis*.

Hvor langt på vei var dere før dere kjente bevegelse der inne første gang?

Skrevet 27.01.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 11 kommentarer
6

Det er ikke meningen å stirre altså, og det er absolutt ikke vondt meint. Jeg bare evaluerer barnevogna di. Og om jeg liker den, så prøver jeg å se hvilket merke det er. Må jo se hvordan disse barnevognene ser ut i bruk før jeg skal investere flere tusen kroner i en. Det er ikke lett å velge nemlig! Og disse navnene går bare i surr - Mountain-jogger-twist- jungle-what??! Ikke lett å se forskjell og huske hva som er hva...

Kanskje jeg bare skal la forfengeligheten ta overhånd og kjøpe den peneste? På det området syns jeg denne vogna fra Stokke slår alle sammen:

Men den er nok alt for dyr. Dessuten så sier mange den er håpløs å trille med, og det er jo liksom noe av poenget med en vogn...

Så enn så lenge går jeg altså rundt og smugkikker på alle barnevogner jeg ser. Men det er ikke meningen å stirre, altså!

Skrevet 25.01.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 6 kommentarer
2

I helga hadde jeg det kjempe travelt på jobb, og sprang som en tulling. Kanskje ikke det lureste man kan gjøre når man er gravid? I alle fall, søndag ettermiddag kunne jeg plutselig ikke gå over stuegulvet. Hoftene bare klikka. Har IKKE lyst på bekkenløsning, så tok en egenmelding mandag, og bare satt i ro en stol hele dagen for å hvile hoftene. For å si det sånn; formiddagsprogrammer på TV er oppskrytt - og jeg skal definitvt ikke bli sykemeldt, for dette var kjedelig!

I dag var jeg hos en kiropraktor som er ekspert på bekkenplager. Veldig fasinerende. Heldigvis mente hun at jeg ikke har bekkenløsning, men heller en bekkenlåsning. Mye større sjanse for at det går over, så alt jeg trenger er nok litt hvile og et par behandlinger - heldigvis! Må innrømme at etter at hun har bøyd, tøyd, trykt og pressa har jeg mer vondt enn noen gang, men regner med at det hjelper på sikt. Vondt skal vondt forrdrive heter det jo!

Kiropraktoren gav meg to tøyeøvelser jeg skal gjøre. Men usikker på om jeg burde gjøre noen øvelser for å trene opp muskulaturen i området også? Eller er det bedre å bare hvile?

Noen som har noe erfaring?
Skrevet 24.01.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 2 kommentarer
5

Det er et race, det er det det er! Og jeg er alltid for seint ute! Jeg snakker selvfølgelig om finn.no og jakten på babyutstyr. Den siste uka har vi ringt på intet mindre enn fire stellebord, men for sent hver gang. Siden vi har litt dårlig råd, må vi prøve å få tak i det vi trenger til babyen så billig som mulig. Og siden vi bor i en knøttliten leilighet og ikke har råd til noe større, må vi lete etter ting som vi faktisk kan få plass til i leiligheten. I det siste har vi sett flere annonser på dette genialet stellebordet:

Det passer perfekt! Siden det kan brukes med den korte siden frem, får det plass ved siden av dusjkabinettet, og siden det har badekar, slipper vi å oppbevare en ekstra balje på et allerede alt for lite badegulv. Og best av alt; det selges på finn for bare 2-300kr. Men jeg er altså alltid for seint ute....

Noen tips om hvordan man kan "snike i køen"?

Skrevet 24.01.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 5 kommentarer
8

Over helga har jeg den første timen hos jordmor. Veldig spent. Og skal bli godt å få en bekreftelse på at det er et hjerte som slår der inne.

Jeg vil gjerne at mannen min skal være med på denne timen også, men han er litt skeptisk. Han har vokst opp i en kultur hvor det ikke er så vanlig at menn er involvert i ting som har med svangerskap og fødsel å gjøre, og er redd for å være i veien. Men jeg vil jo gjerne at han skal være så involvert som mulig, slik at han også er best mulig forberedt til fødselen. Samtidig er jeg litt usikker på om det egentlig er vanlig at de håpefulle fedre er med på alle jordmorbesøk. Hadde dere mennene deres med på første time hos jordmor? Eller har gubben min rett i at han egentlig ikke har noe der å gjøre?

Det er foresten satt av en hel time til det første besøket. Lurer litt på hva vi skal med så mye tid? Er det noen som har erfaring med hva man egentlig gjør på det første besøket?

 

Skrevet 03.01.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 8 kommentarer
2

Menyen på Nyttårsaften ble:

ytrefilet av hjort 

reinsdyrbiff

glaserte pærer

soppstuing

ovnsstekte tomater

søtpotetmos

rosenkål

stekte plommer

tyttebærsyltetøy

viltsaus

Hah! Kalkunen kan bare gå og legge seg!Til dessert:

Ostekake med skogsbærsaus

Tror gjestene ble fornøyde! Hva spiste dere på nyttårsaften?

Skrevet 01.01.2013. Ligger i kategorien Oppskrifter. 2 kommentarer
Sunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens vakreste Thea som ble født juli 2013. Her skriver jeg om hverdagens små og store gleder, bekymringer, tanker, håp og drømmer. Velkommen til bloggen min!

hits