0

Jeg vil liksom ikke innrømme at jeg lar meg påvirke av reklame. Men disse bannerne fra Zalando som dukker opp på alle mulige nettsider, er rett og slett ekstremt fristende. Så i dag falt jeg for fristelsen. Dypt. Ikke mindre enn 11 lekre sommerplagg ble klikket hjem!

Kjenner jeg plutselig gleder meg veldig til å gå med vanlige klær i stedet for gravidklær!Hva syns du om klærne?

Lar du deg friste av nettreklame?

Skrevet 30.06.2013. Ligger i kategorien Lykke. 0 kommentarer
1

For en deilig sommerdag! Vi startet dagen med å spasere til Åpent Bakeri for frukost. Elsker å spasere rundt i området rundt Ullevål Hageby hånd i hånd med kjæresten min, det er så koselig og romantisk.

Jeg kjenner meg veldig gravid når jeg går tur nå, det er mye murringer og stikkninger nederst i magen, så jeg må gå med museskritt. Regner med at kroppen gjør seg klar til fødsel!

Ha en strålende søndag alle sammen!

 
Skrevet 26.05.2013. Ligger i kategorien Lykke. 1 kommentar
5

En søndag rett etter at vi hadde flyttet tilbake til Norge, skulle ei av mine beste venninner komme innom sammen med den nye samboeren sin, for å levere noen ting jeg hadde hatt stående hos dem. Det var ikke sagt noe bestemt klokkeslett, så vi var hjemme og ventet hele søndagen. Jeg regnet jo med at de ville komme inn, ta en kaffekopp og se den nye leiligheten vår også, så jeg hadde bakt blåbærpai og gledet meg på besøk. Men timene gikk, og ingen dukket opp. Neste dag sendte jeg en melding og spurte hva som hadde skjedd, men fikk ikke noe svar. Dette er snart to år siden, og jeg har rett og slett ikke hørt fra henne siden.

Det hele kan bare være en misforståelse, og jeg skulle selvsagt uansett tatt kontakt med henne igjen noen dager etterpå. Men livet var så hektisk på den tiden, at jeg fant liksom aldri overskudd til det. Og etterhvert som ukene og månedene gikk ble det mer og mer uoverkommelig å krysse dette havet av taushet...

 
Har noen av dere opplevd noe lignende?

Hvordan klarte dere å komme over tausheten?

Eller kanskje jeg bare bør akseptere at hun av en eller annen grunn ikke vil ha kontakt lengre?

Skrevet 09.05.2013. Ligger i kategorien Lykke. 5 kommentarer
5

Til helga kommer mamma og pappa på besøk. Kjempe koselig! Men også en skikkelig utfordring. For hva skal vi finne på? De bor på landet, og er skikkelig bonde i byen. Pappa har angst for folkemengder/trengsel, mens mamma er dårlig til beins og kan ikke gå mye. Dessuten er jeg kvalm... Noen som har gode forslag til hva vi kan finne på for å underholde dem? Vil jo gjerne at de skal få noe ut av helga også.

Ellers er vi veldig i tvil om vi skal fortelle dem om graviditeten eller ikke. Mannen min vil helst vente til jul, når vi passerer den magiske tremånedersgrensa. Men jeg syns det å ikke fortelle dem, når det er alt vi tenker på om dagen, nesten blir som å lyge... Vanligivs pleier jeg å holde beskytte dem fra alt som kan virke oppskakende, men denne gangen er det jo i utgangspunktet gode nyheter - i alle fall så lenge det går bra. Hva sier dere? Er det for tidlig å fortelle vordende besteforeldre den store nyheten i uke 7?

 
Skrevet 22.11.2012. Ligger i kategorien Lykke. 5 kommentarer
6

Kom over en kjempespennende jobbannonse. Stillingen virker som den er designet for meg, og kvalifikasjonskravene er som tatt ut av CVen min. Det vil utvilsomt være et solid steg oppover i karriærestigen, med en relativt prestisjefull tittel. Lønna er også nesten 100 000kr mer i året.

For godt til å være sant? Ja, det er selvsagt en hake...Jobben er på andre kanten av landet - i en liten by, hvor vi ikke kjenner noen, og egentlig ikke vet om vi kan tenke oss å flytte til. Dessuten er det et vikariat "med mulighet for forlengelse".

Så hva sier dere? Skal - eller skal ikke?

Skrevet 29.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 6 kommentarer
11

Life is a promise that we will experience all that it has to give.

A promise that we shall love, cry, laugh, and eventually die.

That we shall not worry about tomorrow, or contemplate too much about yesterday.

And that we shall experience today; and all it's beautiful moments.

 

Life is a promise. Fulfill it.


Mother TeresaSkrevet 27.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 11 kommentarer
8

En av de tingene jeg virkelig drømmer om, er et eget hus.

Tenk om jeg bodde her?

.. og dette var badet mitt?

... og kjøkkenet mitt såg slik ut?

Begynner å bli en smule lei av å bo i en trang blokkleilighet, med plassbygd 60-tallskjøkken og et bad som er så liten at jeg må gå ut på gangen for å skifte klær (helt sant!).

Derfor drømmer jeg meg bort på finn.no. Drømmer om et koselig lite hus, med hage, bodekjøkken, og naboer som faktisk sier hei når du treffer dem. Foreløbig har vi egenkapital nok til et huslån på 800 000. Tenker vi får et palass til den prisen!

Flere som blir litt desperate når de tenker på boligprisene her i landet, eller?

 

(Bildene er fra Finn.no)

 

Skrevet 24.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 8 kommentarer
7

Høstkulda skjærer inn til margen, og bare èn ting hjelper meg å holde varmen.

Jeg tar utfordringen til Residenssimonsen, og deler med dere hva som holder meg varm;

Å krype tett inn til min store, gode, varme mann!

 Det er bedre å være to enn én;
 de får god lønn for sitt strev.
          
   
For om de faller, kan den ene
     hjelpe den andre opp.
     Men stakkars den som er alene!
   Faller han, er det ingen
  som kan reise ham opp.

     Når to ligger sammen, blir de varme,
          men hvordan kan den som ligger alene, holde seg varm?
    

Forkynneren 4  


Hvordan holder du varmen i høstkulda?

Skrevet 23.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 7 kommentarer
5

 

There are so many doors to be opened

and I'm not afraid

to look behind them.

Skrevet 22.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 5 kommentarer
21

 

What makes the desert beautiful

is that somewhere

it hides a well.


Hva synes dere om bildene?
 

Skrevet 17.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 21 kommentarer
0

 

 

Skrevet 14.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 0 kommentarer
6 

Nevøen min på tre år har pyntet muffinsene med stort alvor og glede!

Ble de ikke fine?

Skrevet 10.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 6 kommentarer
4

 Jeg liker eksotisk mat fra spennende steder, og elsker å prøve nye restauranter. Her kommer mine 5 favorittrestauranter i Oslo - klikk på lenken for mer informasjon om de ulike stedene!

1) Restaurant Marrakech ligger bortgjemt i Hieronymus Heyerdahls gate, like ved Rådhuset. Det virker som en typisk familedrevet restaurant, med et lite, men stilfult og hjemmekoselig lokale. Menyen er også nokså liten, men veldig fristende og smaker ordentlig hjemmelaget. Anbefaler Lammetaginen, servert i en leirgryte!

2) Cafe Marhaba ligger i Keyseersgate, like overfor Trefoldighetskirken, og er en skikkelig avslappa, hjemmekoselig nabolagskafe. Her skrev jeg store deler av masteroppgaven min!  De serverer arabiskinspirert mat, konsentrert om Mezzeh; en samling deilige småretter som hummus, falafel, babe ghaonush, labneh - og andre deiligheter.

3) Mama Africa ligger inne på Galleri Oslo (busstasjonen). Du finner den hvis du tar rullebåndet opp til andre etasje, i motsatt vei fra oslo s (mot Grønland). Om omgivelsene kanskje ikke er ideelle, er lokalene faktisk ganske hyggelige. Maten derimot er kjempe deilig! Tradisjonell etiopisk mat, som består av injera (en syrlig etiopisk lefse) servert med diverse sauser og stuinger. Alt smaker autentisk etiopisk. Anbefaler den vegetariske kombinasjonsretten kombinert med en kjøttrett, for eksempel Tips - det blir passe mat til 2-3 personer. Det eneste problemet med Mama Africa er at de ikke åpner før kl 14.00, og i ekte afrikansk tradisjon gjerne ikke presis kl 14.00 heller.... Så her gjelder det å ikke være dødssulten til lunsj!

4) Nambo Thai Restaurrant ligger i Majorstuveien, bare et steinkast fra Majorstua tbane, men likevel på merkelig vis litt utenfor allfarvei. Det må være derfor det var litt merkelig tomt i lokalene da vi besøkte stedet - for dette stedet fortjener flere kunder! Lokalet gir et delikat og innbydende inntrykk (men unngå vindusbordene), betjeningen er hyggelig og maten er deilig! Anbefaler at du tar deg tid til forrett og dessert også, for de toppet virkelig måltidet.

5) Salama Restaurant er en somalsk restaurant i Motzfeldsgate på Grønland, og er perfekt hvis du virkelig føler deg eventyrlysten. Både gjestene og betjeningen er utelukkende somalske menn, men de tar hjertelig (dog noe undrende) i mot "utlendinger" også. De har ingen skriftlig meny og servitøren kunne ikke et ord norsk, men bak disken stod en mann som snakket brukbart engelsk. Dersom kommunkasjonen blir krøkkete anbefaler jeg at du bestiller "hilib iyo bris" - kjøtt og ris. Kjøttet kan komme i ulike fasonger og utgaver, men vil uansett være det beste kjøttet du har smakt! Lokalene er ikke mye å skryte av, men den gode og billige maten veier opp. Forresten, bananen er ment å spises sammen med maten som en grønnsak!

Hva er din favorittrestaurant i Oslo?
 

Skrevet 09.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 4 kommentarer
9

Jeg fant dette gamle, sjarmerende bordet på Loppemarked. De blå og hvite flisene i Delft-stil fanget oppmerksomheten, siden jeg akkurat hadde vært i Delft. Men treverket var slitt og trist, og fremhevet ikke flisene i hele tatt. Derfor har dagens prosjekt vært å male bordet hvitt!


Ble det ikke fint?Slik ser flisene ut på toppen.Og slik ser bordet ut i stua mi.

Hva syns dere?

Skrevet 08.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 9 kommentarer
6Spasertur hånd i hånd med min elskede.

Vakre rustikke hager.

Romantisk høststemning.

Søndagskaffe på Åpent Bakeri.
 

 

Skrevet 07.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 6 kommentarer
3

 

Fantstisk Delft!

Romantiske gater.

Idylliske kanaler.

Maleriske broer.
 
Skrevet 02.10.2012. Ligger i kategorien Lykke. 3 kommentarer
2

Chicken Tikka Masala til middag i dag. Men tomt for mangochutney. Krise - hva gjør man? Lager Plummechutney så klart!

 

Selvlaga oppskrift på Plummechutney:

3 plummer

halvt eple

halv løk

epleeddik

5-6 ts sukker

rosiner

div krydder

Jeg begynte med å surre finhakka løk i littegrann epleeddik. Tilsatte tre plummer og et halvt skrellet eple i terninger. Lot det koke ganske kraftig, for å dampe bort så mye veske som mulig.

Tilsatte en neve rosiner og sukker. smakte til med chilipulver, kanel og kardemomme.

Lot det hele koke mens jeg lagde ris og chicken tikka - ca 20 minutter.

Innertier!!
 

Skrevet 30.09.2012. Ligger i kategorien Lykke. 2 kommentarer
0

I dag har jeg kjøpt meg nye høstsko! Hva syns dere? Skoene er fra Grensen sko og kostet 799kr.

Det finnes utrolig mange stilige ankelboots for tiden! Liker spesielt godt at de passer så bra både til jeans og skjørt. Likevel måtte jeg lete ganske lenge før jeg fant det perfekte paret. Jeg syns nemlig det er viktig at skoene er komfortable å gå med også. De bør være myke og gode på foten og ha såle med god demping. Problemet er bare at sånne sko skjelden er særlig pene. Derfor ble jeg veldig glad da jeg fant merket Softwalk - perfekt blanding av komfort og beauty!

Hva syns du er viktigst når du kjøper sko - komfort eller stil?

Skrevet 17.09.2012. Ligger i kategorien Lykke. 0 kommentarer
0

... Å komme hjem fra jobb, kjempe sliten, og oppdage at jeg ikke trenger lage middag - fordi mannen min har kjøpt sushi til oss!

Og så krype opp i armkroken hans og se på Premier League sammen.

 

Lykken er ikke: en pc som ikke virker. (Må tyvlåne jobbpcen.) Noen som kan anbefale et godt pc-kjøp? Vil ha en som er liten og lett å ta med seg rundt omkring!

 

Skrevet 15.09.2012. Ligger i kategorien Lykke. 0 kommentarer
3

I dag fikk jeg besøk av svigerinna mi som er i byen et par dager. Jeg inviterte henne på lunch, men siden jeg ikke hadde tid til å lage mat, hadde jeg en utmerket unnskyldning til å kjøpe sushi!

Mitt favorittsted for sushi take-away er Godbiten Sushi. Rimelig pris, alltid nylaget og veldig godt. Hvis du vil sjekke det ut, finner du dem både på Bislett og Majorstua, i tillegg til på Facebook da, selfølgelig...

Hva er ditt favoritt take-away sted? Noen som har noen gode anbefalinger?
Skrevet 13.09.2012. Ligger i kategorien Lykke. 3 kommentarer
6
Jeg har lenge lett etter nye puter til sofaen, de gamle var fryktelig slitte og stygge. Og i går fant jeg endelig de rette! Salg på KID, 2 for 1, og mye fint. Anbefales! Ble det ikke koselig?

Beklager dårlig mobilkvalitet på bildet.

Skrevet 11.09.2012. Ligger i kategorien Lykke. 6 kommentarer
Sunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens vakreste Thea som ble født juli 2013. Her skriver jeg om hverdagens små og store gleder, bekymringer, tanker, håp og drømmer. Velkommen til bloggen min!

hits