4

Huset er pynta til advent, og Thea sin aller første adventskalender begynner å ta form.

Det var ikke så lett å komme opp med gode pakkeideer til en ettåring, men har pakket inn sokker, tøffler, smokker, noen fine stableklosser (som jeg har delt opp i flere pakker), hårbørste, hårbånd, fingerdukker og duploklosser (kjøpte en pakke, og fordeler klossene ut over flere dager).

Syns det ser ganske koselig ut. Gleder meg til hun skal åpne første luke i morgen!Ønsker dere alle ei riktg fin adventstid!

 

Hva har du pakket inn i adventskalenderen?

Syns du det er for tidlig å ha adventskalender til ei jente på 16 mnd?

 

#advent #adventskalender #interiør #mammablogg

Skrevet 30.11.2014. Ligger i kategorien Inspirasjon. 4 kommentarer
2


Ny start, nytt bloggutseende.

Design fra kvdesign.blogg.no, og selvlaget header.

Hva syns dere?

 

 

#design #gratisdesign #quote

Skrevet 03.08.2014. Ligger i kategorien Inspirasjon. 2 kommentarer
0

Det er sommer, det er sol og det er Oslo! Med tre dager til termin er det ikke så komfortabelt å ligge på stranda hele dagen for tiden. Ikke desto mindre skal sommeridyllen nytes, og da ble en tur til Lille Herbern en perfekt søndagsutflukt. Lille Herbern er Oslo Seilerforening sin restaurant på en bitteliten øy ved Bygdøy. Det var første besøk for oss, og vi var spente på om opplevelsen stod til forventningene.

 
Det går ikke ann å skrive en restaurantanmeldelse av Lille Herbern, uten å nevne turen dit. Det er nemlig minst halve opplevelsen. Vi startet med den idylliske båtturen fra Aker Brygge til Bygdøynes - toppen av sommerstemning for min del! Deretter rusler vi langs stranda ved Frammuseet, og videre 5 minutter spasertur til Herbernveien. Herbernveien viste seg å være en idyllisk liten gangsti, ned mot brygga, hvor Lille Herberns egen "ferge" tar oss de 10 meterne over til øya.

Selve restauranten ligger på en terrasse helt i vannkanten, med idyllisk utsikt over fjorden, små øyer og lekre Bygdøy-villaer. Storbyen virker uendelig langt unna, og vi kjenner feriefølelsen senke seg, mens vi venter på at en servitør skal vise oss til et bord. Vi hadde sett oss ut et bord vi ønsket, men ble nokså bryskt fortalt at den delen av restauranten var kun for OS-medlemmer. Den bryske tonen var dessverre en gjenganger i servicen (selv om jeg skimtet noen hyggeligere servitører på andre siden av restauranten). Menyen stod heller ikke i stil med omgivelsene: flekkete og slitte A4ark i en perm.Førsteinntrykket blir rettet opp noe av at de straks setter en iskald vannflaske og to glass på bordet. Akkurat det ei gravid dame trenger i sommervarmen!

Utvalget på menyen består stort sett av sjømat. Vi bestemte oss for å prøve skalldyrtoast til meg, og dagens fisk til mannen, men eplejuice til. Ikke lenge etter bestilling kom en brødkurv med deilig aioli til. resten av maten kommer også raskt på bordet. Skalldyrtoasten min bestod av en klassisk rekesalat med reker, krepsehaler og rogn, på skiver av baguett. Veldig godt, men litt lite. Når man kjøper en hovedrett til 165kr, regner man liksom med at det skal fylle litt mer i magen. Mannen sin fisketallerken var til gjengeld stor nok. En skive grillet ørret på et hav av fransk potetsalat, iblandet litt grønnsaker, youghurtdressing og kapers. Det såg ganske godt ut, men potetsalaten var kjøleskapskald og smakte merkverdig lite. Fisken på sin side var god, men man skulle nesten kunne forvente mer enn èn tynn skive fisk på en hovedrett til 220kr.

Vi hadde en flott utflukt, koste oss med å rusle rundt i strandkanten på Lille Herbern, og nøt utsikten fra restaurantterassen. Absolutt verdt opplevelsen! Men om vi kommer tilbake, er det nok ikke for maten sin skyld.

Her er dommen, på en skala fra 1-6:

Miljø: 6

Service: 3

Mat: 3

Valutta for pengene: 5 (for opplevelsen, ikke maten)

Skrevet 08.07.2013. Ligger i kategorien Inspirasjon. 0 kommentarer
0

Litt egenpleie må til! Og denne gangen ville jeg skjemme meg selv ut litt med en tur til firsøren. Vanligvis har jeg bare stukket innom en frisør her på hjørnet, hvor ei hyggelig dame klipper håret mitt på 20 minutter for 300kr - enkelt og greit og billig, men kanskje ikke akkurat den lukseriøse følelsen som jeg var ute etter i dag. Derfor tok jeg turen litt lengre ned i veien mot Majorstua, på jakt etter en frisør som såg litt mer eksklusiv ut. Gullstoler og bling i de nye lokalene til Ormaz i Majorstuakrysset fanget oppmerksomheten, og jeg fikk time på flekken. Den unge og sannsynligvis relativt ferske frisøren som tok i mot meg var hyggelig og gjorde en ypperlig jobb; deilig hårvask, bra klipp, fantastisk føning og ivrig produktinformasjon uten at kjøpepresset ble plagsomt. Alt i alt et behaglig besøk som jeg gjerne kan anbefale! Bortsett fra én ting.......

Kombinasjonen av en time i frisørstolen uten annet å gjøre enn å stirre på seg selv i speilet, og et ubarmhjertig lys som avslører alle lyter, førte til en skikkelig identitetskrise: Jeg har fått rynker!!!! To dype furer fra nesevingen til munnviken, skikkelige sur-gammel-dame-furer. Fryktelig! Jeg har alltid hatt litt sånn nedlatende og fordømmende holdning  til mennesker som tar botox, restylane og den slags; man skal liksom være fornøyd med det utseende man har, skjønnhet kommer innenfra, det er naturlig å bli eldre, og alt det der. Dere skjønner hva jeg mener, ikke sant? Men jeg må innrømme at den første tanken som slo meg da disse kjempe-rynke-furene stirret tilbake på meg fra speilet, var: "Kanskje botox kan hjelpe?" Med andre ord, en skikkelig identitetskrise.

Ikke vet jeg om botox er svaret. Men det er i alle fall på tide å begynne å ta litt mer vare på huden min. Jeg er så fryktelig dårlig på sånt! Har parfymeriskrekk, og vet rett og slett ikke hvor jeg skal begynne, hvilke produkter jeg skal velge og hva som må til. Dessuten hater jeg å bruke tid og penger på sånn luksus.


Har du oppdaget de første rynkene enda?

Hvordan reagerte du?

Har du noen gode kriseløsninger å anbefale?

Skrevet 20.06.2013. Ligger i kategorien Inspirasjon. 0 kommentarer
1

Skrevet 31.05.2013. Ligger i kategorien Inspirasjon. 1 kommentar
4 

Det er så mange fine stellevesker der ute! Dessverre er det ikke alle som er like lette å få tak i i Norge. Her har jeg samlet noen av mine favoritter fra norske nettbutikker:

1) Storksak Nina, 999kr, fra Bebitoshop.no

2) Ryco, 499kr, fra babyshop.no

3) OiOi, 1199kr, fra jollyroom.no

4) Oilily, 1299, fra babystore.no

5) Babymoov, 599kr, fra mimmis.no

6) Petunia pickle bottom, 1499kr, fra babyloftet.no

7) Fleurville, 900kr, fra lilleprinsen.no

 

Hvilken syns du er finest? Har du prøvd noen av disse veskene?

Skrevet 03.04.2013. Ligger i kategorien Inspirasjon. 4 kommentarer
4Må innrømme at jeg først og fremst har forbundet påskepynt med selvlagde garn-ball-kyllinger, som vi alle lagde i barnehagen, og mamma insisterer på å sette frem hvert eneste år. ikke særlig fresht akkurat! Men i år har jeg pyntet til påske for første gang på mange år. Det ble ikke garn-ball-kyllinger, men et ekte påsketre. Hva syns dere?

-

Skrevet 31.03.2013. Ligger i kategorien Inspirasjon. 4 kommentarer
0

Nå er jeg klar for å begynne pynte til advent!

Hva med deg?

(Bildene er fra weheartit.com).

Skrevet 16.11.2012. Ligger i kategorien Inspirasjon. 0 kommentarer
4

Vinteren har igjen kastet et hvitt slør over Oslo og vi feirer(?) med litt vinterstemnings bilder.

Minner meg på at vinteren faktisk kan være ganske koselig!

Hva gir deg god vinterstemning?

(Bildene er fra weheartit.com)

Skrevet 06.11.2012. Ligger i kategorien Inspirasjon. 4 kommentarer
4

Litt adventskalenderinspirasjon, mens vi venter....
Bildene er fra weheartit.com.

 

Skal dere ha adventskalender i år?

Hvilken type?

Skrevet 04.11.2012. Ligger i kategorien Inspirasjon. 4 kommentarer
17

So little time - som many places to go...

Her er mine 5 drømmedestinasjoner i Europa:


1) Venezia, Italia.

(Bilde: snl.no)


2) Roma, Italia

(Bilde: Lonelyplanet)


3) Provence, France.

(Bilde Lonely Planet)


4) Santhorini, Hellas
(Bilde: Lonely Planet)5) Den Transsibirske Jernbane - fra Moskva til Bejjing)

(Bilde: squidoo.com)

 

Har du vært noen av disse stedene? Hva syntes du?

Hva er dine drømmedestinasjoner?

Skrevet 01.11.2012. Ligger i kategorien Inspirasjon. 17 kommentarer
0

Til helga skal jeg på skogstur med jobben. 7 km å gå med ryggsekk og sovepose - ja sånn er jobben min! Siden det har snødd, regna og slapsa om hverandre tre dager i strekk, begynner det å demre for meg at det ikke vil være kjempe smart å legge av gårde i joggesko, fleecejakke og jeans... Her må det shoppes! Men siden jeg ikke akkurat er et superfriluftsmenneske bortsett fra når jeg må, vil jeg jo ikke akkurat kaste bort alt for mye penger på turutstyr heller. Så her er fangsten:

Jakke fra Vero Moda 399, geser fra Vero Moda 169, sko fra Din Dko 899.

 

Hva syns dere? Jeg er veldig fornøyd med jakken. Men litt i tvil om skoene...  I tillegg  burde jeg hatt ei vanntett turbukse, men de er enten ekstremt dyre eller ukofortable å gå med. Noen som har ei rimelig turbukse å anbefale, eller?

Skrevet 31.10.2012. Ligger i kategorien Inspirasjon. 0 kommentarer
12


(Bildet er fra finn.no)

Skrevet 30.10.2012. Ligger i kategorien Inspirasjon. 12 kommentarer
0

Kjenner at jeg er litt rastløs for tiden. Har lyst på ny jobb, nytt sted å bo, ny by, nye venner, ny hobby....

Som jeg sa i går, fant jeg en spennende jobbannonse som jeg vurderer. Men er egentlig gresset grønnere på andre siden? Egentlig elsker jeg jobben min! Men i det siste har jeg følt mer og mer at jobben suger ut alle krefter jeg har. Blir så mye overtid, helgearbeid og press om å prestere. Er det virkelig slik jeg ønsker å ha det?

Jeg har bare hatt denne jobben i ett år, men for meg er det faktisk ny rekord! Så er det på tide å prøve noe nytt? Eller er det på tide å ta seg sammen og bli voksen?

Skrevet 30.10.2012. Ligger i kategorien Inspirasjon. 0 kommentarer
8

Elsker den romantiske Downton Abbey-stilen!

 

Vakre pasteller, løs passform, florlette materialer, nydelige blonder og lekre detaljer. Er det ikke vakkert?

(Bildene er fra fanpop.com)Men det er håp for oss romantikere i 2012 også! La deg inspirere av Downton Abbey stilen i en litt mer moderne variant:

 1) Nelly.com, 499. 2) Vero Moda, 159. 3) Vero Moda, 229. 4) Noa Noa, 249. 5) Noa Noa 699. 6) zalando.no, 1230. 7) zalando.no, 509. 8) Vero Moda 299. 9)zalando.no, 2070. 10) Nell.com, 2695. 11) Nelly.com, 499. 12) Nelly.com, 180. 13) zalando.no, 999. 14) zalando.no, 599. 15) zalando.no, 639. 16) Noa Noa 249.


Hva syns du?

Skrevet 28.10.2012. Ligger i kategorien Inspirasjon. 8 kommentarer
Sunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens flotteste jente på ett år. Her skriver jeg min dagbok om hverdagens små og store gleder, bekymringer, meninger, tanker og drømmer. Kommer også til å skrive om praktiske ting rundt det å være småbarnsmamma, barneoppdragelse, matlaging og skape et hjem. Velkommen til bloggen min!

hits