6

Advent kom med en aldri så liten overraskelse for oss i år: Jeg er gravid igjen! Det var fullstendig uventet - siden det tok så lang tid å få Thea, trodde jeg liksom det kom til å ta et par år å lage nestemann også. Men vi har jo alle hatt naturfag på skolen, og vet hvordan barn blir til, så en fullstendig bombe burde det vel ikke være...

I alle fall, jeg fikk en innskytelse om å ta en test i dag tidlig, og to klare, røde streker lyste i mot meg. Vet ikke helt hva jeg tenker om det. Vi hadde jo ikke planlagt å få et barn til helt enda og livet er ganske ustabilt og usikkert akkurat nå. Har vi plass til et barn til her vi bor, eller må vi flytte? Dessuten hadde jeg bestemt meg for å begynne søke etter en ny jobb - men hvem vil ansette ei gravid dame? Og vil vi ha nok overskudd til å gi både Thea og den nye babyen den oppmerksomheten de trenger og fortjener?

Kjenner at jeg er rett og slett litt bekymra. Men samtidig så er det fantastisk å tenke på at det er en liten baby som vokser i magen min. Hvis jeg har kalkulert riktig, skal hjertet begynne å slå denne uken, og terminen vil være i begynnelsen av august. Merker jeg begynner å glede meg litt også. Vi skal ha en baby! Lurer på om det er gutt eller jente?


Illustrasjonsbilde fra: paretdish.co.uk

 

#gravid #mamma #baby #graviditetstest

Skrevet 30.11.2014. Ligger i kategorien Graviditet. 6 kommentarer
4Ingen tegn til at noe skal skje enda....

Hun lar seg tydeligvis ikke lure så lett!

Skrevet 07.07.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 4 kommentarer
3

I dag var det tid for sjekk hos jordmor igjen. Disse kontrollene pleier være veldig rutinemessige og fort unnagjort, siden alt pleier være fint og jeg ikke har så veldig mange spørsmål. (Hverken jeg eller jordmoren min er nemlig særlig gode på smalltalk....) Men da hun spurte om jeg kjente mye liv i dag, så kom jeg til å tenke på at jeg faktisk ikke hadde kjent henne i hele tatt siden jeg stod opp i dag tidlig.

Jeg trodde ikke det var så farlig, men jordmor ble umiddelbart bekymra, og satte meg på en sånn måle-hjerte-rier-og-spark maskin. 20 minutter og tre glass saft senere var det fortsatt ikke mye tegn til bevegelse, og hun mente hjerteslagene var urovekkende jevne. Jeg trodde liksom jevne hjerteslag var en god ting, men de skal visst vise litt større utslag opp og ned på grafen. Jeg skulle sitte noen minutter til, og i mellomtiden diskuterte jormødrene litt seg i mellom på vaktrommet, og ble enige om å sende meg videre til føde/gyn-mottak.

Nå begynte jeg å bli bekymra også, og prøvde å vekke henne med magemasasje og litt godsnakking. Endelig kjente jeg spark. Først et par små bevegelser, så svake at jeg var usikker på om de i det hele tatt var der. Men etterhvert et par kraftige spark, som brakte med seg utslag på hjertegrafen også. Jordmødrene ble litt beroliget, men ville likevel at en lege på føde/gyn-mottak skulle se på grafen og evt ta en ultralyd også.

Vell nede på føde/gyn fikk jeg beskjed om å sette meg på venterommet. Og der satt jeg. Og satt. Og satt. Mens minuttene sneglet seg avgårde. I utgangspunktet var jeg ikke så veldig bekymret. Siden jeg tross alt hadde kjent et par ordentlige spark, var jeg ganske sikker på at alt var normalt. Men etter en time på det dystre venterommet kan jo hvem som helst begynne å forestille seg de mest absurde scenarioer. Har jo temmelig dårlige minner fra dette venterommet fra sist gang også. (Men det er en helt annen historie, som du kan lese mer om HER.) Prøvde å lese blader og ikke la fantasien ta overhånd, mens tiden sneglet seg av sted. Og etter en og en halv time på venterommet, kom endelig en sykepleier og sa at nå hadde legen sett på grafen min, og alt såg fint ut, så jeg kunne bare dra hjem igjen!

Veldig godt å få bekrefta at alt er bra med den lille. Men samtidig var det en påminnelse om at det at hun har det bra der inne, faktisk ikke er noe vi skal ta for gitt.

Skrevet 05.07.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 3 kommentarer
9

Ble så inspirert etter å ha bestilt nyfødtfotografering i går, at jeg bestillte ekte prinsessepynt til fotoshooten med en gang: Tyllskjørt, bleiebukse med blonder og hårpynt. Hele hærligheten kostet 180 kr til sammen på ebay, inkl porto.

Var det ikke søtt?

 (Vennligst se bort i fra den ekle leppestiften de har klint på babyen på bildet - holdt på å ikke bestille skjørtet bare pga det. Kvalmt!)

Skrevet 04.07.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 9 kommentarer
4

I dag har jeg bestilt nyfødtfotografering til den lille prinsessa vår! Hadde egentlig bestemt oss for å spare de pengene - det er jo temmelig dyrt. Men når jeg ser slike nyfødtbilder på nettet blir jeg helt syk - så mange utrolig søte bilder! Tror jeg ville angre resten av livet hvis vi ikke benyttet muligheten til å forevige prinsessa vår også. Fant en fotograf nær Oslo sentrum, Jojo studio, som jeg syns har et godt tilbud: gratis fotografering og 10 selvvalgte høyoppløselige bilder på CD for 1900kr. Tror det absolutt vil være verdt pengene!

De har kurver, tepper og andre rekvisitter i studio, men anbefalte at jeg har med 2-3 klesskift til henne. Så nå sitter jeg og leter på nettet etter passende fotoantrekk. Noen som har noen gode forslag?

Kjenner jeg gleder meg vilt til å se den lille prinsessa vår nå!

 (Bilde fra jojostudio.no)
Skrevet 03.07.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 4 kommentarer
4 

In a mother's womb were two babies.

One asked the other: "Do you believe in life after delivery?"

The other replies, "why, of course. There has to be something after delivery. Maybe we are here to prepare ourselves for what we will be later.

"Nonsense," says the other. "There is no life after delivery. What would that life be?"

"I don't know, but there will be more light than here. Maybe we will walk with our legs and eat from our mouths."

The other says "This is absurd! Walking is impossible. And eat with our mouths? Ridiculous. The umbilical cord supplies nutrition. Life after delivery is to be excluded. The umbilical cord is too short."

"I think there is something and maybe it's different than it is here." the other replies,

"No one has ever come back from there. Delivery is the end of life, and in the after-delivery it is nothing but darkness and anxiety and it takes us nowhere."

"Well, I don't know," says the other, "but certainly we will see mother and she will take care of us."

"Mother?? You believe in mother? Where is she now?"

"She is all around us. It is in her that we live. Without her there would not be this world."

"I don't see her, so it's only logical that she doesn't exist."

To which the other replied, "sometimes when you're in silence you can hear her, you can perceive her.

I believe there is a reality after delivery and we are here to prepare ourselves for that reality...."

Skrevet 30.06.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 4 kommentarer
5

Etter å ha bodd i Afrika, hvor alle bærer babyene sine på ryggen med den største selvfølgelighet, har jeg alltid hatt lyst til å bære den lille - tror kroppskontakten og nærheten babyen får på denne måten er kjempe bra både for velvære og utvikling. Derfor er jeg kjempe glad for å ha ei venninne som har sendt meg bæretøy i forskjellige varianter: elastisk sjal, ringslynge og formsydd bæresele. Problemet er bare; hvordan i alle dager gjør man det??? I dag har jeg øvd meg, med en bamse som baby og instruksjoner fra tettinntil.no som veiledning. Og tro meg; det er ikke så lett som det ser ut som! Satser på at det blir litt enklere med en ekte baby (men sannsynligheten er vel strengt tatt større for at det heller blir mer komplisert...). Her trengs det definitivt øvelse!

Tettinntil har forresten også et veldig fint forum for oss gravide. Syns jeg finner mye mer modne og reflekterte samtaler der enn på diverse andre gravidforum som jeg har prøvd. Så anbefaler dere gjerne å stikke innom en tur.

(Bilde fra tettinntil.no)

Har du (hatt) bæretøy til babyen din? Fikk du det til å funke?

Har du prøvd noen gravidforum?

Skrevet 29.06.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 5 kommentarer
5

I dag er det 12 dager til termin. Det betyr at jeg snart skal føde. Det betyr at vi snart skal få en sprell levende baby. Som skal være med oss hjem. Og være her. Hele dagen. Og natta. Og neste dag... Jeg har litt problem med å fatte realitetene i dette.

Derfor tror jeg liksom ikke helt på at fødselen skal starte heller. Noen gang. Jeg mener, jeg vet jo at en graviditet vanligvis ender med fødsel, og at det er veldig skjelden at folk går gravid i åresvis, uten å føde. Men at jeg skal føde. Faktisk hvilken dag som helst. Nei, det tror jeg ingenting på!

Kanskje nettopp fordi jeg ikke har noen følelse av å skulle føde snart, så har vi funnet ut at det er på tide å hjelpe naturen litt på vei med diverse triks. For det første har jeg begynt å ta modningsakupunktur. Etter suksessen med moxabehandlingen for å snu seteleie, har jeg fått stor tro på at akupunktur faktisk virker, og jeg var ikke i tvil om at jeg ville tilbake til den samme terapauten for modningsakupunktur også. Har ikke kjent noen store virkninger etter den første behandlingen, men kanskje noen antydninger til mensmurringer. Kanskje det er et godt tegn?

En annen klassiker for å starte fødselen, er selvsagt sex. La oss bare si at mannen tar sin del av ansvaret - to ganger på 24 timer er ny rekord for oss de siste månedene! Etter den siste runden med sengekos kom jeg på enda et kjerringråd som jeg har hørt skal få fart på fødselen: annanas. Mannen funderte litt på dette et par sekunder, før han spurte: Hva er det egentlig meningen at du skal gjøre med ananasen?? Thihi, er glad den bare skal spises - alle andre måter jeg på noen som helst måte kan tenke meg, virker veldig ubehagelig!

 

Skrevet 28.06.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 5 kommentarer
6

Når jeg leser diverse gravidblogger, får jeg inntrykk av at gravide flest skriver detaljerte og systematiske lister over hva som skal i sykehusbagen omtrent fra unnfangelse av, og har bagen pakket og klart senest midt i andre trimester. Vell, bare å innse det; jeg er ikke av den superorganiserte typen, så i slutten av uke 37 er jeg fortsatt ikke helt sikker på hva jeg bør pakke i denne baggen. Jeg har begynt, selvsagt. De siste ukene har jeg stadig slengt en ting eller to ned i kofferten, etter som jeg kommer på at det er sikkert lurt å ha. Men jeg er usikker på om jeg har med meg de riktige tingene, eller om det er helt andre ting jeg kommer til å få desperat behov for der og da?

Når jeg har pakket har jeg tenkt på to ting: for det første, jeg vil ikke ha med meg mer enn nødvendig. Vanlig opphold på abc er ikke mer enn 48 timer, så jeg tenker det må da være begrenset hvor mye jeg trenger. For det andre, abc er ikke så vellutstyrt som vanlige barselsavdelinger. I følge jordmor må jeg derfor ha med meg alt av tøy til både meg og babyen, i tillegg til noen tepper og våtservietter eller lignende til å vaske den lille med.

Derfor har jeg pakket i stelleveska til babyen:

 • 3 bodyer
 • 2 bukser
 • 1 pysjamas
 • Hjemmestrikket pledd, lue og sokker
 • våtservietter
 • 3-4 bleier (jordmor sa ingenting om bleier, så regner med at jeg får det på abc, men tar med et par selv også for sikkerhetsskyld)

Når jeg kjenner på de bodyene og babyteppene jeg har, syns jeg egentlig ingen av dem er myke nok til å ta på babyen den første dagen, når hun er helt ny og fersk i verden og aldri har hatt på seg klær før. Skulle ønske jeg hadde en body og et teppe som var så myke at de ville føles som et kjærtegn mot huden. Var rundt i byen i dag for å lete etter noe slikt, men alle butikkene hadde den samme harde bomullen. Og ull blir vel litt varmt i midten av juli? Noen som har noen forslag?

Til meg selv har jeg pakket i kofferten:

 • En myk underkjole til å bruke under selve fødselen
 • For ekstra energi: vannflaske, to bokser med eplejuice, to pakker nøttemix, to energibarer (Jordmor sier jeg bør ha med energidrikk, men det har jeg aldri i mitt liv drukket, og tviler på om jeg har lyst til å drikke det den dagen heller)
 • en komfortabel tights
 • en komfortabel joggebukse
 • En lang, myk topp som passer til tightsen
 • En kortere myk topp som passer til joggebuksa
 • En lang cardigan
 • 2 myke singletter med regulerbare skulderstropper
 • 2 ammeBHer, i forskjellige størrelser
 • et par ammeinnlegg
 • En ammenattkjole (Hermet etter Storken og bestillte denne. Må innrømme at den var mer pen enn behagelig...)
 • Toalettsaker: tannbørste, tannkrem, linser, maskara, fuktighetskrem, store nattbind.
 • Nye, flate ballerinasko, til å bruke som tøffler

 

I tillegg skal vi pakke når fødselen er i gang:

 • mobil
 • lommebok
 • kamera
 • helsekort
 • frukt

 

Hmm... Når jeg ser det listet opp sånn, så ser det i grunn ganske fornuftig ut.

Eller hva sier dere? Er det noe mer jeg trenger? Eller ikke trenger?

 

 

Skrevet 22.06.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 6 kommentarer
6

Jeg innser at jeg begynner å bli litt vell enspora, navlebeskuende (bokstavlig talt - dere skulle sett den navlen min for tiden!) og selvsentrert for tiden.  Alt dreier seg liksom om magen, fødsel og babyen skal komme - i så stor grad at det nesten er vanskelig å forholde seg til resten av verden og normale samtaleemner. Men det er kanskje en del av forberedelsesprosessen..? Nå er det nemlig ikke lenge igjen!Må innrømme at jeg sliter litt med å innse realiteten i at denne magen kan forvandles til en sprell levende baby hvilken dag som helst. Men i følge jordmor er det helt vanlig at det hele er litt akademisk før ungen faktisk er her - men da blir det til gjengjeld fort virkelig nok!

I mellomtiden koser jeg meg med magen min. Etter at jenta vår fant ut hvor utgangsdøra er og snudde seg i hodeleie, kjenner vi mer spark og bevegelser der inne. Hun blir spesielt aktiv når pappaen snakker med henne - så det blir nok en ekte pappajente, tenker jeg!  Etter at hun snudde seg har smertene i ribbeina forsvunnet også, og jeg føler meg rett og slett i bedre form enn på mange måneder. Driver og stuller og steller her hjemme, for å gjøre ting i stand til den lille kommer. Her om dagen satte vi opp senga hennes. Ble det ikke koselig?

 

 

Skrevet 19.06.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 6 kommentarer
10

Jordmor prøvde å kjenne etter hvordan jenta vår låg, men for første gang var magen min så stram at hun klarte ikke å kjenne det ordentlig. Til slutt gikk hun for å hente et ultralydapparat. Ultralydapparatet såg forresten ut til å være fra commodoremaskinenes tid på begynnelsen av 80-tallet, men funka bra nok til at vi fikk svaret: Babyen har snudd seg og ligger med hodet NED!! Å jubel!

Er det flink jente, eller hva?!

Så konklusjonen er at moxabehandling funker.

 
Skrevet 06.06.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 10 kommentarer
2

Det har blitt en god kveldsrutine at jeg legger meg godt til rette i senga, mens mannen varmer lilletærne mine med glødende moxapinner. Stort sett er det ganske avslappende og deilig, men noen ganger kommer varmen litt for brennende nær... Men det viktigste er selvsagt om det virker. Og jeg må si jeg merker umiddelbar respons. Jeg skjønner ikke hvordan en glødende pinne mot lilletåa skal ha noen innvirkning på hva som skjer inni livmoren min -igrunn virker det helt absurd! Men etter et par minutter med pinnene, begynner babyen å romestere dere inne i magen. I natt han hun turna rundt ganske mye inni der, og på et tidspunkt er jeg sikker på at keg kjente ryggen og rumpa opp mot ribbeina. Men da jeg stod opp i dag tidlig var hun tilbake på plass igjen - med hodet pressa opp mot høyre ribbein.

Så det finnes håp - gjemt  i en liten sort pinne....

I dag skal jeg til jordmor igjen. Spent på hva hun har å si!

Skrevet 06.06.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 2 kommentarer
5

Jeg er villig til å prøve alt for å få snudd denne babyen riktig vei. I dag var det akupunktur og moxa som stod for tur. Har aldri prøvd akupunktur før, så var veldig spent på hvordan det foregikk, men det var faktisk en veldig behagelig opplevelse. Damen jeg gikk til er jordmor i tillegg til akupunktør og det syns jeg er veldig betryggende, for da kan hun sjekke leie osv før hun setter i gang. Hun er åpenbart vant til gravide, for det første hun spurte om var: "trenger du å tisse først, kanskje?" Tihi!

Etter at hun hadde spurt meg litt om graviditeten, allmenntilstand og funksjonen på diverse innvoller, ville hun se på tunga mi, og ta pulsen. Deretter skulle jeg legge meg på benken og slappe av, mens hun festet nåler rundt omkring på kroppen min. De fleste nålene var for å gi meg (og dermed babyen) mer energi, mens den ene nåla på lilletåa var den magiske motivere-babyen-til-å-snu-seg-nåla. Deretter pakket hun meg inn i et pledd, la varmepose over beina mine, dempet lyset, og lot meg slappe av alene i 20 minutter. Det var kjempedeilig, og jeg småsov og nøt roen. Etterpå kom hun inn og varmet lilletåa mi med denne moxapinnen.

Men virker det? Nåja, kjente ingen spesiell effekt der og da. La meg ned og slappet av litt da jeg kom hjem, og da var det litt liv i prinsessa, men langt fra nok til at jeg tror hun var i nærheten av å turne helt rundt. Men dette var jo bare første gangen! Nå skal vi gjøre denne moxabehandlingen hjemme to ganger for dagen i ei uke - så får vi se. Det er i alle fall verdt å prøve!

Er det noen av dere som har erfaring fra akupunktur?

Slik ser moxabehandlingen ut.

Skrevet 03.06.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 5 kommentarer
1

Nå holder jeg på å vaske opp alle babyklærne til prinsessa vår. Sååå glad for at vi kjøpte egen vaskemaskin, forresten! Mye koseligere å vaske opp babytøyet på vårt eget bad enn nede på det skitne fellessvaskeriet. Vi har bare kjøpt 5-6 plagg til jenta vår selv, men har arvet og fått så utrolig masse, at kommoden er helt full. Noen av klærne er slikt som jeg brukte da jeg var liten! Må innrømme at jeg ikke er superlysten på å trekke på henne 35 år gamle, harde, frottesparkebukser. Men både mamma og mannen min syns det er så utolig koselig at hun skal bruke mine klær, så da får i alle fall noen av dem ligge i skuffen til hun har vokst ut av dem...

Her er de antrekkene jeg har kjøpt til henne selv:

 Må innrømme at jeg er ganske svak for KaphAhls Neewbie collection.

Gleder meg til prinsessa vår kan begynne å bruke klærne jeg vasker!

Skrevet 03.06.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 1 kommentar
2

Plutselig har jeg fått nesten henge-mage i stedet for pushe-opp-mot-ribbeina-mage.

Kanskje et tegn på at jeg bør begynne å pakke fødebaggen?

Er ikke helt klar til fødsel enda!

Hvor lenge før fødselen sank magen din?

Skrevet 02.06.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 2 kommentarer
2

Redebyggingen har slått til for fullt, og disse dagene etter at jeg har gått ut i permisjon har gått med til å hamstre. Hamstre babyklær, ammeklær, ting jeg muligens (eller muligens ikke) kan få bruk for på sykehuset osv. Er det noe med morsinstinktet som gjør at man føler behov for å samle mest mulig ting og tang i hus før fødselen? Eller er det bare det at jeg har god tid, og shopping er morsommere enn å vaske leiligheten? Uansett, hver eneste dag kommer jeg på nye ting som vi trenger (eller "trenger") før babyen kommer. Og slik kroppen kjennes ut kan det være ganske snart...

Ett av innkjøpene som jeg er mest fornøyd med, er JuJuBe stellevesken som kom i posten fra Lilleprinsen. Er den ikke fin?
Skrevet 01.06.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 2 kommentarer
0

Den første forviklingen skjedde allerede da jeg ankom Ullevål; den veien jeg vanligvis går var stengt, så jeg måtte gå en omvei og klarte rett og slett å gå meg vill inne på sykehusområdet! Utrolig teit, men jeg gikk og gikk, uten å se et eneste skilt eller kjent bygning. Resultatet ble selvsagt at jeg kom to min for seint til avtalen. Satte meg ned og ventet og ventet og ventet. Men såg ikke snurten av jordmoren min. Det er ingen resepsjon der, så måtte jo bare vente og se om noen dukket opp. Etter ei stund kom ei anna jordmor, og lurte på om jeg hadde sett hennes avtale. Men nei, jeg satt jo alene der, og hadde ikke sett en sjel. Klokka gikk, og nesten 40 minutter etter at jeg hadde time, ble det litt liv borti gangen. Etter en stund kom ei ukjent jordmor ut på venterommet og spurte om noen av oss heter Synnøve? Neeei, men det er jo ikke så langt unna, så kanskje det var meg hun mente? Da viste det seg at den vanlige jordmoren min var syk, og vikaren hadde forvekslet meg med en annen "pasient" med nesten samme navn. Først etter over en halvtime hadde hun skjønt at dette var feil dame! Utrolig, eller hva?

Når jeg endelig kom inn til jordmoren, var hun hyggelig nok hun. Var veldig forskjellig fra den vanlige jordmoren min, men det var interessant å få et annet perspektiv og se hennes måte å gjøre ting på også. Vi snakket ganske mye om seteleie. Heldigvis har ikke rompa festet seg, så det er fortsatt håp. Men på neste kontroll mente hun vi må begynne å utarbeide en plan B, i tilfelle hun ikke kommer til å snu seg. Denne jordmoren argumenterte veldig for å føde vaginalt selv om det er seteleie, mens den vanlige jordmoren min nok heller mer til å prøve ytre snuing og evt keisersnitt hvis det ikke virker. (Hun sier selvsagt ikke dette rett ut, men det skinner liksom igjennom på måten hun presenterer alternativene). Selv er jeg veldig usikker, men heller nok litt mot keisersnitt. Jeg er i alle fall helt sikker på at jeg ønsker å prøve ytre snuing hvis jeg kan få mulighet til det. Men det er jo et par uker til det blir aktuelt da.

I mellomtiden prøver jeg et par mindre dramatiske virkemidler. I dag har jeg bestillt time til akupunktur og moxabehandling. Fant en akupunktør rett her i nærheten som også er utdannet jordmor, og det syns jeg var litt betryggende. Det finnes faktisk relativt seriøse undersøkelser som viser at akupunktur og moxabehandling virker i ganske mange tilfeller, så da er det bare å krysse fingre og tær for at det gjelder meg også!

 

 

 

Skrevet 29.05.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 0 kommentarer
0Skrevet 29.05.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 0 kommentarer
6

I dag har jeg hatt siste dag på jobb! De neste tre ukene er formelt sett ferie, men i praksis har jeg rett og slett startet mammapermen. Utrolig rart å tenke på at jeg ikke skal tilbake på jobb før om et år, men samtidig gleder jeg meg veldig til å stulle og stelle litt her hjemme. Har store planer om å vaske ned heile leiligheten, rydde i alle skuffer og skap, fylle opp fryseren med hjemmebakst - kort og godt være superhusmor! Så får vi se hvordan virkeligheten blir...

De siste dagene på jobb har vært et ordentlig race mot klokka for å bli ferdig med alt jeg skulle, for å kunne overlevere skuta til vikaren min med god samvittighet. Kom sånn ca i mål, men spørs om jeg ikke må tilbake en liten tur for å ordne opp i et par løse tråder etterhvert.

De flotte kollegaene mine overrasket meg med en avskjedsgave - ordet blomsterPOTTE fikk plutselig en ny mening! Tihi :)

 
Skrevet 28.05.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 6 kommentarer
8

Etter mye frem og tilbake har vi endelig bstemt oss: vi har mer bruk for vaskemaskin enn stellebord. Vi har riktig nok fellesvaskeri i kjelleren, men dess nermere tiden kom for å begynne vaske opp babytøyet, dess mer kjente jeg på at jeg ikke orker tanken på å putte de søte små babyplaggene i disse ekle, grove, skitne industrimaskinene. Og det burde jo funke helt fint å bruke vaskemaskinen som stellebord, med en stellematte på toppen, tror dere ikke det?

Jeg syns i alle fall det ble riktig så koselig! Uroen og den hengende hyllen er fra Ikea, og koster en slikk og ingenting, mens kurvene er en gave. Nå venter jeg bare på at stellematten jeg har bestilt skal komme i posten.Og så gleder jeg meg veldig til å ha ei lita, sprellende jente å stelle der... :)

 

 

Skrevet 27.05.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 8 kommentarer
1Skrevet 10.05.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 1 kommentar
0

Da jeg var hos jordmor sist, ble vi enige om at det kunne være lurt å prøve om kiropraktorbehandling kan hjelpe til at denne babyen min får snudd litt på seg. Jeg har lest at låsninger i bekkenet kan være en av grunnene til seteleie. Og siden jeg hadde store problemer med bekkenlåsninger tidligere i svangerskapet, kan det være mulig at låsninger eller stramme ligamenter gjør at det rett og slett ikke blir stor nok plass inne der til at den lille prinsessa får snudd seg rundt.

Så dag hadde jeg den første behandlingen hos kiropraktoren min.Hun knadde og knakk på ryggen min, så jeg hylte (håper slike kiropraktorkontorer er lydisolerte?!!), og maserte forsiktig på på magen. Hun kan selvsagt ikke love at dette skal få babyen til å snu seg, men hun fant i alle fall noen stramme punkter som hun skal jobbe litt med fremover, og så får vi bare håpe at det kan gi prinsessa litt mer handlingsrom der inne.

 

 

Noen av dere andre som har prøvd kiropraktor under graviditeten?

Skrevet 07.05.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 0 kommentarer
5

I over en måned nå har den lille babyen min ligget og stanget hodet mot høyre ribben. Hun ligger så tydelig i ro der, jeg kan kjenne hodet hennes utenpå magen, og hun har ikke rørt seg en cm fra sin faste posisjon på mange, mange uker. Det er jo litt koselig å kjenne henne så tydelig, kunne holde rundt henne og stryke henne over hodet allerede mens hun ligger inne i magen. Men hvorfor vil hun ikke snu seg? På sist kontroll låg hun i tverrleie, men nå har hun gått over til et klassisk seteleie, med rumpa godt nede i bekkenet mitt.

Jordmor sier det er for tidlig å bekymre seg enda, jeg er jo bare i uke 30, men når hun hører at babyen ikke har snudd seg en eneste gang på over en måned, er det tydelig at jordmor også blir betenkt. Så vi snakket ganske mye om hva som ville skje dersom babyen fortsatt ligger i seteleie i uke 36. Da vil jeg først bli overført til den vanlige fødeklinikken for ultralyd, og samtale om veien videre. 

Jordmor legger ikke skjul på at legene ønsker vaginal fødsel fremfor keisersnitt, fordi fødeklinikken trenger et visst anntall setefødsler i året for å kunne opprettholde ekspertstatusen sin på fødsler i seteleie. De er også tilbakeholdne med å forsøke å snu barnet på forhånd, og jordmor var litt tvetydig på om det var fordi legene faktisk ønsket seg setefødsler til øve seg på, eller fordi risikoen ved ytre snuing medfører en ressurskrevende beredskap. Hun hadde i alle fall selv erfart snuing med godt resultat den gang hun selv var gravid.

Jeg har så indelig ønsket meg en harmonisk og naturlig fødsel på ABC-klinikken. Hverken en halv-kirurgisk vaginal setefødsel eller et keisersnitt frister det aller minste.

Nå kjenner jeg tiden er inne til å prøve ut alle kjerringråd som finnes!
Har noen av dere hatt babyer i seteleie? Hva skjedde? Hva anbefaler dere meg å gjøre?

 

Skrevet 02.05.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 5 kommentarer
8

VG hadde et ganske sjokkerende oppslag om praksisen med å ta blodprøver av de nyfødte babyene. Så alvorlig, at jordmoren min helt på eget initativ tok det opp da jeg var på kontroll i dag. Saken er at rundt år 2000 fant norske sykehus (og andre sykehus rundt om i verden) ut at de ønsket å måle nøyaktig oksygennivå i blodet i det øybelikket babyen blir født. Derfor blir navlesnoren klemt sammen allerede 10 sekunder etter at babyen er født, slik at navlesnoren kan kuttes og blodprøver kan tas. Jordmoren min sier at dette har ingenting med hva som er best for din baby å gjøre, men utføres kun for forskningens skyld.

Resultatet av at blodtilførselen kuttes før navlestrengen har pulsert ferdig, er at babyen mister 30% av blodet, og dermed får jernamangel og alt for lavt blodvolum. Og dette er kjempe alvorlig, for jernmangel påvirker utviklingen av den delen av hjernen som har med følelser og adferd å gjøre. Faktisk mener man at dette kan være en av årsakene til ADHD, autisme og lese- og skrivevansker! Og dette utsetter man babyene for, bare for å skaffe seg forskningsmateriale?!

På ABC-klinikken tar de ingen blodprøver, og passer man alltid på at navlestrengen har pulsert ferdig før den kuttes. Men jordmoren min oppfordret meg til å være på vakt dersom jeg skulle bli overført til den vanlige fødeklinikken, og si klart i fra om at jeg ikke aksepterer at disse blodprøvene blir tatt. Hun mener også at den "milde" formen for blodprøvetaking, hvor man stikker en nål inn i blodåren på navlestrengen, uten å klemme den av, ikke er stort bedre, fordi pulseringen i navlestrengen stopper så snart blodåren er punktert.

I Sverige har de fått nasjonale retningslinjer mot denne praksisen, men i Norge er det fortsatt opp til oss mødre å si i fra om at vi ikke aksepterer at det tas prøver til forskning på bekostning av babyene våre.

 
Skrevet 02.05.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 8 kommentarer
3


Fant denne nydelige kjolen på Vero Moda. Trodde egentlig ikke det var vits i å prøve den engang, men den viste seg å passe perfekt med gravidmage! Skal i barnedåp om en måned, og regner med at ingen av de andre kjolene mine passer, så da kan denne komme godt med. Og på toppen av alt var det 30% på alt i butikken, så den kosta bare 180kr!

Skrevet 16.04.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 3 kommentarer
3

Har du sett flodhester noen gang? De ligger og våker rett under vannoverflaten. Sjøen ser helt tom og stille ut, og så plutselig kommer det et hode opp til overflaten. Akkurat sånn gjør den lille babyen i magen min! Når jeg hadde lagt meg i går kveld, stakk babyen plutselig så mye ut av magen, at jeg kunne helt klart og tydelig kjenne kroppen hennes på utsiden av magen min. Strøk henne bare ehlt forsiktig med fingertuppene, så dukket hun ned igjen, men fem minutter etterpå dukket hun opp igjen, og denne gangen så langt ut, at hun nesten låg utenpå ribbeina mine. I alle fall kjentes det sånn ut et øyeblikk... Tror det var ryggen eller siden/ribbeina som pekte mest utover. Og når vi la hånda over, kunne vi helt klart og tydelig kjenne hjerteslagene. Ganske fantastisk!

 
Skrevet 15.04.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 3 kommentarer
6

Ifølge Statistisk sentralbyrå bruker vordende foreldre 20 400kr på babyutstyr i månedene før barnet blir født. Vi har et ganske stramt budsjett i utgangspunktet, så jeg var ganske spent på hvor mye det ville koste med alt sammen. Vil jo gjerne ha fine ting til babyen vår også! Nå er vi i mål med det aller meste, og jeg må si jeg er positivt overraska over hvor langt pengene har holdt. Her er det vi har brukt så langt:

 • Duovogn (Teutonia Spirit S3, ny): 4500kr
 • Sprinkelseng med madrass (Basson Julia, fra finn.no): 350kr
 • Kommode (Malm, fra finn.no): 300kr
 • Vippestol (Babybjørn, brukt fra en venninne): 250kr
 • Bilsete (maxicosi, brukt fra en venninne): 200kr
 • Bæresjal (Brukt fra en venninne) 250kr
 • Klær: ca 300kr (I tillegg har vi allerede  fått mye klær i gave)
 • Lita dyne: gratis

Så langt har vi altså brukt den nette summen av 6 150kr!

I tillegg trenger vi:

 • Stellebord
 • Stellemadrass
 • Stelleveske
 • Badebalje
 • Noen myke hånklær og kluter
 • Sprinkelbeskytter
 • Sengetøy
 • Klær: noen flere bukser, sokker og pysjamaser
 • Insektsnett til vogna

Jeg tror vi skal klare å komme i mål med det viktigste utstyret til 10 000kr. Det må jeg si jeg er fornøyd med!

Hvor mye har dere brukt på babyutstyr? Er det noe mer dere syns jeg trenger til den lille prinsessa?
Skrevet 11.04.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 6 kommentarer
7

Jeg er litt bekymret for den lille jenta vår i magen om dagen. På torsdag var jeg sammen med en spykisk utviklingshemmet, som i sin glede ble litt overivrig og ristet meg ganske kraftig. Etter det syns jeg babyen har vært så stille der inne. Vanligivs kjenner jeg kraftige spark mange ganger for dagen, noen spark så harde at det nesten gjør vondt, og gjerne 6-7 spar på rad. Men nå kjenner jeg bare noen små sommerfugl-bevegelser. Hun lever jo tydeligvis der inne, men virker langt fra så energisk som vanlig. Triks som vanligvis fører til rene turnoppvisningen inni magen, slik som kald drikke eller at jeg legger meg ned og hviler, fører nå bare til en eneste slapp liten bevegelse.

Jeg har vurdert å ringe sykehuset for å høre om de kan sjekke om alt står bra til med henne. Men ABC har egentlig ikke så mye utstyr til å sjekke sånne ting, så litt usikker på hvor jeg skal ringe. Dessuten vet jeg jo helt sikkert at det er liv der inne, så egentlig er det vel bare jeg som er litt sånn overhysterisk mamma!

Er det noen av dere som har opplevd noe lignende?
Skrevet 07.04.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 7 kommentarer
7

Det ble ikke vogn fra Anna of Scandinavia. I stedet fikk vi tilbud om en splitter ny Teutonia Spirit S3 til en veldig god pris. Avgjørelsen ble tatt i løpet av fem minutter - håper vi blir fornøyde med valget! Nå mangler vi bare stellebord og sengetøy, så er babyutstyret i boks!


Skrevet 06.04.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 7 kommentarer
3

Av alle de tingene vi trenger til den lille prinsessa vår kommer, er barnevogn utvilsomt det som er vanskeligst å kjøpe. Det er så mye penger! Vi har leita i månedsvis etter ei passende duovogn som vi kan ha råd til; den må være knøttliten for å få plass i gangen, superlett for at jeg skal få den opp trappen, og helst litt pen og se på også.

I går fant jeg denne på nettet: Anna of Scandinavia til bare 2999kr.

Anna og Scandianvia er så vidt jeg forstår designet i Sverige, men produsert i Kina. Den har fått ganske bra tilbakemeldinger både i tester og på diverse forum i Sverige. Syns den ser ganske grei ut, og prisen er fantastisk! Men det er vel ofte sånn at kjøper du en Mercedes til 10kr, så får du en Mercedes verdt 10kr. Eller hva tror dere? Samtidig lurer jeg litt på om de andre barnevognene som koster 2-3 ganger mer, virkelig er mye bedre... Tror kanskje stemningen i heimen heller litt mot at vi tar sjansen!

I morgen skal jeg se om jeg finner en fin stelleveske som passer til!

Skrevet 02.04.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 3 kommentarer
14

I dag har me vært på ultralyd!! Fantastisk å se at det er et fullt ferdig lite menneske inni der, med nase og munn, fingrer og tær. Og sånn som hun turnet og lekte inne der! Jeg har egentlig vært litt bekymra fordi jeg ikke har kjent så mye liv enda, men det er det åpenbart ingen grunn til. Hun sprella rundt og ville absolutt ikke ligge i ro sånn at jordmora fikk målt de tingene hun skulle.

"Hun", ja. Vi har jo vært så overbevist om det var en gutt, at vi har kalt babyen "han" i fire måneder nå. Men så viser det seg at det er en jente! Kjempe overraskelse! I vår familie er det nesten ingen som får jenter, så det er jo kjempe koselig. Nå må vi bare finne et nytt navn som vi kan bli enige om....

Skrevet 11.02.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 14 kommentarer
4

I morgen skal vi endelig på ultralyd! Gleder meg kjempe mye til å se den lille og få en bekreftelse på at alt står bra til inne der. Og så er jeg jeg kjempe spent på om det er gutt eller jente. I utgangspunktet ønsket jeg meg jente, mens mannen min ønsket seg gutt. Men jeg har hatt en så sterk følelse av at det er en gutt gjennom hele graviditeten, at nå er vi liksom innstilt på det begge to. Vi har til og med klart å bli enige om et guttenavn. Siden mannen min kommer fra en kultur med sterke tradisjoner for hvilket navn man skal gi den førstefødte, trodde jeg det skulle bli kjempe vanskelig å finne et navn som både respekterer hans tradisjoner og som kan fungere i Norge. Men plutselig her en dag kom jeg på et navn fra hjemlandet hans som jeg synes er litt søtt. Og den kommende pappa tente øyeblikkelig på ideen. Så da har vi rett og slett komt frem til et kompromiss vi begge to kan være fornøyd med. Hvis det blir en gutt da vel og merke...

Håper bare babyen ligger slik at de klarer å se det på ultralyden!

Men du, hva bør jeg egentlig ha på meg på ultralyden? Den eneste buksa jeg får på meg, har jo et slikt høyt, elastisk graviditetsliv til oppundere puppene, og det er jo kanksje ikke så kjempe praktisk? Det andre klesplagget jeg bor i om dagen er en knelang ullkjole. Men det er vel strengt tatt ikke så mye mer praktisk det heller. Hva hadde du på deg på ultralyd?

 
Skrevet 10.02.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 4 kommentarer
11

- Hvordan har den lille gutten vår det i dag? Sier min kjære og stryker meg over magen. (Av en eller annen grunn er vi overbevist om at det blir en gutt.) Men det aner jo ikke jeg noe som helst om! For jeg kjenner jo ingenting til den lille minien der inne enda. Nå nærmer vi oss 17 uker, og jeg venter hver dag på at jeg skal kjenne et aldri så lite spark der inne. Syns stadig vekk jeg kjenner noe også. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har fortalt mannen at jeg tror jeg kjenner at det sparker - før jeg 30 sekunder etterpå må gi kontrabeskjed; det var nok bare luft denne gangen også.  *fnis*.

Hvor langt på vei var dere før dere kjente bevegelse der inne første gang?

Skrevet 27.01.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 11 kommentarer
6

Det er ikke meningen å stirre altså, og det er absolutt ikke vondt meint. Jeg bare evaluerer barnevogna di. Og om jeg liker den, så prøver jeg å se hvilket merke det er. Må jo se hvordan disse barnevognene ser ut i bruk før jeg skal investere flere tusen kroner i en. Det er ikke lett å velge nemlig! Og disse navnene går bare i surr - Mountain-jogger-twist- jungle-what??! Ikke lett å se forskjell og huske hva som er hva...

Kanskje jeg bare skal la forfengeligheten ta overhånd og kjøpe den peneste? På det området syns jeg denne vogna fra Stokke slår alle sammen:

Men den er nok alt for dyr. Dessuten så sier mange den er håpløs å trille med, og det er jo liksom noe av poenget med en vogn...

Så enn så lenge går jeg altså rundt og smugkikker på alle barnevogner jeg ser. Men det er ikke meningen å stirre, altså!

Skrevet 25.01.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 6 kommentarer
2

I helga hadde jeg det kjempe travelt på jobb, og sprang som en tulling. Kanskje ikke det lureste man kan gjøre når man er gravid? I alle fall, søndag ettermiddag kunne jeg plutselig ikke gå over stuegulvet. Hoftene bare klikka. Har IKKE lyst på bekkenløsning, så tok en egenmelding mandag, og bare satt i ro en stol hele dagen for å hvile hoftene. For å si det sånn; formiddagsprogrammer på TV er oppskrytt - og jeg skal definitvt ikke bli sykemeldt, for dette var kjedelig!

I dag var jeg hos en kiropraktor som er ekspert på bekkenplager. Veldig fasinerende. Heldigvis mente hun at jeg ikke har bekkenløsning, men heller en bekkenlåsning. Mye større sjanse for at det går over, så alt jeg trenger er nok litt hvile og et par behandlinger - heldigvis! Må innrømme at etter at hun har bøyd, tøyd, trykt og pressa har jeg mer vondt enn noen gang, men regner med at det hjelper på sikt. Vondt skal vondt forrdrive heter det jo!

Kiropraktoren gav meg to tøyeøvelser jeg skal gjøre. Men usikker på om jeg burde gjøre noen øvelser for å trene opp muskulaturen i området også? Eller er det bedre å bare hvile?

Noen som har noe erfaring?
Skrevet 24.01.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 2 kommentarer
5

Det er et race, det er det det er! Og jeg er alltid for seint ute! Jeg snakker selvfølgelig om finn.no og jakten på babyutstyr. Den siste uka har vi ringt på intet mindre enn fire stellebord, men for sent hver gang. Siden vi har litt dårlig råd, må vi prøve å få tak i det vi trenger til babyen så billig som mulig. Og siden vi bor i en knøttliten leilighet og ikke har råd til noe større, må vi lete etter ting som vi faktisk kan få plass til i leiligheten. I det siste har vi sett flere annonser på dette genialet stellebordet:

Det passer perfekt! Siden det kan brukes med den korte siden frem, får det plass ved siden av dusjkabinettet, og siden det har badekar, slipper vi å oppbevare en ekstra balje på et allerede alt for lite badegulv. Og best av alt; det selges på finn for bare 2-300kr. Men jeg er altså alltid for seint ute....

Noen tips om hvordan man kan "snike i køen"?

Skrevet 24.01.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 5 kommentarer
8

Over helga har jeg den første timen hos jordmor. Veldig spent. Og skal bli godt å få en bekreftelse på at det er et hjerte som slår der inne.

Jeg vil gjerne at mannen min skal være med på denne timen også, men han er litt skeptisk. Han har vokst opp i en kultur hvor det ikke er så vanlig at menn er involvert i ting som har med svangerskap og fødsel å gjøre, og er redd for å være i veien. Men jeg vil jo gjerne at han skal være så involvert som mulig, slik at han også er best mulig forberedt til fødselen. Samtidig er jeg litt usikker på om det egentlig er vanlig at de håpefulle fedre er med på alle jordmorbesøk. Hadde dere mennene deres med på første time hos jordmor? Eller har gubben min rett i at han egentlig ikke har noe der å gjøre?

Det er foresten satt av en hel time til det første besøket. Lurer litt på hva vi skal med så mye tid? Er det noen som har erfaring med hva man egentlig gjør på det første besøket?

 

Skrevet 03.01.2013. Ligger i kategorien Graviditet. 8 kommentarer
4

Da vi var hjemme i jula, kom mamma med det aller første klesplagget til babyen vår. Bare en helt enkel, ensfarga ullbody. Men DU så søt! Helt rart å se på dette lille klesplagget, og forestille seg at vi snart skal ha en sprell levende baby som bruker sånne dukkeklær.
Skrevet 30.12.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 4 kommentarer
8

Denne uka har jeg markert den ene milepælen etter den andre. For det første har jeg fått meg mitt første mammaplagg! Magen er ikke så stor enda, så strengt tatt er det kanskje litt tidlig å begynne med mammaklær. Men jeg syns det er så ubehagelig med bukser som strammer over magen. Derfor har jeg så vidt begynt å snoke litt rundt på mammaklær i butikkene - den der er det neimen ikke mye fint! Finnes det en uskreven regel om at man skal se ut som ei kjerring mens man er gravid, eller??! Hvor kjøper dere mammaklær? Setter pris på noen gode (og rimelige) tips!

Men altså, mammaklær ble det på meg likvel. For jeg har nemlig ei veldig snill lillesøster, med stor mage, og ei bukse som har blitt for liten til henne. Kjempe myk og deilig bukse i tweedstoff og pen fasong. Kan den gravide ønske seg mer?! Kommer til å bo i den buksa de neste 6 mnd, jeg.

Og det bringer meg til milepæl nr 2: Magen synes. Ikke så veldig, altså. Men bittelittegrann antydning til gravidmage. Hvis man ser godt etter. Og legger godviljen til. Og det gjør vi!

Og så den viktigste milepælen av de alle: vi har pasert 3 måneder. Dermed er jeg offisielt virkelig gravid på ordentlig. Vi har fortalt det til familie og venner. Jeg klarte til og med å få sagt det til sjefen min, sånn 5 minutter før hun drog på juleferie, og jeg innsåg at det bare ikke kunne utsettes lengre. Og så gleder vi oss. På ordentlig. For nå er det bare 2/3 igjen!

Skrevet 29.12.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 8 kommentarer
6

Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg ville fortelle om graviditeten på jobben denne uka. Men nå er uka over halvveis, og jeg har enda ikke klart å få tatt den praten med sjefen. Det er ikke det at jeg er redd for å si det - sjefen min er kjempe hyggelig og grei, og jeg vet hun vil være positiv til det hele. (Selv om de nok ikke er kjempe glade for ett år med vikar-kaos.) Men det er liksom så vanskelig å få sagt det. Hvordan skal jeg bringe det på bane, liksom? Jeg har ikke lyst til å avtale et formelt møte, eller lansere en alvorlig "jeg har noe jeg må snakke med deg om" - samtale. Jeg vil liksom bare si det sånn hyggelig og tilfeldig. Men så blir det på en eller annen merkelig måte litt flaut...?

Hvordan fortalte dere det på jobben?

Skrevet 05.12.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 6 kommentarer
2

I dag hadde jeg time hos gynekolog. Ble egentlig henvist dit av fastlegen min, for at hun skulle hjelpe meg å bli gravid, så var veldig spent på om jeg ville få noe hjelp av henne når jeg allerede var gravid. Men hun var heldigvis kjempe instilt på å sjekke om alt stod bra til med den lille. Hadde nesten ikke turt å håpe at jeg skulle få se babyen allerede i uke 8. Men fikk et klart og flott bilde. Var en overraskende sterk opplevelse og plutselig se han! Han beveget seg og sprellet rundt - ingen tvil om at der er liv i alle fall.

Jeg kaller babyen "han", jeg. Vet ikke hvorfor, men har liksom en følelse av at det er en gutt.

Gynekologen sier at når vi ser at babyen lever og har det bra i uke 8, er sjansen for spontanabort plutselig bare 3%. Så nå kan vi virkelig begynne å glede oss!

Skrevet 30.11.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 2 kommentarer
10

Det har vært stille fra meg de siste dagene. Har rett og slett ikke hatt energi til å blogge. Eller til å gjøre noe særlig annet heller, for den saks skyld. Jeg er nå i uke 7, og kroppen begynner åpenbart merke at noe skjer. Utrolig trøtt og slapp! Har heldigvis sluppe å kaste opp enda, så skal vel ikke klage. Mange gravide som har det mye verre! Men er litt småkvalm, og orker ikke tanken på mat. Det eneste jeg klarer å få ned er frukt, og den typen gammeldagse middagsretter som mamma lagde til meg da jeg var liten. Og klarer ikke en gang lukten av sjokolade - jeg som pleier være skikkelig chocoholic!

Hadde dere også lite energi i starten av svangerskapet?

Noen som har noen gode tips til hvordan jeg skal få opp koken?

Skrevet 21.11.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 10 kommentarer
2

Jeg var litt usikker på om søknaden om fødeplass på ABC skulle sendes på mail direkte til dem, eller pr post til inntaktskontoret på Rikshospitalet, så jeg gjorde likegodt begge deler. Og det fantastiske er at jeg fikk svar med en gang på mailen! Bare helt kort, men de sa jeg ville få plass, og at informasjon blir sendt pr brev. Dette er nok ingen formell tildeling av fødeplass eller noe. Men likvel veldig deilig å få bekrefta at de har plass, og at de ikke er stengt i juli.

Så da blir det altså ABC klinikken og fødsel uten noen smertestillende medikamenter på oss!

Tror du jeg kommer til å angre på det når veene setter inn, eller?


Slik ser fødestuen på ABC ut.

Bildet er fra cissemosse.com

Skrevet 14.11.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 2 kommentarer
12

Hvis mine beregninger er riktig, er jeg nå i uke 5+3. Det betyr i følge barnimagen.no at den lille spiren vår er 1-3mm stor, og i slutten av uka begynner allerede hjertet å slå! Er ikke det fantastisk?! Såååå liten - og allerde et eget bankende hjerte.

Jeg har ikke merket så mye til denne graviditeten enda. (Kanskje ikke så rart, hvis junior bare er 1mm stor!) Ingen morgenkvalme eller voksende gravidpupper å se. Og det skal jeg kanskje være glad for? Men jeg merker at jeg er veldig trøtt og slapp om dagen.har rett og slett ikke energi til noe! Ikke en gang å skrive på bloggen... Rett og slett helt fjern i hodet.  Er det et graviditetssymptom mon tro - eller bare rein latskap...?

Ellers har jeg fyllt ut søknad om fødeplass i dag. Har blitt rimelig sikker på at ABC klinikken er det rette for oss. Så nå er jeg veldig spent på om jeg får plass! Er det forresten noen som vet om ABC klinikken stenger i fellesferien?

Skrevet 10.11.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 12 kommentarer
4

Det er så mange ting å tenke på når man plutselig er gravid. (Ja,ja, to års prøving er vell ikke plutselig, da men...) Siden jeg ikke har lyst til å dra til Bærum eller Ahus for å føde, tenker jeg det er lurt å søke om Fødeplass ganske snart. Men hvor vil jeg egentlig føde? Så i går satt jeg og leste det ene nettforumet etter det andre om erfaringer med ulike fødesteder. I utgangspunktet tenkte jeg på Rikshospitalet. Fikk et godt inntrykk da vi var til utredning for prøverør der, og de fleste nettforumene skryter også av Rikshospitalet. Men så fant jeg en blogg som snakket veldig varmt om ABC klinikken. Snakket med mannen min om det, og han ble veldig gira på dette med naturlig fødsel. (Lett for ham å si!!!) Men er det lurt å satse på å føde uten smertelindring når jeg er førstegangsfødende og ikke har peilig på hva jeg går til?

Hva sier dere?

Noen som har gode eller dårlige erfaringer med fødesteder i Oslo?

Skrevet 06.11.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 4 kommentarer
12

Vi ble ikke like umiddelbart jublende glade for den positive graviditetstesten denne gangen. For vi vet så alt for godt at det kan gå galt. Derfor har neste redselen for at det skal gå galt denne gangen også overdøvet gleden. Spesielt hos mannen min, som kanskje følte seg ekstra hjelpeløs i alt det som skjedde sist. Men nå begynner virkelig håpet å stige frem. Det ser virkelig ut til at det er en liten baby som har begynt å vokse der inne! Og veit du hva; nå begynner jeg faktisk å glede meg! Ja, tror rett og slett at jeg skal tørre det! Å glede meg!

I følge terminkalkulatoren er jeg i uke 4+5, og har termin 12. juli. Fantastisk spennende å se det sånn svart på hvitt!

Skrevet 05.11.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 12 kommentarer
35

Tro det eller ei - denne gangen var testen....... Positiv!!!!

Skrevet 04.11.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 35 kommentarer
10
Da jeg skulle legge meg i går kveld, fikk jeg plutselig ekstreme menssmerter. Så ekstreme, at jeg låg i senga og grein av smerte. Da vi ankom legevakten, var smertene enda verre, og jeg besvimte under innsjekkingen. På legevakten fryktet de svangerskap utenfor livmoren, og jeg ble sendt med ambulanse til Ullevål. Der fikk jeg tatt innvendig ultralyd, og det ble konstantert at det "bare" var en spontanabort. Så nå sitter jeg her med fire Cytotec tabletter, som jeg vet bare skal fremkalle mer smerter og blødninger....

Vi hadde ønsket oss så inderlig denne babyen - jeg vil aldri glemme gleden i øynene til mannen min da jeg viste han den positive graviditetstesten.
Nå er det bare trist....
Skrevet 13.08.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 10 kommentarer
6

Den blodige uttfloden har økt de siste dagene, og nå har jeg mørkebrun utflod, omtrent som på siste dag av mensen. Noen sier at dette kan være normalt, andre at det kan være tegn på at fosteret er dødt. Jeg vet ikke helt hva jeg skal tro. Men kombinert med at jeg ikke har noen klassiske graviditetssymptomer, begynner jeg å bli skikkelig bekymra. I går brøt jeg sammen i krampegråt i armene til mannen min, ovebevist om at det ikke blir noen baby på oss - i hvertfall ikke denne gangen. Jeg fikk ikke time hos fastlegen min før om tre uker, men på manag skal jeg ringe legekontoret igjen, og prøve tvinge de til å gi meg time hos en eller annen som kan sjekke ut hva som foregår. Kryss fingrene for meg!

Skrevet 11.08.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 6 kommentarer
3

I grunnen så føler jeg meg ikke så veldig gravid. Jeg mener, jeg har ikke det aller minste snev av morgenkvalme, og det er jo det sikreste tegnet på at man er gravid, ikke sant? Ikke plages jeg av svimmelhet eller andre typiske graviditetsplager heller. Jeg vet ikke helt hvorfor, men plutselig ble det viktig å føle at jeg er gravid. Kanskje fordi underbevistheten sier meg, at hvis jeg ikke kan kjenne at jeg er gravid, så er det kanskje ikke virkelig..?

Så i dag har jeg lett etter symptomer; finnes det ikke et eneste lite graviditetssymptom her da? Joda!

 • Jeg er veldig trett og sliten. Bare det å gå på butikken er en hel dagsreis, og jeg er helt utslitt etterpå. Har trodd at det skyldes at jeg har vært veldig forkjøla, men ettersom forkjølelsen går over, begynner jeg å forstå at dette kanskje kommer av noe helt annet....
 • Mensmurringer, særlig når jeg har vært i aktivitetet og begynner å bli litt sliten. Dessuten spor av blod i utfloden. Til å begynne med så jeg disse tingene som tegn på at mensen var på vei, og at jeg ikke var gravid. Men nå begynner jeg å tenke at det kanskje er en del av graviditetssymptomene. 
 • Jeg har blitt hysterisk for å få i meg bakterier. Alle som kjenner meg, vet at dette er absolutt ikke likt meg. Men i dag har jeg desinfisert kjøleskapet. Og når jeg lager mat, springer jeg og vasker hendene annethvert sekund. For kanskje det var bakterier på den skapdøren jeg tok på akkurat nå..?
 • Strikkedilla, avdeling for nestingsyndrom.

 

Er det vanlig å kjenne at man er gravid de første 5-6 ukene?

Hvilke graviditetsymptomer har dere andre opplevd i begynnelsen av svangerskapet?

Skrevet 09.08.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 3 kommentarer
4

I dag fikk jeg bare så fryktelig lyst til å begynne å strikke et babyteppe til den lille. Hadde noe fint beige Mohair garn liggende, og fant en oppskrift på garnstudio.com. I oppskriften har teppet egentlig striper, men jeg syns det blir ganske fint ensfarget også.

Hva synd dere? Er det noen andre der ute som har noen prosjekter på gang?

Må innrømme at jeg tok en tur innom et par babybutikker i dag også. Zara har utrolig mye fint babytøy! Men det får vente et par måneder til.... Jeg tørr i alle fall ikke begynne å handle noe før etter uke 12. Når begynner dere andre å handle inn til babyen?

Skrevet 08.08.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 4 kommentarer
4

Det har gått noen timer siden testen viste "GRAVID", og vi begynner så smått å venne oss til tanken om at det finnes en liten babyspire inne i magen min. Fortsatt tørr jeg ikke helt å slippe gleden løs, tanken på at det kan gå galt ligger  i bakhodet, og jeg må stadig vekk en tur på do, bare for å sjekke at jeg ikke har noen blødninger. Samtidig har jeg en følelse av at det vil gå bra også, og for hver time som går blir jeg tryggere på at vi skal faktisk bli foreldre til en liten skatt! Så jeg har allerede begynt å tenke på hva vi må kjøpe inn, hvordan vi kan møblere leiligheten for å få plass til barneseng og stellebord, osv. Og hva med navn? Som dere skjønner, her er det mange tanker på en gang!

I følge terminkalkulatoren til babyverden.no, skal den lille spiren komme til verden 8. april. Og i morgen begynner det lille hjertet å slå - er det ikke fantastisk!

Skrevet 07.08.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 4 kommentarer
15Skrevet 07.08.2012. Ligger i kategorien Graviditet. 15 kommentarer
Sunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens flotteste jente på ett år. Her skriver jeg min dagbok om hverdagens små og store gleder, bekymringer, meninger, tanker og drømmer. Kommer også til å skrive om praktiske ting rundt det å være småbarnsmamma, barneoppdragelse, matlaging og skape et hjem. Velkommen til bloggen min!

hits