4
Skrevet 06.10.2013. Ligger i kategorien Dåp. 4 kommentarer
11

Klokka er halv 12 om formiddagen, og Thea sover faktisk enda. Fantastisk! Jeg bruker den stille mammatiden til å søker på internett etter inspirasjon til hvordan jeg kan pynte til dåpen. Vi skal få låne lokaler på jobben min. Det er billig og hjemmekoselig, dessuten enkelt og greit siden jeg er så godt kjent der. Men lokalene er litt mørke, med røde mursteinsvegger og lite vinduer, så jeg tenkte kompensere med lyse farger og masse levende lys på bordet.

Her er noen bilder som har inspirert meg:

1)Silje-sin.blogspot.com 2)idyllpalandet.blogspot.com 3)scblogg.blogspot.com 4)silje-sin.blogspot.com 5)rosaliv.no 6)livetistallogstue.blogspot.com 7)scblogg.blogspot.com 8)husetvedfjorden.blogspot.com 9)silje-sin.blogspot.com


Jeg syns det er kjempe fint å ha enkle blomster i små vaser spredt rundt på bordet, i stedet for de tradisjonelle blomsteroppsatsene. Dessuten har jeg utrolig lyst til å ha små skåler med pikekyss på bordet som pynt, som folk kan spise til dessert etterpå. Har inntrykk av at pikekyss er temmelig vanskelig å lage, så spørs om jeg prøver meg på det. Men kanskje man kan få kjøpt det noe sted?

Som duk, tenkte jeg å bare kjøpe ruller med hvit papirduk hos Biltema. Så har jeg bestilt en rull med rosa organsa på ebay til en slikk og intenting, til å legge som en løper på midten av bordet. Dessuten tenkte jeg å kjøpe disse små vasene og telysholderene på Ikea:
Hadde også veldig lyst til å kjøpe noen søte sommerfuglbordkort på ebay. Men mannen min syns det blir litt fomelt med bordkort, så tror vi dropper det. Merker jeg syns dette er utrolig morro å holde på med!

 

Hvordan pyntet dere i dåpen?

Syns dere det er koseligst med bordkort, eller uten?

 

#dåp #dekkebord #rosa #interiør #mammablogg

Skrevet 01.10.2013. Ligger i kategorien Dåp. 11 kommentarer
5

Den neste tingen jeg grubler litt på til dåpen, er det klassiske spørsmålet en kvinne alltid spør seg: hva skal jeg ha på meg???

I vår familie er det egentlig tradisjon å bruke bunad i dåp, men bunaden min er helt umulig å amme i, så med Thea som må ha pupp ca hvert tiende minutt utgår definitivt bunaden som et alternativ. Da jeg var fadder i helga hadde jeg en gammel sommerkjole med ammevennlig omslagsutringning, men følte meg ikke så veldig fin i en velbrukt og lappet sommerkjole, så må helt klart kjøpe noe nytt. Mange fine kjoler dere ute! Men ikke så mange som er lette å amme i... Siden dåpsbildene blir viktige familieminner for mange år fremover, ønsker jeg jo noe jeg kan føle meg ordentlig fin i! Dessuten en kjole som er litt klassisk, kanskje mer "voksen" enn mye av det jeg bruker til vanlig, dessuten stå i stil med dåpskjolen. Er egentlig veldig glad i blomstrete kjoler, men føler det blir litt stilbrudd...

Her er noe av det jeg har funnet på nettet. Hvilken syns du er finest?


veromoda.com


Zalando.no


zalando.no


zalando.com

 

Har du forslag til noen andre kjoler som kan passe for anledningen?

Hva slags kjole hadde du på deg i barnedåpen?

 

#dåp #barnedåp #kjole #amme #ammevennligkjole #mammablogg

Skrevet 29.09.2013. Ligger i kategorien Dåp. 5 kommentarer
10

Nå om dagen går det i dåpsplanlegging her i heimen. Vi prøver å gjøre det så enkelt og rimelig som mulig, samtidig som vi selvsagt ønsker å gjøre stas på jenta vår og være stolte av selskapet vi lager til også.

Akkurat nå driver jeg å leter på nettet etter noen som lager dåpskake. Har sjekket nettsiden til de klassiske bakeriene; baker Hansen, Baker Brun, Smsons osv. Men syns disse kakene ser ut som utrolig kjipe gammelmannskaker - ikke noe jeg vil være stolt av å sette på kakebordet, og ikke verdt 6-800kr.  Har funnet hjemmesider med noen utrolig flotte kaker fra diverse hjemmebakere, men disse ser ut til å ligge på godt over 1200kr - det er for mye, syns jeg!

Vet du om noen som baker fine og gode dåpskaker på bestilling i Oslo, uten at det koster skjorta?

Her er noen fine kaker jeg har sett på:


passion4vintage.com


passionforbaking.com
kakefatet.mono.netkakefatet.mono.net

 

Hva slags kake hadde dere i barnedåpen?

Bakte dere selv, bestillte fra bakeri eller fra en hjemmebaker?

Ble du fornøyd med kaka?

 

#dåp #dåpskake #marsipankake #oppskrift #mammablogg

Skrevet 28.09.2013. Ligger i kategorien Dåp. 10 kommentarer
Sunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens vakreste Thea som ble født juli 2013. Her skriver jeg om hverdagens små og store gleder, bekymringer, tanker, håp og drømmer. Velkommen til bloggen min!

hits