0

Da jeg startet å skrive på denne bloggen, ønsket jeg å skrive om barnløshet, utredning for prøverør, og andre private tanker som jeg ikke ønsket å dele med folk som kjenner meg. Derfor valgte jeg å skrive under psevdonym. Det gav meg stor frihet til å skrive om akkurat det jeg følte, og tørre å dele ting jeg aldri ville ha delt med noen "ute i det virkelige livet". Men etter at Thea ble født, har jeg fått mer og mer lyst til å ha en åpen blogg som familie og venner kan lese, og hvor jeg også kan poste bilder av meg og Thea. Etter å ha fundert litt frem og tilbake og diskutert det med mannen min, har jeg derfor bestemt meg for å lage en ny blogg. Der kommer jeg ikke til å dele fullt så private ting som jeg har gjort her, men til gjengjeld vil jeg poste bilder og bruke mitt egentlige navn.

Jeg kjenner det er litt trist å legge Sunniva Lykke død - føler jeg har lagt mye av meg selv ned i henne. Men samtidig skal det bli godt å slippe holde bloggen hemmelig for de rundt meg. Og så håper jeg at alle dere som har fulgt bloggen min vil følge med over på den nye bloggen, og legge meg til som venn der. Jeg syns jeg har blitt kjent med mange av dere her inne i bloggverden, og ønsker ikke å miste kontakten. Jeg skjønner jo at dere kanskje syns det er rart at jeg plutselig bruker et helt annet navn, men dere vil nok fort merke at jeg er den samme likevel. Tross alt kjenner jo dere meg bedre enn noen andre, siden jeg har delt hemmeligheter med dere som jeg ikke har fortalt til noen andre. Og så gleder jeg meg veldig til å vise dere hvor nydelig Thea er!


Skrevet 11.10.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
0

Jeg har rett og slett startet en ny blogg! Ikke fordi jeg tenker å legge ned denne bloggen. Men siden dette etterhvert har blitt en litt utpreget mammablogg har jeg lyst til å ha en annen blogg også, som er helt annerledes og handler om helt andre ting, Stikk gjerne innom den og se: http://wordoftheday.blogg.no/.

Skrevet 21.08.2013. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
5

Fikk telefonregning i dag. Ikke noe vakkert syn! Har brukt 345kr på BloggShout i oktober. Forsetter det slik, har jeg jo nesten brukt penger nok til en hel barnevogn før det har gått et år.... Det har jeg rett og slett ikke råd til!

Så; no more BloggShout for me!!
Skrevet 10.11.2012. Ligger i kategorien Blogg. 5 kommentarer
3

Tusen takk til alle som har sendt inn forslag til blogger verdig en plass på bloggrollen min! Det var mange flotte blogger - men ikke alle oppfyller kriteriene om å skrive om noe ingen andre skriver om eller reflektere et spessielt livssyn eller en uvanlig livsstil. Jeg har likevel satt stor pris på å kikke innom alle bloggene!

Nå har jeg plukket ut 10 unike blogger som jeg synes det vil være interessant å følge fremover - og som jeg gjerne vil anbefale til dere alle! De utvalgte er:

 1. Heavensentblesings.blogg.no. En nydelig blogg skrevet av en mor som har valgt å ha hjemmeundervisning for barna sine.
 2. TheAdenturesOfKevin.blogg.no. En ung mann med en annerledes historie.
 3. emiliesskap.blogg.no.  Om en ung mann som i hemmelighet ønsker å være kvinne
 4. Tegnehanne.no. Et humoristisk blikk på livet, illustrert med morsomme tegneseriebilder. Ubetalelig!
 5. Kosmos&kaos. Ei ung norsk jente som har valgt å konvertere til islam.
 6. Idamariebr,bogg.no. Om livet som kristen tenåring.
 7. kokosbollar.blogsoft.no. en sterk blogg om hvordan det er å leve med angst og depresjon.
 8. gatepresten.blogg.no. Gatepresten i Oslo deler tanker om liv, samfunn og tro.
 9. birgitteailin.blogg.no. Skriver om lakksko, tapeter og andre kuriositeter - og særlig om livet som singel og utfordringer på veien mot den rette.
 10. vintagesomalia.tumblr.com. Vakre bilder fra Somalia, som viser hvor vakker dette landet pleide å være.

God lesning!
Skrevet 30.09.2012. Ligger i kategorien Blogg. 3 kommentarer
10

Eller vet du om en blogg du vil anbefale?

Jeg vil opprette en bloggroll full av annerledes, interessante, morsomme, meningsfulle og givende blogger. For å komme med i betraktning må bloggen oppfylle minst ett av følgende kriterier:

 1. den handler om et tema ingen andre skriver om
 2. personen bak bloggen har en spesiell livssituasjon eller livsstil som det er interessant for andre å lese om
 3. personen bak blggen har et spesielt livssyn, politisk overbevisning eller religiøs tro som preger det h*n skriver
 4. det er en nisjeblogg som ikke passer inn under noen av kategoriene til blogg.no
 5. bloggen handler kanskje ikke om så veldig spesielle ting, men den er skrevet på en intelligent, morsom eller fengende måte

I morgen plukker jeg ut 10 blogger som kommer på lista. Så sett igang og kom med forslag!

Skrevet 29.09.2012. Ligger i kategorien Blogg. 10 kommentarer
15

Det finnes en million intetsigende fjortisblogger der ute. Men midt blant all meningsløsheten finnes det også noen perler. (Gjør det ikke???) Er det noen som kan anbefale en skikkelig god blogg der ute? En som du bare må lese?

Jeg er ikke interessert i type "se hvor pen jeg er - se hvor dyre klær jeg har - se hvor pent hjemmet mitt er", men blogger som gir et hverdagslig blikk på interessante temaer eller en interessant vinkling på hverdagen. Bloggere som skriver med glimt i øyet - uten å måtte skrive "haha" etter annenhver setning, for at vi skal skjønne at det skal være morsomt. Skjønner du hva jeg mener?

Forslag mottas med takk!

Skrevet 13.09.2012. Ligger i kategorien Blogg. 15 kommentarer
2

For ganske nøyaktig to år siden bestemte jeg og mannen min oss for at vi hadde lyst til å bli mamma og pappa. Jeg sluttet med p-pillen, begynte å lese baby-bøker, strikke baby-klær og forberedte meg på at livet snart skulle bli snudd på hodet. Men tiden gikk, måned etter måned forsvant, og ingen tegn til morgenkvalme å se.

Etter 15 måneder ba jeg legen min henvise meg til prøverør. Og dermed begynte prosessen som vi står midt oppe i akkurat nå.

Her er hvordan jeg forestilte meg på forhånd at prosessen ville bli:

 1. Legen bestiller time på sykehus
 2. Vi får time etter 1-2 måneder. I løpet av denne timen tar legene ut egg og sæd, og blander det sammen i et reagentsglass før det sprøytes inn i meg igjen
 3. Jeg er gravid!

Her slik prosessen faktisk har foregått så langt:

 1. November: Legen bestiller time hos gynekolog
 2. januar: Jeg får time hos gynekologen. Han undersøker meg, finner ikke noe galt, og sier han ønsker å bestiller time på Rikshospitalet for en sædprøve av mannen min og en laparoskopi av meg.(En laprosko-hvafornoe???!???)
 3. Mars: Mannen min får time for sædprøve. De finner ikke noe galt.
 4. April: Jeg får innkalling til Rikshospitalet Legen der undersøker meg, finne ikke noe galt, og sier hun ønsker å bestille time til meg for en laproskopi. Hun er kjempe grei, og forklarer litt om hvordan dette fungerer. En laparoskopi er en kikkhullsoperasjon hvor man går inn gjennom navlen for å se etter endometriose (der  var det enda et nytt ord, ja!) og om egglederne er åpne.
 5. Juni: jeg får time til laparoskopi på Ullevål sykehus. Operasjonen går fint, og de finner ikke noe galt.
 6. 22. august: vi har ny time på Rikshospitalet.  
 7. Fortsettelse følger!

Er det noen av dere der ute som har lignende erfaringer? Eller helt annerledes?

 

 

 

Tenk så greit om babyer hadde komt på denne måten i stedet...! ;)Skrevet 27.07.2012. Ligger i kategorien Blogg. 2 kommentarer
0

Her vil jeg skrive om jakten på hverdagslykken - med alt det innebærer; de små øyeblikkene, de store spørsmålene, håp, drømmer og utfordringer på veien mot å etablere oss som en liten familie. Akkurat nå hadde lykken vært en liten baby - men det viser seg ikke å være så lett som vi først hadde trodd. Men det skal jeg skrive mer om en annen gang.

Skrevet 25.07.2012. Ligger i kategorien Blogg. 0 kommentarer
Sunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens vakreste Thea som ble født juli 2013. Her skriver jeg om hverdagens små og store gleder, bekymringer, tanker, håp og drømmer. Velkommen til bloggen min!

hits