2

På torsdag hadde Thea sin første dag i barnehage, og jeg må si det gikk over all forventing. Jeg var veldig spent, siden vi ikke visste noe om barnehagen, og den ikke såg så hyggelig ut fra veien.

Både jeg og pappaen fulgte henne den første dagen, slik at vi begge to skulle få hilse på de som jobber der og få med oss denne milepælen i livet hennes Da vi kom til barnehagen, var det ingen skilt ved parkeringsplassen som viste at dette var riktig sted, eller hvor inngangen var. Først holdt vi på å gå inn i den delen av huset som vi etterpå skjønte var en privatbolig. Men heldigvis gikk vi rundt huset, og på nedsiden var det et koselig barnehageområde.

Vi gikk nølende inn døren (følte litt at vi burde banke på først), inne i gangen var det ingen å se, så vi tok av oss yttertøyet, satte fra oss alle tingene hennes på gulvet, og fulgte lyden av lek, gjennom et kjøkken, og inn til et stort lekerom. Den første som snakket til oss, var en hyggelig pappa, som hilste og introduserte seg selv og datteren. Deretter kom assistentene bort og hilste på oss. Thea ble satt ned på gulvet, og begynte straks å undersøke alle lekene - aller helst de lekene som de andre barna holdt på med. I mellomtiden fikk vi en masse informasjonsskriv og skjemaer som vi skulle fylle ut. Jeg hadde egentlig forventet at personalet ville vise oss rundt, forklare oss rutinene og spørre litt om Thea og hvordan hun liker å ha det. Men de tok seg ikke tid til å snakke med oss i hele tatt. I stedet fokuserte de på Thea og de andre barna. For så vidt greit nok - det er jo de som er de viktigste.

Etter en liten stund, var det tid for å gå ut og leke. Thea fant seg fort til rette i sandkassen sammen med en barnehagetante og noen av de minste barna. Pappa vinket hadet og gikk, men hun var så opptatt i leken at hun hadde ikke tid til å vinke tilbake en gang. Selv trakk jeg meg litt tilbake og heller tok meg av noen av de større barna, slik at barnehagetantene skulle få tid og rom til å bli kjent med Thea. Snart labbet hun glad og fornøyd i vei hånd i hånd med en av tantene for å undersøke lekehuset og huskene. De hadde åpenbart funnet tonen, og hun enset ikke mamma på lang tid.

Då det nærmet seg lunsj, begynte Thea å bli sliten og mer mammajente igjen. Da er det godt å finne mamma for en kos. Siden det var så fint vær, bestemte de å spise ute på plenen. Alle barna ble satt i en ring på bakken, og lille Thea satt der så voksent med matboksen sin sammen med de andre. Kan ikke tro at hun satt så fint i ro mens de spiste!

Men nå var det likevel nok inntrykk for ei lita jente, så vi sa hadet og trillet hjemover - ei veldig lettet og fornøyd mamma, og ei veldig sliten og fornøyd barnehagejente.

 

 

Er det flere som har hatt første dag i barnehagen?

Hvordan syntes dere det gikk?

 

#barnehage #familiebarnehage #barnehagetilvenning #mamma #mammablogg

Er veldig vemodig når de begynner i barnehagen, Jenta mi begynte for ett år siden og det var ganske tøft det også. Men hun elsker barnehagen:)
Sunniva Lykke

11.08.2014 kl.15:54

Ronja 20år: Det er utrolig spesielt å gå i fra henne for første gang. Men heldigvis ser det ut til at hun stortrives! :)

Skriv en kommentarSunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens flotteste jente på ett år. Her skriver jeg min dagbok om hverdagens små og store gleder, bekymringer, meninger, tanker og drømmer. Kommer også til å skrive om praktiske ting rundt det å være småbarnsmamma, barneoppdragelse, matlaging og skape et hjem. Velkommen til bloggen min!

hits