1

I morgen starter Thea i barnehage! Gjett om vi er spente! Før vi fikk barn, var jeg egentlig motstander av at ettåringer skulle begynne i barnehage, så jeg var i utgangspunktet veldig lei meg for at vi ikke hadde råd til å være hjemmeværende et par år til. Men nå når tiden nærmer seg, ser jeg hvor glad Thea blir vær gang hun er sammen med andre barn, og hvor mye hun lengter etter flere barn å leke med. Så nå gleder jeg meg faktisk til at hun skal begynne, og er overbevist om at hun kommer til å storkose seg.

Men er vi egentlig klare? Har vi alt hun trenger? Utstyrslista fra barnehagen var ikke veldig lang, og jeg har vært ganskje bevisst på å ikke gå bananas på innkjøpskarusellen. Vi har fått beskjed om å ta med:

  • Matpakke til lunsj
  • Bleier og skifttøy
  • Uteklær til all slags vær
  • Vogn med regntrekk og evt smokk eller kosedyr som hun trenger for å sove.

Har gått til innkjøp av verdens søteste lille matboks med ugler på til nistepakken. Parkdress og regntøy kjøpte jeg ganske enkelt på finn, til 250kr til sammen. Funker fint! Men burde hun hatt en lett vindjakke også, til de dagene det er for varmt for parkdress? Har vært på utkikk etter noe sånt, men fant bare vinterjakker eller tykke, stive allværsjakker i butikkene, så det får være nå i begynnelsen.

Og så var det sko, da. Thea nekter jo å gå med sko. Så frem til nå har jeg bare latt henne gå barfot utendørs. Men i barnehagen skal man liksom ha sko, så har gått til innkjøp av noen lette, myke skinnsko fra Ecco. Minner kanskje mer om innesko enn utesko, men er bedre enn ingenting, og Thea elsker dem. Så da så! Når det kom til støvler, valgte jeg bare noen rimelige fra DIn Sko. Fordi jeg kan liksom ikke forestille meg at de kommer til å bli så mye brukt uansett. Dessuten var de snabelfine, som Fantorangen ville ha sagt. Er det noe mer vi trenger da? Hm.... Ikke vet jeg! Men vi finner sikkert ut av det sånn litt etter hvert!

Er det flere som starter i barnehagen for første gang om dagen, eller?

Noen som har noen gode barnehagestarttips?

I morgen skal jeg fortelle hvordan det gikk!Kanskje barnehagen blir omtrent sånn?

Illustrasjon: barnehage.no

 

#barnehage #barnehagestart #utstyrsliste #mamma #mammablogg

foreldrekaos

07.08.2014 kl.19:19

Så fin blogg :)

Bli gjerne med i konkurransen våres om å vinne navnesmokker som vi har på bloggen nå! :D

Skriv en kommentarSunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens flotteste jente på ett år. Her skriver jeg min dagbok om hverdagens små og store gleder, bekymringer, meninger, tanker og drømmer. Kommer også til å skrive om praktiske ting rundt det å være småbarnsmamma, barneoppdragelse, matlaging og skape et hjem. Velkommen til bloggen min!

hits