0

Thea var med meg på jobb, og lå utenfor i vogna si og sov. Da kommer den største brannbilen jeg noen gang har sett ned veien og stopper rett ved vogna. Ut stiger fem staute brannmenn i full uniform og bred hoftegange. Hva i alle dager skjer?

Plutselig begynner Thea å grine. Griningen går raskt over i panisk hyling, og jeg slipper det jeg har i hendene og legger på sprang. Hva skjer? Når jeg kommer ut, står tre store brannmenn bøyd over vogna, med hodet innunnder myggnettingen. Den ene prøver gi henne smokken, den andre prøver å underholde henne med å skjære grimaser, og den tredje tenker at litt småprat er det som skal til for å stoppe babysirenen. Thea var livredd! Jeg tar henne opp, holder henne inntil meg, og prøver å berolige, mens brannmennene fortsetter sin vellmenende sjarmoffansiv. Ikke særlig vellykket, for å si det sånn!  Til slutt må jeg gå bestemt inn på et annet rom og lukke døren, for at vi skulle få fred til å roe henne ned igjen.

Vell ute i resepsjoen igjen, fikk jeg endelig svaret på hva brannmennene gjorde her: de skulle sjekke at nøkkelen passet til døra (vi har brannalarm direkte knyttet til brannvesenet) og at telefonnummeret på kontaktpersonen stemmer. Hahaha!  5 tøffe brannmenn i full uniform og den største brannbilen jeg noen gang har sett tok turen ens ærend for å sjekke en nøkkel og et telefonnummer! De må jo ha følt seg så dust! Vi for vår del syntes forsåvidt det var hyggelig å få besøk av fem så kjekke menn. Men Thea var altså ikke veldig begeistret for å bli vekket av en brannmann...

 

Brannmennene såg omtrent sånn ut...


Hvordan hadde du reagert om du hadde blitt vekket av fem kjekke brannmenn?

Har du opplevd av vellmennende fremmende har skremt barnet ditt? Hva gjør du da - smiler høfflig, ber dem slutte, eller tar barnet ut av situasjonen?

 

 

#brannmann #barn #mammablogg #redd #jobb

Illustrasjon fra creativepictures.be

Skriv en kommentarSunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens flotteste jente på ett år. Her skriver jeg min dagbok om hverdagens små og store gleder, bekymringer, meninger, tanker og drømmer. Kommer også til å skrive om praktiske ting rundt det å være småbarnsmamma, barneoppdragelse, matlaging og skape et hjem. Velkommen til bloggen min!

hits