0

 

Med tordenvær og øsregn ute, føles det godt å krype opp i armkroken til mannen min og se en film sammen. Og i går kom vi over en skikkelig god film på Netflix, som jeg tenke å anbefale for dere. "Skin" er en sann historie om ei farget jente med hvite foreldre, som vokste opp i Sør Afrika under apartheid. Sterk, varm og engasjernde film! I tillegg til at den viser hvordan folk tenkte under apartheid, syns jeg også filmen sier noe generellt om hvordan vi mennesker møter folk som ser annerledes ut og er forksjellig fra oss selv.

Siden mannen min er fra Afrika, er selvsagt Thea også litt mørkere i huden enn nordmenn flest. Så jeg kjente at denne filmen berørte meg på et litt personlig plan også. Og det første vi sa når filmen var over, var: "Håper aldri Thea vil oppleve noe slikt!". Vi tror og håper at verden nå har komt lengre, og slike holdninger er på vei bort. Men samtidig er det ikke enkelt å finne sin identitet når man ikke ser ut helt som de andre. Jeg kjenner jeg er litt redd for at hun skal bli oppfattet som afrikaner i Norge, og som hvit i Afrika, og dermed ikke helt føle seg hjemme noe sted. Derfor er det urolig viktig for meg å markere at Thea er norsk, og ikke utlending. Sånn sett kjenner jeg meg veldig godt igjen i foreldrenes følelser i filmen - i hvertfall frem til et visst punkt.(Se filmen, så skjønner du hva jeg mener!)

Har du sett filmen?

Hva syns du?

Har du en annen god film å anbefale til høstværet setter inn?



#film #anbefaling #rasisme #SørAfrika #apartheid #familie #mammablogg

 

Skriv en kommentar



Sunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens flotteste jente på ett år. Her skriver jeg min dagbok om hverdagens små og store gleder, bekymringer, meninger, tanker og drømmer. Kommer også til å skrive om praktiske ting rundt det å være småbarnsmamma, barneoppdragelse, matlaging og skape et hjem. Velkommen til bloggen min!

hits