7

Når jeg akkurat syns jeg har begynt å finne ut hvordan jeg gjør dette her med baby, så forandrer alt seg: det blir kaldt! Plutselig er det ikke så enkelt å brette ut puppen og amme på en benk eller en stein når vi er ute og triller lengre. Og selv om vi har en diger kommode smekkfull av klær, så passer liksom ingenting til høstværet....

Noe av det jeg og mannen min krangler ofte om for tiden, er om Thea har nok klær på seg eller ikke. Han syns nemlig ikke jeg kler godt nok på henne. Jeg pleier vanligvis ha på henne en ullbody og en strømpebukse eller fleecebukse innendørs. Har også et par ullkjoler som jeg tar utenpå dersom det er ekstra kaldt eller hvis jeg har en vanlig body på henne (ikke ull). Jeg tenker at så lenge det er over 20 grader i stua, burde det holde. Men samtidig er jeg enig i at det nok er litt kald trekk på gulvet der hun ligger. Men jeg syns det er så utrolig vanskelig å vite hva mer jeg skal ta på henne. Finner liksom ikke så mange klær i butikkene som jeg syns passer til å ha utenpå bodyen og strømpebuksa innendørs. Prøver meg med noen cardiganer, men det blir så klumpete og ukomfortabelt for henne, syns jeg.

Syns også det er vanskelig å kle hennenår vi er ute og triller. Da ligger hun nede i vognposen sin, som er så varm og god at hun nærmest blir kokt. Samtidig vifter hun sånn med hendene at armer og bringe alltid kommer utenfor posen etter fem sekunder. Føler jeg burde hatt en varm og god jakke på armene og bringa hennes, men samtidig er jeg redd hun skal bli overopphetet også. Foreløbig virker hun veldig fornøyd med bare ullbodyen, og veldig misfornøyd dersom jeg prøver å kle på henne mer, så da  blir det med det. Men føler meg av og til som en veldig uansvarlig mor som ikke kler henne bedre....

 (Bilde fra rampestreker.net)

Hvordan kler dere på babyene i høstkulda?

Hva slags klær syns dere virker komfortable utenpå body og strømpebukse når det er kaldt?

 

 

#usikkermamma #vinter #høst #kaldt #klær #babyklær #mammablogg

Alexandra Natalie Guttke

06.10.2013 kl.22:07

Inne går det mest i en body (bomull) og en bomullsbukse. Noen ganger bare pysjen, og noen ganger ligger han bare i bleia. Når vi er ute nå, så har han som regel på seg body, bukse, (kanskje genser) kommer litt an på været, ellers så har vi bare en lue og en tynn vindtett jakke over bodyen, Det er varmt og godt nedi vognposen uansett :) Har ikke starta med noe ull enda, siden det er litt stort og vil ikke passer før nærmere desember :)
Sunniva Lykke

06.10.2013 kl.22:25

Alexandra Natalie Guttke: Det høres egentlig veldig likt ut. Jeg liker best å bruke ull, fordi hun sikler så mye at hun har en tendens til å bli ganske våt rundt halsen. Men en vindtett jakke er nok lurt! Bruker du en fleecejakke da? Eller en mer typisk ytterjakke?
Alexandra Natalie Guttke

06.10.2013 kl.22:46

Det er mer en typisk ytterjakke. Helt glatt i stoffet, og holder regn (i små mengder) og vind borte :)

Min sikler også en god del, så blir en del bytting av smekker, hehe. :)
Ingunn

07.10.2013 kl.09:30

Jeg bruker og bare bomull enda, evt ulldress over bomull når vi går ut, å da med dyne over han. Veldig usikker selv når jeg skal begynne med mer klær.. Tar det på sikt.. Tenker om jeg kler masse på han nå, hva skal han da ha på seg når det blir skikkelig kaldt.
Sunniva Lykke

07.10.2013 kl.09:39

Ingunn: Ja det er et godt poeng - vi kan liksom ikke bruke opp alt kruttet nå før vinteren virkelig setter inn! Men det er virkelig veldig vanskelig...
Christine

07.10.2013 kl.10:42

Inne har jeg ikke mye klær på henne. Gjerne body, sparkebuks/bukse/strømpebukse og sokker. Er det litt kjørlig inne, slik at jeg ikke kan gå uten sokker, har jeg to lag på beina(strømpebukse og bukser). Ute kommer det helt an på hva vi skal. På trilletur setter jeg bare på henne ei strikkajakke og tynn ullue, kanskje ullue og ullsokker, i tillegg til det hun har på seg inne. Skal vi på butikken så bruker jeg ei ordentlig foret jakke med lue og sko. Skal vi på skogstur i bæreselen setter jeg på henne tjukk fleecedress med ullsokker/sko, votter og ei god lue.

Jeg tenker at så lenge hun ikke er kald eller svett i nakken så har hun på seg akkurat passe. Blir hun kjempekald på hender og tær setter jeg på et par sokker til og ofte er det nok. Hvis ikke det er nok hjelper det garantert med en liten genser over bodyen. Ullundertøyet kommer jeg ikke til å ta fram på en stund enda, ikke før kuldegradene holder igjennom hele dagen.
Ingunn

08.10.2013 kl.21:27

Gikk tur idag, og brukte for første gang vognposen (siden den er ny og jeg syns det var litt stas) å da lå han kun med bomullbody og strømpebukse, samt lue da.. Å han ble jo gjennomsvett.. Så må vist vente litt mer med den..

Skriv en kommentarSunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens vakreste Thea som ble født juli 2013. Her skriver jeg om hverdagens små og store gleder, bekymringer, tanker, håp og drømmer. Velkommen til bloggen min!

hits