4

Thea har blitt to måneder, og vi syns hun har blitt såååå stor! Her er månedens månedsoppdatering:

Thea kan:

 • Følge oss med blikket, og se ting som er litt mer på avstand. Virker som hun stadig oppdager nye ting rundt seg som hun studerer inngående.
 • Le høyt når vi leker med henne.
 • "Delta i samtalen" når vi snakker med henne. Babypludringen er fortsatt mest "rrrøøøøø, rrrøøøø", men syns den har begynt å variere litt mer.
 • Løfte hodet når hun ligger på magen. Et par ganger har hun også løftet seg opp på armene og holdt hodet og brystet høyt litt lengre, men virker som hun ikke helt husker hvordan hun skal gjøre det fra gang til gang enda.
 • Finne munnen med handa. Men enda har hun ikke helt skjønt at det blir lettere å suge på tommelen dersom hun ikke knytter handa så hardt rundt den... Foreløbg suger hun på hele handa i stedet!
 • Sitte i vippestolen. Det er kanskje ikke en stor prestasjon rent fysisk, men for meg var det en stor seier at hun aksepterer å sitte der noen minutter og se på at jeg jobber på kjøkkenet. Plutselig kan jeg få gjort tre minutters husarbeid innimellom selv om hun er våken!

 

Thea liker:

 • Mamma! Hun har blitt en skikkelig mammajente, og syns ikke det er morsomt å være hos noen andre. Helst vil hun at mamma skal holde henne døgnet rundt - tett inntil, der er det best å være!
 • Bildet av babyen på bleiepakken. Virker som hun blir like glad hver gang hun får øye på den - hun kan ligge og se på den, smile, og småpludre til den i evigheter. Love is in the air... ;) 
 • Når pappa bader henne. Da er det kos og store smil på badet! Når mamma bader henne, er høydepunktet når hun får øye på seg selv i speilet - da sender hun et stort hjerteknusersmil til den søte babyen "der inne"!

 

Hun spiser:

 • Etter som hun har blitt flinkere til å ligge på gulvet, sitte i vippestolen osv, ligger hun ikke ved puppen døgnet rundt lengre. Hun vil fortsatt spise ofte, men nå kan det gå 1-2 timer mellom hver gang jeg ammer på dagtid, dersom hun er i godlune. Dessuten spiser hun 2-4 ganger i løpet av natta. Men puppen blir fortsatt brukt mye som trøst og smokk.

 

Hun sover:

 • Godt på natta, men sliter veldig med å sove på dagen. Hun vet rett og slett ikke hvordan hun skal gjøre det!
 • Vi prøver å legge henne i 9-tiden om kvelden, men som oftest sovner hun ikke før i 10-tiden, og sover til halv ti - halv elleve om formiddagen. Jeg må fortsatt legge meg med henne for at hun skal sovne, så det betyr at jeg også må tilbringe store deler av kvelden i senga. Nå har vi begynt med at jeg skal stå opp igjen når hun har sovnet, men etter at hun gjennomskuet det, ble det litt vanskeligere å få henne til å sovne ordentlig om kvelden.
 • På dagtid har hun nå lært seg å sove i vogna mens vi triller tur. Det betyr at det er mye lettere å være ute og trille henne. Dessuten er det deilig at hun får sove ordentlig, uten at jeg må sitte og holde henne hele tiden. Derfor prøver jeg å trille 1-2 timer hver formiddag, sånn at hun får en ordentlig formiddagslur.
 • Etter som hun har vokst sover hun ikke like godt i armene mine lengre - fanget mitt er liksom for lite til at hun ligger komfortabelt. Det er fortsatt det stedet hun sovner lettest, men søvnen blir litt urolig og hun våkner lett. Dessuten er det helt slutt på at vi kan legge henne ned i vogna etter at hun har sovnet i armene mine - da våkner hun garantert innen 15 sekunder.

 

Hun sier:

 • Rrrrøøøøøø. Uææææiihii. (Og her er det skarre R som gjelder!)
 • Et par ganger har jeg også syntes det høres ut som hun hermer etter oss og svarer "hei" når vi sier hei til henne, men regner med at det bare er en overivrig mammatolkning!

 

Vekt:

 • 4150g (da hun var 7 uker)

 

 

#månedsoppdatering #mammablogg

Mamma til Tobias og dennis

13.09.2013 kl.10:49

Vokser fort :-)
Sunniva Lykke

13.09.2013 kl.11:12

Mamma til Tobias og dennis: Ja det er best å holde fast på minnene! :)
Anne Lise

13.09.2013 kl.17:07

Hurra :D
Sunniva Lykke

13.09.2013 kl.18:41

Anne Lise: Flagget til topps! :D

Skriv en kommentarSunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens vakreste Thea som ble født juli 2013. Her skriver jeg om hverdagens små og store gleder, bekymringer, tanker, håp og drømmer. Velkommen til bloggen min!

hits