2

Nå har jeg hatt noen dagers bloggpause, og kjenner jeg bobler over av ting å blogge om! Små, hverdagslige ting, that is!

I helga har vi hatt besøk av mormor og morfar. (Som mamma og pappa nå plutselig har skiftet navn til, føltes litt rart i begynnelsen - nå er de ikke lenger først og fremst min mamma og pappa, men Thea sine besteforeldre.) Det var første gang morfar fikk se Thea, så det var stor stas. Jeg hadde gledet meg til at de skulle komme og dulle litt med Thea, slik at jeg skulle få armene fri og kunne gjøre andre ting et par dager, men det var ikke snakk om. Thea sendte mormor og morfar sine vakreste smelte-hjerter smil, og koste seg på fanget dere - i max ett minutt... Ei skikkelig mammajente vi har! Skikkelig koselig med besøk likevel, fikk litt hjelp i huset, litt avveksling i hverdagen, og koselig å se lillegullet knytte bånd med besteforeldrene sine.

På slutten av helga ble både jeg og Thea litt småforkjøla, og har rett og slett vært litt slappe og ute av form de siste dagene. Merker at jeg har null peiling på hva man gjør hvis en baby blir syk! Akkurat nå holder jeg bare øye med temperaturen hennes, og håper at den ikke stiger. Har lest litt på nettet om baby og feber, og ble bare enda mer forvirra. De fleste steder står det at man skal gi febernedsettende hvis babyen har over 39c, og kontakte lege om almenntilstanden blir dårlig, eller feberen varer i mange dager. Men i legevakthåndboken stod det at feber over 39c hos babyer under tre måneder vanligvis skal føre til sykehusinnleggelse umiddelbart. Heldigvis har den ikke steget over 38c enda, så satser på at hverken lege eller febernedsettende skal bli nødvendig.

Hvordan hånderer dere feber hos de minste babyene?

 

#besteforeldre #feber #sykbaby #mammablogg

Nina slette

11.09.2013 kl.13:28

Hei! husker jeg var veldig redd for at mini skulle få feber etter sin første vaksine, Heldigvis slapp vi unna det. Men bra du følger med på tempen det er det viktigste. Anbefaler å ha stikkpille med febernedsettende i hus, for feberen kan stige raskg og det kan være litt skummelt. Er vel såpass kjølig ute att du får avkjølt henne raskt da kanskje? :-) Men det går nok helt fint:) som mamma blir man veldig hønemlr, hehe, iallfall jeg da ;-) God bedring begge to :-)
Sunniva Lykke

11.09.2013 kl.14:44

Nina slette: Ja det er nok lurt å ta en tur på apoteket og kjøpe stikkpiller - selv o jeg syns det høres dritskummelt ut å skulle sette noe sånt på henne... Tusen takk for det! :)

Skriv en kommentarSunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens vakreste Thea som ble født juli 2013. Her skriver jeg om hverdagens små og store gleder, bekymringer, tanker, håp og drømmer. Velkommen til bloggen min!

hits