2

Mannen min har søkt på jobb i over to år nå, uten å få noe. Og så lenge vi lever på en inntekt, er det en evig kamp å få pengene til å strekke til. Vi drømmer om å kjøpe et eget sted å bo, og prøver legge til side litt penger til egenkapital hver måned. Men ofte må vi spise av sparepengene for å få det til å gå rund på slutten av måneden. Derfor har vi bestemt oss for å ta grep! I høst skal vi være superøkonomiske og spare minst 5000 hver måned. Kanskje alle dere lesere har mer enn nok penger å ta av. Men hvis ikke, tenkte jeg å dele noen sparetips med dere i ukene som kommer, Og her kommer det første, og sannsynlighvis viktigste, tipset:

SPARETIPS 1: LAG BUDSJETT OG REGNSKAP

Dette var virkelig nøkkelen til at vi ble motivert for å spare litt ekstra. Vi lagde oss ganske enkelt et exceldokument, med en kolonne for inntekter, og ulike kolonner for utgifter som; mat og dagligvarer, klær og sko, babyutstyr, bil og transport, bolig, helse, telefon og internett, fritid, sparing og diverse. Deretter gikk vi gjennom kontoutskriftene for de to siste månedene, og førte hver sum opp i den aktuelle kolonnen, summerte hver kolonne, samt totalen på inntekter og utgifter. Spesielle utgifter noterte vi årsaken til i et eget kommentarfelt. På den måten fikk vi brutalt god oversikt over hvor pengene tok veien.

Når vi hadde fått oversikt, lagt vi et budsjett over hvor mye vi kan bruke på hver utgiftspost i månedene fremover. For eksempel skal vi prøve å redusere matutgiftene til 3500kr, og bruke bare 1000kr/mnd på klær og sko. Det burde ikke være så vanskelig å få til!

Det finnes sikkert mange måter å gjøre dette på, men denne måten funker for oss. Har lagret exceldokumentet i en synkronsertt mappe i dropbox, slik at både mannen min og jeg har tilgang til det på hver vår maskin. Målet er at vi skal fylle inn i regnskapet etterhvert, slik at vi kan se om vi holder oss til budsjettet underveis i måneden, og evt snu trenden dersom vi bruker for mye. Nå har det nesten gått litt sport i det hele, og det er kjempe spennende å se på slutten av hver måned om vi har lart målet vårt!

 

Hva er ditt beste sparetips?

Har du prøvd å følge et budsjett og føre regnskap?

Hvordan funket det for deg?

 

#økonomi #penger #sparetips #pengeproblemer #egenkapital #budsjett #regnskap

 

Anne Lise

05.09.2013 kl.19:47

Budsjett er smart! Får mye bedre oversikt over hvilke utgifter man har. Vi har innsett at vi har noen dyre vaner som vi må legge av oss. Merker godt på økonomien at jeg har 80% utbetalt lønn. Om ikke lenge får jeg ennå mindre. Har ikke barnehageplass så skal ta perm. uten lønn i lange perioder, jobbe litt, så perm igjen fra mars til august. Tar i mot ALLE lure budsjettkutt-tips som måtte finnes.

Vi prøver å storehandle. Vi har fasttrekk til sparekonto, BSU og fond. Pengene trekkes med engang lønnen er kommet, så vi merker ikke at de trekkes. Det er lurt å spare det man klarer. Har levd godt etter en god slamp feriepenger og skattepenger. Men nå er det andre boller...
Sunniva Lykke

05.09.2013 kl.21:10

Anne Lise: Storhandling er lurt! Feriepenger og skattepenger skapte luksusfølelse her i huset også! :)

Skriv en kommentar



Sunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens vakreste Thea som ble født juli 2013. Her skriver jeg om hverdagens små og store gleder, bekymringer, tanker, håp og drømmer. Velkommen til bloggen min!

hits