5

Etter å ha bodd i Afrika, hvor alle bærer babyene sine på ryggen med den største selvfølgelighet, har jeg alltid hatt lyst til å bære den lille - tror kroppskontakten og nærheten babyen får på denne måten er kjempe bra både for velvære og utvikling. Derfor er jeg kjempe glad for å ha ei venninne som har sendt meg bæretøy i forskjellige varianter: elastisk sjal, ringslynge og formsydd bæresele. Problemet er bare; hvordan i alle dager gjør man det??? I dag har jeg øvd meg, med en bamse som baby og instruksjoner fra tettinntil.no som veiledning. Og tro meg; det er ikke så lett som det ser ut som! Satser på at det blir litt enklere med en ekte baby (men sannsynligheten er vel strengt tatt større for at det heller blir mer komplisert...). Her trengs det definitivt øvelse!

Tettinntil har forresten også et veldig fint forum for oss gravide. Syns jeg finner mye mer modne og reflekterte samtaler der enn på diverse andre gravidforum som jeg har prøvd. Så anbefaler dere gjerne å stikke innom en tur.

(Bilde fra tettinntil.no)

Har du (hatt) bæretøy til babyen din? Fikk du det til å funke?

Har du prøvd noen gravidforum?

Anne Lise

29.06.2013 kl.12:57

Vi har caboo close carrier(sjal) og ergobaby-sele til snuppa vår. Var super deilig å ha henne i sjalet når hun var liten. Hun lå trygt og godt inntil :). Vårt sjal er veldig enkelt å få på.

Nå er hun blitt såpass tung at jeg synes det er greiere å han henne i ergobabyen. Hadde nyfødt innlegg til denne, men det ble ikke brukt. Ble liksomt for trangt allerede da hun var 1 mnd gammel. Merkelig.

Kjempe lurt å øve med bamser og dukker ;) tihihi...
Sunniva Lykke

29.06.2013 kl.22:18

Anne Lise: Hadde aldri hørt om caboo close carrier, så jeg googlet noen bilder av den - ser ut som den er litt figursydd, er den ikke? Ser kjempe smart ut! Det sjalet jeg har er ganske vanskelig for en novise som meg, så blir nok en del øving fremover! :)
VillaVillere.blogg.no

30.06.2013 kl.09:15

Jeg brukte ringslynge en del. Den var lett å få til syns jeg. Mei tai har jeg også, og den er fortsatt fast følgesvenn når vi skal langt uten vogn. Feks flyplasser etc. Gull verdt og ganske enkel å få til.

Var veldig kos med bæring, men det er ikke alle barn som tåler det like godt. Blant annet de med skjevstillinger i nakken. Det kan det være greit å være forberedt på.
Anne Lise

30.06.2013 kl.09:49

Ja den er det. Den er på en måte bare å tre på seg som en genser, putte babyen inni, stramme og så knyter man det ytterste laget rundt :) Utrolig lettvindt for nybegynnere :P

Så er det greit å bruke tid på å venne babyen på å sitte i sjal. Ikke alle liker det. Vi hadde en periode med mye magevondt og mye skriking. Vet ikke hva seg skulle gjort uten sjalet. Måtte bæres 24/7 - så var veldig godt å ha armene fri :)
Sunniva Lykke

30.06.2013 kl.12:41

VillaVillere.blogg.no: Jeg tror også ringslyngen kommer til å bli en favoritt etterhvert. men kanskje litt "lealaus" for en nyfødt? Vi får se hvordan det blir når babyen faktisk er her! :)

Skriv en kommentarSunniva Lykke

Jeg er ei 34 år gammel jente, gift med Mannen og mamma til verdens vakreste Thea som ble født juli 2013. Her skriver jeg om hverdagens små og store gleder, bekymringer, tanker, håp og drømmer. Velkommen til bloggen min!

hits